19 Απρ 2024
READING

Γιατί Chanel και Louis Vuitton φεύγουν από τις duty free αγορές της Σεούλ

3 MIN READ

Γιατί Chanel και Louis Vuitton φεύγουν από τις duty free αγορές της Σεούλ

Γιατί Chanel και Louis Vuitton φεύγουν από τις duty free αγορές της Σεούλ

Μια ομάδα πολυτελών εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων της Chanel και της Louis Vuitton, αποσύρονται από τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών στο κέντρο της Σεούλ. Οι δύο αυτές μάρκες αναμένεται να αποσυρθούν εντελώς από τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα νέο πλήγμα για τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών λιανικής πώλησης στη Νότια Κορέα, καθώς έχει ήδη χάσει και τη Rolex. Η Rolex έκλεισε επτά από τα καταστήματά της στο κέντρο της πόλης πέρυσι, αφήνοντας μόνο τρία καταστήματα στα αεροδρόμια της Σεούλ. Αντίστοιχα, η Louis Vuitton θα κλείσει έξι καταστήματα στη χώρα μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα | O Louis Vuitton είναι το πιο δημοφιλές brand πολυτελείας στον κόσμο

Η Chanel και η Louis Vuitton’s πήραν την απόφαση να αποσυρθούν μετά την απότομη πτώση των αφορολόγητων συναλλαγών στην περιοχή. Οι πωλήσεις συνέχισαν να κατρακυλούν και η πανδημία COVID-19 ενοχοποιήθηκε για αυτό το αποτέλεσμα. Γενικά, ο λόγος που οι μάρκες πολυτελείας γενικότερα αποσύρονται από τις αγορές duty-free στη Σεούλ είναι η παρακμή του κινεζικού εμπορίου daigou, στο πλαίσιο του οποίου οι αγοραστές αγόραζαν φθηνότερα προϊόντα από το εξωτερικό και τα μεταπωλούσαν στην Κίνα.

Ουσιαστικά, οι Daigong αγοράζουν προϊόντα πολυτελείας από τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών στην Κορέα και τα μεταπωλούν μέσω πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου ή ανεπίσημων καναλιών, πλήττοντας την εικόνα της μάρκας και καθιστώντας δυσκολότερο για τις μάρκες υψηλών προδιαγραφών να ελέγχουν τη διανομή των προϊόντων τους και την πολιτική τιμών. Οι Daigong είναι γνωστοί για την απαίτηση υπερβολικών εκπτώσεων, τα συχνά αιτήματα επιστροφής χρημάτων και ακόμη και για την ανάμειξη απομιμήσεων καθώς μεταπωλούν τα είδη πολυτελείας. Η πρακτική αυτή ήταν συνήθης μέχρι που η πανδημία COVID-19 την σταμάτησε αναγκαστικά. Οι αγορές daigou αποτελούσαν το 90% των αφορολόγητων πωλήσεων της Κορέας.

Διαβάστε επίσης: Γιατί τα πολυτελή προϊόντα είναι τόσο ακριβά στην Κίνα

Η Κίνα και η Νότια Κορέα είναι οι δύο μεγαλύτερες αγορές duty-free ειδών στον κόσμο, με πωλήσεις αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Κίνα ξεπέρασε πρόσφατα την Κορέα ως η μεγαλύτερη αγορά αφορολόγητων ειδών το 2020. Η Κίνα εξακολουθεί να αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη στον τομέα των αφορολόγητων ειδών, με ετήσιο ρυθμό αύξησης (CAGR) 17,4% μεταξύ 2019 και 2025.

Οι περισσότερες από τις premium μάρκες στη Ν. Κορέα, συμπεριλαμβανομένης της Louis Vuitton, αποφάσισαν να επικεντρωθούν απλώς στην προώθηση των προϊόντων τους σε πολυκαταστήματα και καταστήματα αφορολόγητων ειδών στα αεροδρόμια. Για παράδειγμα, η Louis Vuitton θα ανοίξει έξι καταστήματα duty-free ειδών στην ηπειρωτική Κίνα το επόμενο έτος, μαζί με ένα κατάστημα στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε επίσης: Chanel | περιορίζει τις πωλήσεις σε τσάντες και αυξάνει το exclusivity

Η τομέας των duty-free προϊόντων ενισχύεται σημαντικά από τα ταξίδια και τον τουρισμό. Η πανδημία περιόρισε σε σημαντικό βαθμό την μετακινήσεις των τουριστών. Η Κορέα ελπίζει ότι ο τουρισμός θα ανακάμψει σύντομα, αλλιώς ο τομέας των αφορολόγητων ειδών αναμένεται να πληγεί περισσότερο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.