19 Απρ 2024
READING

H Gucci αγοράζει virtual γη στο metaverse και προσκαλεί το κοινό της Gen Z

3 MIN READ

H Gucci αγοράζει virtual γη στο metaverse και προσκαλεί το κοινό της Gen Z

H Gucci αγοράζει virtual γη στο metaverse και προσκαλεί το κοινό της Gen Z

H Gucci συνεχίζει την πορεία της στον ψηφιακό χώρο, ως ένα από τα πρώτα brands που δραστηριοποιήθηκαν σε αυτό το νέο πεδίο, μπαίνοντας πλέον επισήμως και στον χώρο του περίφημου και πολυσυζητημένου metaverse.

Πιο συγκεκριμένα, η Gucci αγόρασε virtual γη στον χώρο του παιχνιδιού The Sandbox, που βρίσκεται σε blockchain, και θα συνεργαστεί μαζί του για να αναπτύξει, μέσα στο εικονικό περιβάλλον του, μια διαδραστική αγοραστική εμπειρία για τους fans του. Η κίνηση αυτή έρχεται να διευρύνει το Gucci Vault, την online πλατφόρμα του οίκου, που ουσιαστικά λειτουργεί ως μια ομπρέλα που περικλείει την ψηφιακή του παρουσία, αλλά ως ένας concept χώρος και «μέρος συνάντησης εμπνευσμένος από αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας στην αναζήτηση της ομορφιάς», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, που ξεκάθαρα αντηχεί την προσέγγιση του δημοφιλούς καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου, Alessandro Michele.

H αγοραστική εμπειρία μόδας που φιλοδοξεί να προσφέρει το ιταλικό brand αφορά επιλεγμένα Gucci κομμάτια, που θα είναι διαθέσιμα στο metaverse για τους παίκτες και τους χρήστες, οι οποίοι θα μπορούν να τα αγοράσουν και να τα χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν τις δικές τους εμπειρίες με τα εργαλεία που τους προσφέρει το The Sandbox.

Διαβάστε ακόμα: Έρευνα | Η Gucci στην κορυφή της λίστας με τις πιο δημοφιλείς μάρκες πολυτελείας στο διαδίκτυο

Αν όλα αυτά ακούγονται, αν όχι πολύ θεωρητικά, τουλάχιστον εντελώς «εικονικά» – όπως θα συμφωνούσε και ο Bernard Arnault, πρόεδρος του ομίλου πολυτελείας LVMH, που, κατά δήλωσή του, ανησυχεί για μια πιθανή φούσκα του metaverse – η απήχηση του Gucci, τουλάχιστον στο νεανικό κοινό των Gen Z-ers, δείχνει ότι ο οίκος μάλλον βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Η Gucci , σύμφωνα με το Index του Vogue Business, είναι το πιο αναγνωρίσιμο brand σε αυτήν τη γενιά, καθώς αποδεδειγμένα έχει την ετοιμότητα και την προθυμία να πειραματιστεί δημιουργικά με τις νέες τεχνολογίες και δυνατότητες του ψηφιακού περιβάλλοντος που αναπτύσσεται.

Μάλιστα, η Gucci ήδη από το 2017 είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στο ψηφιακό πεδίο, πολύ πριν, δηλαδή, μάθουμε οτιδήποτε για metaverse και NFTs. Από ψηφιακές καμπάνιες μέχρι virtual sneakers που «φοριούνται» εικονικά με τη βοήθεια επαυξημένης πραγματικότητας, και από το NFT που πουλήθηκε σε δημοπασία στον οίκο Christie’s πέρυσι, μέχρι τον virtual κήπο Gucci Garden που δημιουργήθηκε στο Roblox με αφορμή την επέτειο των 100 του χρόνων, ο οίκος έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ολόκληρο το digital και virtual φάσμα που τώρα μαθαίνει η πλειονότητα των brands.

H ανακοίνωση για τον νέο χώρο στο metaverse έγινε στο Twitter, σε ένα group 73.000 μελών της εφαρμογής chat Discord, γεγονός που αποτελεί άλλη μια ένδειξη για το κοινό στο οποίο απευθύνεται αυτό το νέο λανσάρισμα.

Βέβαια, προς το παρόν ελάχιστα είναι γνωστά για το πώς θα λειτουργήσει στην πράξη αυτή η συνεργασία, ενώ ούτε και οι τιμές των virtual κομματιών που θα μπορεί να βρει κανείς εκεί είναι γνωστές. Το ότι όμως ένα brand όπως η Gucci συνεχίζει να ποντάρει τόσο δυναμικά σε αυτόν τον χώρο, και μάλιστα κερδίζοντας την προτίμηση του πιο νεανικού κοινού, ίσως αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη ότι το metaverse μπορεί να μην εξελιχθεί στη φούσκα που φοβάται ο Bernard Arnault. Προς το παρόν μοιάζει περισσότερο με σημείο συνάντησης και ενδιαφέροντος για κοινό που έχει τις προοπτικές να εξελιχθεί σε loyal καταναλωτές.

Εξάλλου, ακόμα και η Morgan Stanley τον Νοέμβριο προέβλεπε ότι τα NFTs των luxury brands έχουν την προοπτική να εξελιχθούν σε μια αγορά αξίας 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2030, χάρη και στο αναπτυσσόμενο αυτήν τη στιγμή metaverse.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.