19 Απρ 2024
READING

To Shopify φέρνει την επαυξημένη πραγματικότητα στο ηλεκτρονικό εμπόριο

3 MIN READ

To Shopify φέρνει την επαυξημένη πραγματικότητα στο ηλεκτρονικό εμπόριο

To Shopify φέρνει την επαυξημένη πραγματικότητα στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Το online shopping αλλάζει, και φαίνεται ότι τα ηλεκτρονικά καταστήματα πολύ σύντομα δε θα μοιάζουν με αυτό που ξέρουμε. Το Shopify στοιχηματίζει στο να εντάξει την επαυξημένη πραγματικότητα, στην επιχειρηματική δραστηριότητα των online retailers. Με άλλα λόγια η e-commerce πλατφόρμα επιτρέπει πλέον στους online εμπόρους που τη χρησιμοποιούν να λανσάρουν τρισδιάστατες και επαυξημένης πραγματικότητας versions των προϊόντων τους απευθείας στα websites τους.

Το Shopify προσπάθησε ξανά στο παρελθόν να προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό 3D και A.R. δυνατότητες χωρίς μεγάλη επιτυχία, μιας και η προγενέστερη υπηρεσία υπήρξε αρκετά περίπλοκη. Η νέα πλατφόρμα απλοποιεί σημαντικά όλη τη διαδικασία, δίνοντας στους λιανοπωλητές την ικανότητα να χρησιμοποιήσουν άμεσα τις καινοτόμες δυνατότητες μέσω μίας μόνο εφαρμογής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Charged, οι έμποροι έχουν τώρα τη δυνατότητα μέσω των ιστοσελίδων τους, να διαθέτουν στο κοινό τους τα προϊόντα τους σε μορφές 3D και A.R. Το Shopify συνεργάζεται με την A.R. πλατφόρμα Poplar Studio, με σκοπό να προσφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία μέσω ενός app, το οποίο κοστίζει στις επιχειρήσεις 49 δολάρια το μήνα.

Διαβάστε επίσης: Το Shopify συνεχίζει την εκπληκτική ανάπτυξη του με τα έσοδα να έχουν άνοδο 57% 

Οι τεχνολογικές δυνατότητες του 3-D και του  A.R, βοηθούν σημαντικά τους online retailers να προσφέρουν στο καταναλωτικό κοινό εμπειρίες που να μπορούν να ανταγωνιστούν τις εμπειρίες στα φυσικά καταστήματα, δίνοντας την ευκαιρία στους πελάτες να οπτικοποιήσουν τις πιθανές αγορές τους. Μέχρι στιγμής οι έμποροι του Shopify που έχουν προσθέσει τρισδιάστατες εικόνες στα sites τους έχουν παρατηρήσει έως 94% άνοδο του ποσοστού της μετατροπής των πελατών τους.

Ορισμένοι ειδικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι έμποροι λιανικής θα αρχίσουν να υιοθετούν τέτοιου είδους δυνατότητες, στο πλαίσιο μίας προσπάθειας εξέλιξης και ανάπτυξης. Αν αναλογιστούμε το τεράστιο μερίδιο αγοράς του Amazon, το οποίο από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έχει σημειώσει άνοδο 50% αγγίζοντας τα 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, ίσως αυτές οι τεχνολογικές δυνατότητες να είναι η ευκαιρία για τέτοιου είδους πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου να καταφέρουν να ξεχωρίσουν. Παράλληλα σύμφωνα με προβλέψεις, οι online έμποροι λιανικής θα αρχίσουν να στρέφονται σε τέτοιου είδους τεχνολογικές  καινοτομίες βστο εγγύς μέλλον, εν όψει και του εικονικού περιβάλλοντος metaverse.

Διαβάστε επίσης: To Amazon αποκαλύπτει τα διαφημιστικά του έσοδα για πρώτη φορά

Τα brands έχουν ήδη αρχίσει να πειραματίζονται με τις καινοτόμες τεχνολογικές δυνατότητες 3D και επαυξημένης πραγματικότητας. Για παράδειγμα, ο οίκος Burberry επιτρέπει στους καταναλωτές να δουν αρκετά από τα προϊόντα του σε τρισδιάστατη μορφή. Η μάρκα πολυτελείας συνεργάστηκε πρόσφατα με το Google, ώστε να μπορέσει να εμφανίζει στα αποτελέσματα αναζήτησης τρισδιάστατες εικόνες των προϊόντων της. Επίσης η Gucci δίνει τη δυνατοτηα στους πελάτες να «δοκιμάζουν» παπούτσια από την άνεση του σπιτιού τους, μέσω δυνατοτήτων επαυξημένης πραγματικότητας. Τέλος, η Nike ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι συνεργάζεται με την πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών Roblox οικοδομώντας έναν ψηφιακό κόσμο, στον οποίο οι χρήστες μπορούν να ντύνουν τους χαρακτήρες τους με εξοπλισμό της Nike.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.