Η Microsoft ζητά από τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στο γραφείο

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Microsoft σταμάτησε να ορίζει ημερομηνία επιστροφής στο γραφείο και δήλωσε ότι δεν θα ανοίξει ξανά μέχρι o COVID-19 να μην αποτελεί πλέον σημαντικό βάρος. Τώρα, ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοί της θα επιστρέψουν στα γραφεία για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια απόστασης εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Η ανακοίνωση επικεντρώθηκε στα κεντρικά της γραφεία κοντά στο Σιάτλ.

Συγκεκριμένα, από τις 28 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους 30 ημέρες για να κάνουν προσαρμογές στη ρουτίνα τους και να υιοθετήσουν τις εργασιακές ρυθμίσεις που έχουν συμφωνήσει με τους ανωτέρους τους. Η εταιρεία έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι θα υιοθετήσει ένα υβριδικό περιβάλλον εργασίας, με τους περισσότερους υπαλλήλους να μπορούν να εργάζονται από το σπίτι έως και το 50% του χρόνου. Επισήμανε επίσης ότι προσέγγισή της στο υβριδικό σύστημα αγκαλιάζει την ευελιξία του προγράμματος ως πρότυπο για τους περισσότερους ρόλους και παρέχει στους υπαλλήλους την ευκαιρία να καθορίσουν πώς και πού εργάζονται καλύτερα.

Διαβάστε επίσης: Η απομακρυσμένη εργασία εξελίσσεται σε υβριδική εργασία και αυξάνεται η παραγωγικότητα

Η εταιρεία για την αιτιολόγηση της επιστροφής στα γραφεία επικαλέστηκε την βελτίωση των συνθηκών υγείας καθώς υποχωρεί το κύμα των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον, καθώς και τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού και τη μείωση των νοσηλειών και των θανάτων. Οι κάτοικοι της κομητείας στην οποία ανήκει το Σιάτλ είναι από τους πιο εμβολιασμένους στη χώρα, καθώς περισσότεροι από το 91% των ατόμων ηλικίας 5 ετών και άνω έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Αν και η ανακοίνωση αφορά τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, όπου εδρεύουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι της Microsoft, αναμένεται ότι πολλές από τις άλλες τοποθεσίες στις ΗΠΑ θα ακολουθήσουν αυτή την πορεία όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Διαβάστε επίσης: Μια ολοκληρωμένη εικόνα του εργασιακού τοπίου για το 2022

Η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον στα τέλη του περασμένου έτους καθυστέρησε περαιτέρω τα σχέδια επιστροφής στα γραφεία για αρκετές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Apple, η Alphabet, η μητρική της Google και η μητρική εταιρεία του Facebook Meta. Τόσο η Apple όσο και η Google καθυστέρησαν επ’ αόριστον τα σχέδια επαναλειτουργίας των γραφείων τους, ενώ η Meta σκοπεύει να επαναλειτουργήσει πλήρως στις 28 Μαρτίου.