25 Απρ 2024
READING

To project της Tod’s για την ενίσχυση των νέων ταλέντων

2 MIN READ

To project της Tod’s για την ενίσχυση των νέων ταλέντων

To project της Tod’s για την ενίσχυση των νέων ταλέντων

Η ιταλική εταιρεία παραγωγής πολυτελών παπουτσιών και άλλων δερμάτινων ειδών Tod’s υποστηρίζει τη δημιουργικότητα των νέων ταλέντων με το πρόγραμμα ReGeneration.

Με έμφαση στη βιωσιμότητα, η Tod’s Academy επέλεξε 20 νέους φοιτητές του Istituto Marangoni στο Μιλάνο και τη Φλωρεντία για να δημιουργήσουν για τη μάρκα σε μια σειρά από διαφορετικά νέα προϊόντα. Οι φοιτητές προέρχονται όχι μόνο από την Ιταλία αλλά και από άλλες χώρες, από την Ταϊβάν και την Ινδία μέχρι την Κίνα, το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράν και τη Βραζιλία. Αυτό είναι το δεύτερο τέτοιο έργο για την Tod’s Academy, μετά το κεφάλαιο Legacy σε συνεργασία με το Central Saint Martins University of Arts του Λονδίνου πέρυσι.

Αυτό που κλήθηκαν να κάνουν οι φοιτητές είναι να βρουν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον κι έπειτα να καθοδηγηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου από τους τεχνίτες με την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε να εκφράσουν τον εαυτό τους μέσα από τα νέα προϊόντα. Αυτό αποτελεί μια ευκαιρία να προσεγγίσουν τον κόσμο του σχεδιασμού και της παραγωγής μέσω μιας εμπειρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και βλέποντας τους τεχνίτες στη δουλειά τους. Αυτό το project αποτελεί επιπλέον έναν τρόπο να εισέλθουν οι φοιτητές στον εργασιακό χώρο, ενώ θα φέρουν μια ανεξάντλητη πηγή ιδεών και καινοτομίας.

Η Tod’s δήλωσε ότι ο στόχος με το πρόγραμμα Re-Generation είναι να τονωθούν οι νέοι δημιουργοί από όλο τον κόσμο που έρχονται στην Ιταλία για να σπουδάσουν και να δημιουργήσουν προϊόντα με έμφαση στη βιωσιμότητα. Η βιωσιμότητα είναι ένα θέμα όλο και πιο σημαντικό για όλες τις πρωτοβουλίες που η Tod’s προωθεί εδώ και καιρό. Τα προϊόντα θα παρουσιαστούν σύντομα στα ψηφιακά κανάλια της Tod’s.

Διαβάστε επίσης: Το μέλλον της Tod’s

Το Tod’s Academy, που εδρεύει στην περιοχή Marche, σχεδιάστηκε με στόχο την προστασία και την επέκταση της ιταλικής χειροτεχνίας από γενιά σε γενιά, αναμειγμένη με τη δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών. Μπορεί να θεωρηθεί ως δείγμα της κινητοποίησης που υπάρχει στα brands πολυτελείας, για την εισαγωγή “νεου αίματος” στο δυναμικό τους, καθώς η προηγούμενη γενιά τεχνιτών μεγαλώνει και δεν υπάρχουν αρκετά νέα ταλέντα να τους αντικαταστήσουν. Οι μεγάλοι οίκοι, συνειδητοποιώντας το, αποφασίζουν σιγά σιγά να ανοίξουν τις πόρτες τους σε νέους δημιουργούς, κερδίζοντας όχι μόνο σε δημιουργικότητα, αλλά και σε πολυσυλλεκτικότητα, συμπεριληπτικότητα, ποικιλομορφία, που είναι κοινωνικό αίτημα των καιρών – και δημιουργώντας το υπόβαθρο για νέες θέσεις εργασίας στο μέλλον.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.