23 Απρ 2024
READING

Πώς το να σκέφτεται ένα brand σαν follower μπορεί να απογειώσει τη social media στρατηγική του

3 MIN READ

Πώς το να σκέφτεται ένα brand σαν follower μπορεί να απογειώσει τη social media στρατηγική του

Πώς το να σκέφτεται ένα brand σαν follower μπορεί να απογειώσει τη social media στρατηγική του

Η οικοδόμηση μιας μάρκας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη μέθοδος για το τρόπο που ένα brand θα πετύχει, ωστόσο, η προσωπικότητα της μάρκας είναι το κλειδί της επιτυχίας. Με την ταχύτατη εξάπλωση του ψηφιακού κόσμου, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να διαφημίσει τον χαρακτήρα της μια μάρκα από τα social media.

Διαβάστε επίσης: Trends 2022 | Ο αναβαθμισμένος ρόλος των social media

Είναι σημαντικό το κοινό να έλκεται από τις αναρτήσεις ενός brand στα social media. Για να το πετύχουν αυτό, οι μάρκες πρέπει να δώσουν στους χρήστες λόγους ώστε να τους ακολουθήσουν και να εμπλακούν. Αυτό σημαίνει ότι οι μάρκες πρέπει να παίρνουν θέση στα ζητήματα που έχουν νόημα και σημασία για τους καταναλωτές, είτε πρόκειται για την κλιματική αλλαγή είτε για την πρόσφατη κυκλοφορία μίας ταινίας.

Το κοινό θέλει να αισθάνεται ότι πίσω από τις οθόνες υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, οι μάρκες θα μπορέσουν να συσχετιστούν με τους χρήστες τους και να αντλήσουν άμεση γνώση από αυτούς για να συνεχίσουν να εξελίσσονται και να βελτιώνουν τη σύνδεσή τους. Συνεπώς, για να μπορέσει μια μάρκα να παρουσιάσει τη γνώμη της, μια ανθρώπινη ενσυναίσθηση ή ακόμη και το χιούμορ της, πρέπει πρώτα να μπορέσει να αντιληφθεί την ψυχολογία και τον τρόπο σκέψης των fans.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα | Πόσο επηρεάζει η μάρκα τις πωλήσεις;

Δημιουργία σχέσεων

Το βασικότερο στοιχείο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πως, όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, αφορούν την κοινωνικότητα. Κατ’ επέκταση, οι συνομιλίες, η αξία στα feeds των followers και η παροχή έμπνευσης στο κοινό πρέπει να αποτελούν βασικούς στόχους για μια ισχυρή παρουσία στα social media.

Διαβάστε επίσης: Πώς ένα brand μπορεί να χάσει το παιχνίδι στα social media

Για να επιτύχει ένα brand να προσελκύσει followers, είναι σημαντικό να προσφέρει κάτι καινούργιο, διαφορετικό και φρέσκο, είτε αυτό είναι κάτι αστείο, η ενημέρωση ή η έμπνευση ώστε να θέλουν να μοιραστούν περιεχόμενο. Η προσωπικότητα που προβάλλει ένα brand πρέπει φυσικά να είναι συμβατή και να ταιριάζει στην επωνυμία και στο κοινό. Αυτό προϋποθέτει η μάρκα να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται στο κοινό που έχει ήδη, αντί να παράγει περιεχόμενο για το κοινό που θα ήθελε να έχει.

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχει πολύ διαφορετικό κλίμα και προτεραιότητες στο Facebook, το TikTok, το Twitter ή το Instagram. Η κάθε πλατφόρμα, μάλιστα, είναι ιδανική για δημογραφικά προφίλ με ελαφρές διαφορές. Συνεπώς, προσφέρουν διάφορες πηγές νέων fans για μια μάρκα. Φυσικά, είναι ζωτικής σημασίας για τα brands να αντιληφθούν σε ποιούς καταναλωτές έχει απήχηση η κάθε πλατφόρμα και πώς αυτοί συμπεριφέρονται. Δεν πρέπει οι μάρκες να αναπαράγουν την ίδια στρατηγική στα posts τους σε όλες τις πλατφόρμες, αντίθετα πρέπει να την προσαρμόζουν κατάλληλα.

Τα social media παρέχουν όλο και περισσότερες δυνατότητες στα brands. Από τις νέες δυνατότητες πωλήσεων μέσω αυτών, την επικοινωνία των απόψεων και αξιών του brand, έως την ανακάλυψη και προσέλκυση νέων αγοραστών. Για να φτάσουν πιο κοντά στην επιτυχία, οι μάρκες πρέπει να καταφέρουν να σκεφτούν σαν followers ώστε να παρέχουν περιεχόμενο με ζήτηση. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσουν σημαντικά τη δέσμευση, την δραστηριότητα, αλλά και τη μονιμότητα των πελατών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.