25 Απρ 2024
READING

H Coca-Cola δημιουργεί νέες γεύσεις και ξεκινά με το Starlight – με γεύση από το σύμπαν

3 MIN READ

H Coca-Cola δημιουργεί νέες γεύσεις και ξεκινά με το Starlight – με γεύση από το σύμπαν

H Coca-Cola δημιουργεί νέες γεύσεις και ξεκινά με το Starlight – με γεύση από το σύμπαν

Ένα νέο αναψυκτικό λανσάρει η Coca-Cola, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Coca-Cola Creations, μέσα από την οποία σκοπεύει να δημιουργεί και να κυκλοφορεί νέες γεύσεις αναψυκτικών. Η Coca-Cola Creations αποτελεί μέρος της διεθνούς πλατφόρμας του brand, Real Magic, που λανσαρίστηκε πέρυσι.

Αυτό το πρώτο νέο αναψυκτικό ονομάζεται Starlight και φαίνεται να δίνει τον τόνο για το όλο concept της πλατφόρμας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Coca-Cola, τo Starlight υποτίθεται ότι έχει τη «γεύση του σύμπαντος». Το σίγουρο είναι ότι από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού της Coca-Cola, που άρχισε μάλιστα να διατυπώνει στο ίντερνετ θεωρίες για τη γεύση του νέου αναψυκτικού, βασιζόμενο σε υποτιθέμενo άρθρο του Guardian, στο οποίο αστρονόμοι έλεγαν ότι το σύμπαν ίσως έχει γεύση που θυμίζει σμέουρα, με λίγο άρωμα από ρούμι.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η Coca-Cola εκσυγχρονίζει το look της και το ηλικίας 130 ετών λογότυπό της

Αν αυτές οι θεωρίες ακούγονται υπερβολικές, η Coca-Cola δε δείχνει να ενδιαφέρεται να τις διαψεύσει· μάλλον τις εμπλουτίζει, με την ανακοίνωσή της – που υποτίθεται λύνει το «μυστήριο» – ότι το Starlight είναι «εμπνευσμένο από το διάστημα» και έχει νότες «που θυμίζουν το αγνάντεμα των άστρων γύρω από μια φωτιά, αλλά και μια δροσερή αίσθηση που ξυπνά την εντύπωση ενός κρύου ταξιδιού στο διάστημα». Το χρώμα του αναψυκτικού έχει κόκκινους τόνους, και η συσκευασία του είναι σχεδιασμένη ώστε να θυμίζει αστέρες και νεφελώματα.

Ό,τι και αν σημαίνουν όλα αυτά από άποψη γεύσης, η ουσία είναι ότι η Coca-Cola φαίνεται ότι θέλει να εκμεταλλευτεί τη δημοτικότητα ή τουλάχιστον τις συζητήσεις που προκαλεί την τελευταία περίοδο το concept του ταξιδιού στο διάστημα, αλλά και να εμπλουτίσει το περιεχόμενο του brand, μέσα από διαφορετικά – γευστικά – μέσα έκφρασης και δίνοντας έμφαση στις νέες ψηφιακές δυνατότητες του marketing, καθώς και στη φιλοσοφία που αγγίζει περισσότερο τους fans του gaming, της μουσικής και του αθλητισμού.

Έτσι, ο καταναλωτής θα βρει στις συσκευασίες QR codes που θα τον οδηγούν σε μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας, με την pop καλλιτέχνιδα Ava Max να τραγουδά με φόντο έναν διαστημικό σταθμό. Επιπλέον, η Coca-Cola συνεργάζεται στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας με το streetwear brand Staple, που δημιούργησε ειδικά μια capsule συλλογή με έμπνευση επίσης από το διάστημα.

Θέλοντας να δημιουργήσει ένα πιο ολοκληρωμένο concept και να αποδείξει πόσο κοντά στην ιδέα των διαστημικών ταξιδιών κινείται, η Coca-Cola βρίσκει ακόμα την ευκαιρία να θυμίσει ότι ήταν από τα πρώτα αναψυκτικά που βρέθηκαν όντως στο διάστημα, με την αποστολή του Challenger στη δεκαετία του 1980.

Το σίγουρο είναι ότι, καθώς αυξάνεται η προτίμηση του κοινού σε μη αλκοολούχα ποτά, τα brands αναψυκτικών προσπαθούν να φανούν δημιουργικά και να διαφοροποιηθούν με πρωτότυπες γεύσεις, ώστε να κερδίσουν τους καταναλωτές. Η Coca-Cola δείχνει να αναγνωρίζει ένα ενδιαφέρον εν δυνάμει κοινό στη νέα γενιά, στους νέους που αγαπούν το gaming και τα σπορ και που ίσως είναι πιο ανοιχτοί σε δοκιμές γεύσεων όπως το Starlight – ή όποια γεύση ακολουθήσει.

Πάντως, αυτή η νέα διαστημική γεύση θα κυκλοφορήσει για περιορισμένο διάστημα, περίπου έξι μηνών, στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και σε βασικές αγορές της Ασίας. Για τις επόμενες γεύσεις της πλατφόρμας Coca-Cola Creations δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, πέρα από το ότι δε θα υπάρχει συγκεκριμένο, αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τον χρόνο κυκλοφορίας τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.