25 Απρ 2024
READING

Γιατί η αγορά καλλυντικών ανεβαίνει παγκοσμίως

3 MIN READ

Γιατί η αγορά καλλυντικών ανεβαίνει παγκοσμίως

Γιατί η αγορά καλλυντικών ανεβαίνει παγκοσμίως

Η αποτίμηση της παγκόσμιας αγοράς καλλυντικών το 2020 ανέρχονταν στα 307,69 δισεκατομμύρια δολάρια. Σήμερα προβλέπεται να αυξηθεί στα 463,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027. Ειδικότερα, καταγράφεται μία αναπτυσσόμενη ζήτηση για προϊόντα αντηλιακής προστασίας, κρέμες νυκτός και face mists, που είναι πολύ πιθανό να τροφοδότησαν την άνοδο.

Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης της Research and Markets, η τεράστια ζήτηση των καλλυντικών επηρεάζεται άμεσα από την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για το wellness και την προτεραιότητα στην προσωπική φροντίδα, η οποία ωθεί τους καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης. Οι καταναλωτές δίνουν πλέον περισσότερη έμφαση στην αυτο-φροντίδα, μια τάση που υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία. Μάλιστα, τα προϊόντα περιποίησης εμαφνίστηκαν την τελευταία περίοδο ιδιαίτερα ωφελημένα, σε σχέση με τα προϊόντα μακιγιάζ, αν πολλοίς επειδή οι άνθρωποι βρέθηκαν για μεγάλο διάστημα κλεισμένοι στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, λοιπόν, τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας είναι η κατηγορία που προβλέπεται να έχει την ταχύτερη ανάπτυξη, καθώς ζητήματα που σχετίζονται με τη ρύπανση, την προστασία από τον ήλιο και το άγχος στους χώρους εργασίας, έχουν εντείνει το ενδιαφέρον των καταναλωτών προς τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων περιποίησης και προσωπικής φροντίδας. Επιπλέον, η αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα υγείας και self-care, οφείλεται και στο ότι τα social media κρατούν ενημερωμένους τους καταναλωτές, οι οποίοι αναζητούν εκει πληροφορίες και κατευθύνσεις προς την επιλογή των ανάλογων brands.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά είναι εκείνη της Ασίας-Ειρηνικού, λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας για τη διαφύλαξη της υγείας και της προσωπικής υγιεινής, και της αυξανόμενης ζήτησης για φυσικά και βιολογικά προϊόντα ομορφιάς. Η Κίνα, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ινδία παραμένουν οι μεγαλύτερες αγορές καλλυντικών στον κόσμο. Την ίδια στιγμή η παγκόσμια αγορά vegan προϊόντων ομορφιάς βρίσκεται σε άνοδο, καθώς προβλέπεται να φτάσει τα 21,4 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027, παρόλο που η πλειονότητα των καταναλωτών απέχει ακόμα αρκετά από τη συγκεκριμένη φιλοσοφία.  

Διαβάστε επίσης: Η vegan αγορά ομορφιάς βρίσκεται σε άνοδο 

Παράλληλα και το online τμήμα της αγοράς αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά έως το 2026. Τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν ωφελήσει όχι μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και τους καταναλωτές όσον αφορά τόσο τις τιμές όσο και την ποικιλία των προϊόντων. Ακόμη η άνοδος των πωλήσεων καλλυντικών μέσω διαδικτύου έχει προσελκύσει και αρκετούς νέους καταναλωτές παγκοσμίως, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη ζήτηση.

Τον τελευταίο καιρό έχει επίσης παρατηρηθεί ότι και το ανδρικό καταναλωτικό κοινό ενδιαφέρεται αρκετά για την περιποίησή του, ειδικά στην Κίνα. Η συγκεκριμένη τάση τροφοδοτείται και από τη έντονης επιρροή δημοφιλών προσώπων, influencers και TikTokers, οι οποίοι μέσω της απήχησης των accounts τους στα social media αμφισβητούν κάθε είδους κοινωνικό στερεότυπο, το οποίο σχετίζεται με τους ρόλους των φύλων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.