20 Απρ 2024
READING

H Sephora δοκιμάζει χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης για τοποθέτηση προϊόντων

4 MIN READ

H Sephora δοκιμάζει χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης για τοποθέτηση προϊόντων

H Sephora δοκιμάζει χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης για τοποθέτηση προϊόντων

Η γαλλική παγκόσμια μάρκα ομορφιάς Sephora συνεργάστηκε με τη δισκογραφική εταιρεία Warner Music Middle East για να χρησιμοποιήσει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ώστε να τοποθετήσει τα προϊόντα της μέσα σε ένα μουσικό βίντεο. Το βίντεο φαίνεται να έχει αρκετή απήχηση, με τις προβολές του να ξεπερνούν τις 2,8 εκατομμύρια από την κυκλοφορία του.

Το βίντεο είναι δημιουργημένο για το κομμάτι “Ana Majnouna” της καλλιτέχνιδας Hala Al Turk και κυκλοφόρησε από την Platinum Records τον Ιανουάριο. Το βίντεο παρουσιάζει την τραγουδίστρια να ερμηνεύει σε ένα πολυτελές διαμέρισμα της Μέσης Ανατολής, περιτριγυρισμένη από βιντεοπαιχνίδια και πολυτελή αγαθά, καθώς και κάποια επώνυμα προϊόντα της Sephora που έχουν προστεθεί στο post-production.

Τα προϊόντα της Sephora εμφανίζονται στο βίντεο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της εταιρείας διαφήμισης εντός περιεχομένου Mirriad. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που παρέχεται από τη Mirriad αναλύει το περιεχόμενο ως προς τη συνάφειά του με το πλαίσιο για την ψηφιακή προσθήκη προϊόντων της μάρκας, ώστε να εμφανίζονται όταν είναι πιο πιθανό να προβληθούν, αλλά χωρίς να διακόπτεται η αφήγηση.

Διαβάστε επίσης: Sephora | Η στρατηγική τους σχετικά με το black beauty

Τα μουσικά βίντεο έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό και η παρουσίαση των προϊόντων μέσω αυτών βοηθά τη Sephora να συνδεθεί με τους λάτρεις της μουσικής με έναν εντυπωσιακό, αυθεντικό τρόπο. Γενικώς, οι μάρκες αναζητούν πιο φυσικές μεθόδους για να συνδεθούν με το κοινό, χωρίς να είναι παρεμβατικές αλλά εκπλήσσοντας ευχάριστα τους θεατές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Sephora αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για να προωθήσει τα προϊόντα της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία καλλυντικών έκανε ένα τεράστιο βήμα στην καινοτομία του ηλεκτρονικού εμπορίου με την κυκλοφορία μιας εφαρμογής βασισμένης στην τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους καταναλωτές να βρουν συγκεκριμένες αποχρώσεις καλλυντικών. Και όλα αυτά απλά ανεβάζοντας μια φωτογραφία.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και οπτικοποίησης της εταιρείας ModiFace, για να επιτρέπει στους πελάτες της Sephora να ανεβάζουν μια φωτογραφία στο Facebook Messenger ενώ συνομιλούν με τον οπτικό καλλιτέχνη της Sephora. Στη συνέχεια, η τεχνολογία αναγνωρίζει αυτόματα την πιο συμβατή απόχρωση και προτείνει πραγματικά προϊόντα από τοαπόθεμα της Sephora μέσω της χρήσης μιας μηχανής τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνολογία είναι ένα οργανικό βοηθητικό στοιχείο της διαδικτυακής διαδικασίας αγοράς της Sephora και ενθαρρύνει τις συναλλαγές επιτρέποντας στον καταναλωτή να οπτικοποιήσει τα οφέλη του προϊόντος μετά τη συναλλαγή.

Γενικά, η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει πολλές και τεράστιες ευκαιρίες για τα brands και πολλά την υιοθετούν ταχύτατα και σε πολλαπλές εκφάνσεις της λειτουργίας τους. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι εξαιρετικά πολύτιμη σε πολλούς κλάδους. Φυσικά, δεν αντικαθιστά την ανθρώπινη ευφυΐα και εφευρετικότητα, απλά θεωρείται γενικά ως υποστηρικτικό εργαλείο.

Διαβάστε επίσης: Trends 2022 | H Τεχνητη Νοημοσύνη και η Ρομποτική μπαίνουν στη ζωή μας

Για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη είναι ικανή να επεξεργάζεται και να αναλύει όγκους δεδομένων πολύ πιο γρήγορα, ενώ το λογισμικό μπορεί στη συνέχεια να επιστρέψει με συνθετικές κατευθύνσεις δράσης και να τις παρουσιάσει στον χρήστη. Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει επίσης τα συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων. Με την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ένα κανονικό σύστημα πελατειακών σχέσεων ενημερώνεται και διορθώνεται αυτόματα.

Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ενσωματωθεί στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας μιας εταιρείας, ενοποιώντας  τα δεδομένα, αναλύοντας και παρέχοντας πληροφορίες σε ολόκληρο τον οργανισμό. Παράλληλα, η AI έχει δώσει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ζυγίζουν τις μεταβλητές, να κρίνουν τα πιθανά αποτελέσματα και να λαμβάνουν την καλύτερη απόφαση με βάση τα σχετικά δεδομένα. Η τεχνητή νοημοσύνη αυξάνει την αποτελεσματικότητα στον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται εξατομικευμένο περιεχόμενο. Τέλος, η AI δίνει επιπλέον πολλές δυνατότητες για πιο αποτελεσματικό marketing, ενθαρρύνοντας τη λειτουργική αποδοτικότητα και βελτιώνοντας την εμπειρία του πελάτη.

Διαβάστε επίσης: Τάσεις τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογίας που θα μεταμορφώσουν τη βιομηχανία μόδας

Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να αναπτυχθεί περισσότερο τα επόμενα χρόνια και να υιοθετηθεί από όλο και περισσότερες εταιρείες. Η Sephora το έχει αντιληφθεί αυτό και πειραματίζεται με τις δυνατότητές της προσφέροντας καινοτόμες και φρέσκες λύσεις που εντυπωσιάζουν τους καταναλωτές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.