26 Απρ 2024
READING

H καμπάνια του Gatorade για ισότητα στον αθλητισμό

3 MIN READ

H καμπάνια του Gatorade για ισότητα στον αθλητισμό

H καμπάνια του Gatorade για ισότητα στον αθλητισμό

To ενεργειακό ποτό Gatorade ξεκινά την πρωτοβουλία «Fuel Tomorrow», που στόχο έχει να προωθήσει την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό και να κρατήσει τα παιδιά κοντά στα αθλήματα, υπογραμμίζοντας τα οφέλη της άθλησης σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, αλλά και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου.

Για τον σκοπό αυτό, το brand θα διαθέσει δέκα εκατομμύρια δολάρια σε πέντε οργανισμούς που εργάζονται για τους σκοπούς της ισότητας στον αθλητισμό, αλλά και λανσάρει μια καμπάνια για να επικοινωνήσει τα μηνύματά του.

Πρόκειται λοιπόν για μια πλατφόρμα που σκοπός της είναι να εκπαιδεύσει σχετικά με τη δύναμη του αθλητισμού αλλά και να διαλύσει τις προκαταλήψεις και τα στεγανά. Το project θα αναπτυχθεί στις ΗΠΑ μέσα από τρεις τομείς: τα προγράμματα που θα αναπτύσσονται μέσα σε κοινότητες και θα συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τα παιδιά· την προσβασιμότητα για όλους σε αθλητικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό· την επιμόρφωση των προπονητών σχετικά με το πώς μπορούν να προωθούν την ισότητα και τη συμπερίληψη στις ομάδες τους.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί αυτό το πανεπιστήμιο κερδίζει εκατομμύρια από τις πωλήσεις του Gatorade

Η πλατφόρμα «Fuel Tomorrow» έχει την υποστήριξη της θρυλικής ποδοσφαιρίστριας της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ Abby Wambach, που εξηγεί πως το Gatorade ενδιαφέρεται να κάνει τη διαφορά στον χώρο. Μάλιστα, η ίδια, μιλώντας στον Business Insider, τονίζει ότι το μήνυμα αυτής της πρωτοβουλίας δεν αφορά ούτε εξαντλείται μόνο στον αθλητισμό. «Αφορά το να χτίζεις την κοινότητα και να χτίζεις τον εαυτό σου με έναν τρόπο που να να μπορείς να επηρεάζεις την κοινότητα θετικά, ό,τι και αν κάνεις. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικά τα σπορ», σημειώνει, θέλοντας να δώσει έμφαση στο πόσο ο αθλητισμός και η συμμετοχή στα σπορ ενισχύουν την αυτοπεποίθηση του ατόμου αλλά και την ικανότητά του για συνεργασία και δουλειά στο πλαίσιο μια ομάδας – προσόντα που ξεπερνούν τα οφέλη της σωματικής και ψυχικής υγείας με τα οποία είναι ταυτισμένος ο αθλητισμός.

Το ζήτημα είναι ότι δεν έχουν όλοι τη ίδια πρόσβαση στα σπορ, και εκεί επικεντρώνεται αυτή η πρωτοβουλία του Gatorade: Θέλει να βοηθήσει παιδιά από οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων, κορίτσια, νεαρές γυναίκες, μαύρα παιδιά και άτομα από την κοινότητα ΛOATKI+, που αγαπούν τον αθλητισμό αλλά αναγκάζονται να τον εγκαταλείψουν ή δεν έχουν πρόσβαση σε αυτόν, να μπορέσουν και αυτά να απολαύσουν τα οφέλη του.

Αυτό ήταν και το κριτήριο για την επιλογή των οργανώσεων που θα χρηματοδοτηθούν – να εργάζονται με αυτούς τους στόχους.

Η πλατφόρμα λανσάρεται συνοδευόμενη από την αντίστοιχη διαφημιστική καμπάνια, με μια μικρή ταινία που φιλοδοξεί να επικοινωνήσει το όραμα του brand για έναν κόσμο όπου όλοι έχουν πρόσβαση στα σπορ. Το διαφημιστικό φιλμ θα μεταδοθεί από την τηλεόραση και όλα τα social media και τις ψηφιακές πλατφόρμες και πρωταγωνιστούν η Candace Parker και ο Damian Lillard, δύο σταρ του μπάσκετ, και η Izzy Escribano, διάσημη από το μπάσκετ και τη σοσιαλμιντιακή της παρουσία.

Διαβάστε ακόμα: Το Gatorade μετατρέπει τους αθλητές σε ambassadors δημιουργώντας περιεχόμενο στο TikTok 

Η καμπάνια «Fuel Tomorrow» δεν είναι η πρώτη αντίστοιχη πρωτοβουλία του Gatorade, που από το 2017 έχει δωρίσει πάνω από τρία εκατομμύρια δολάρια σε οργανισμούς που εργάζονται να φέρουν και να κρατήσουν τους αθλητές στα αγαπημένα τους σπορ. Το 2021, μάλιστα, δημιούργησε το Women’s Advisory Board (Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Γυναικών), που στόχος του είναι να πολεμήσει τα εμπόδια που συναντούν τα κορίτσια στον αθλητισμό, λόγω του φύλου τους. Το «Fuel Tomorrow» μοιάζει η φυσική συνέχεια εκείνης της πρωτοβουλίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.