20 Απρ 2024
READING

Mετά τη Chanel, και η Louis Vuitton ανεβάζει τις τιμές της

2 MIN READ

Mετά τη Chanel, και η Louis Vuitton ανεβάζει τις τιμές της

Mετά τη Chanel, και η Louis Vuitton ανεβάζει τις τιμές της

Η Louis Vuitton, η κορυφαία μάρκα μόδας της LVMH, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις τιμές σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της αύξησης του κόστους κατασκευής και μεταφοράς.

Οι αυξήσεις των τιμών της Louis Vuitton θα εφαρμοστούν σε δερμάτινα είδη, αξεσουάρ μόδας και αρώματα. Οι τιμές για τσάντες όπως οι Capucines και Neverfull αναμένεται να αυξηθούν κατά 20% ή και περισσότερο στην Κίνα. Η εταιρεία παρακολούθησης της αγοράς πολυτελών τσαντών PurseBop προβλέπει αύξηση κατά 4% στο χαμηλότερο επίπεδο και αύξηση κατά 15-18% στο υψηλότερο επίπεδο σε παγκόσμια βάση.

Η μεγαλύτερη μάρκα πολυτελείας στον κόσμο έρχεται να προστεθεί σε άλλους διακεκριμένους οίκους μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Hermès, Balenciaga και Chanel, που έχουν αυξήσει τις τιμές από την έναρξη της πανδημίας για να προστατεύσουν τα περιθώρια κέρδους από τον πληθωρισμό. Η Dior, επίσης, έχει εφαρμόσει αυξήσεις τιμών για τις τσάντες της, ενώ η αύξηση των τιμών είναι ιδιαίτερα αισθητή στην Κίνα. Τώρα, αναμένεται να φανεί αν θα ακολουθήσει και η Gucci για να συμβαδίσει στο αυξημένο κόστος της μόδας.

Διαβάστε επίσης: Η Chanel ακριβαίνει τις τσάντες της

Το 2020, ο κορονοϊός ανάγκασε τις εταιρείες να σταματήσουν την παραγωγή για μεγάλο μέρος του έτους, προκαλώντας παγκόσμιες καθυστερήσεις. Οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα συνεχίζουν να καταστρέφουν το σύστημα της σε πρωτοφανή παγκόσμια κλίμακα. Ταυτόχρονα, οι καταναλωτές παρέμεναν καθηλωμένοι στα σπίτια τους, αποταμιεύοντας. Οι δαπάνες που κανονικά θα πήγαιναν σε ταξίδια ή υπηρεσίες διοχετεύτηκαν τελικά σε αγαθά πολυτελείας, ιδίως σε μακροπρόθεσμα επενδυτικά κομμάτια, όπως μια συλλεκτική δερμάτινη τσάντα Louis Vuitton.

Μάλιστα, η LVMH ανακοίνωσε ρεκόρ πωλήσεων και κερδών για το 2021, αναφέροντας έσοδα ύψους 64,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, μια αύξηση 44% σε σύγκριση με το 2020. Το τμήμα μόδας και δερμάτινων ειδών της -το οποίο, εκτός από τη Louis Vuitton, περιλαμβάνει τις Dior, Fendi, Celine και Loewe- σημείωσε επίσης ρεκόρ. Χάρη σε ένα ισχυρό τέταρτο τρίμηνο, τα οργανικά έσοδα για το 2021 στον τομέα της μόδας και των δερμάτινων ειδών αυξήθηκαν κατά 42% από τα προ πανδημίας επίπεδα του 2019 σε 30,8 δισ. ευρώ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.