26 Απρ 2024
READING

Coffee Berry | Ένα ελληνικό success story με άρωμα καφέ

5 MIN READ

Coffee Berry | Ένα ελληνικό success story με άρωμα καφέ

Coffee Berry | Ένα ελληνικό success story με άρωμα καφέ

Η εταιρεία Coffee Berry άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 2016 και μέχρι σήμερα απαριθμεί σχεδόν 180 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο.

Η τεχνογνωσία, η εξειδίκευση και η ενασχόληση των ανθρώπων που αποτελούν την Coffee Berry, όμως, με τον πολύτιμο καρπό του καφέ, ξεκινά από πολύ νωρίτερα, αφού για τουλάχιστον μία δεκαπενταετία η εταιρεία λειτουργούσε ως προμηθευτής καφέ σε άλλες τοπικές αγορές. Αυτή η αγάπη για τον καφέ αλλά και η βαθιά γνώση του προϊόντος έκαναν από την αρχή την Coffee Berry ένα σημείο αναφοράς για τον καταναλωτή αλλά και για κάθε εν δυνάμει συνεργάτη.

Στα καταστήματα Coffee Berry o καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον καφέ που καλύπτει καλύτερα τις γευστικές του προτιμήσεις ανάμεσα σε 4 διαφορετικά blends, 10 ξεχωριστούς μονοποικιλιακούς, 8 διαφορετικούς φίλτρου, κάψουλες, αλλά και μια μεγάλη πληθώρα από αλμυρά και γλυκά snacks, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, χυμούς και πολλά άλλα λαχταριστά ροφήματα. Προτεραιότητα της εταιρείας είναι πάντα να προσφέρει άριστης ποιότητας προϊόντα φτιαγμένα με τα αγνότερα υλικά και πάντα με σεβασμό προς τη φύση.

Για τον λόγο αυτό στην Coffee Berry επεξεργάζονται, καβουρδίζουν και συσκευάζουν μόνοι τους τον καφέ στη μονάδα παραγωγής της εταιρείας που εδρεύει στο Κορωπί, και έχουν στρατηγικές συνεργασίες με τους καλύτερους προμηθευτές πρώτων υλών της χώρας. Η απαράμιλλη ποιότητα, η προσεγμένη αισθητική των καταστημάτων, η γνώση και η έρευνα μα πάνω απ’ όλα η αγάπη και το μεράκι για τον πολύτιμο κόκκο, έκαναν την εταιρεία να εξελιχθεί με ραγδαίους ρυθμούς και σε μόλις πέντε χρόνια να κατέχει ηγετική θέση στην αγορά του καφέ.

Τα σχέδια για το 2022

Όπως αναφέρει ο CEO της Coffee Berry Χάρης Γρυπάρης, κύριος στόχος της εταιρείας και για το 2022 είναι η επέκταση του δικτύου της σε όλο και περισσότερες περιοχές εντός και εκτός συνόρων. «Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν συμφωνίες σε εξέλιξη για νέες αγορές αλλά και δεκάδες αιτήσεις για ανοίγματα καταστημάτων σε όλη την επικράτεια. Θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε στις πρώτες προτιμήσεις των καταναλωτών μας, να προσφέρουμε τα άριστης ποιότητας προϊόντα μας και να εμπλουτίζουμε συνεχώς την γκάμα μας με βάση τις ανάγκες των αθρώπων και τους ρυθμούς που επιτάσσει η κοινωνία που ζούμε», εξηγεί, και αναφέρεται στην παγκόσμια τάση για μία πιο πράσινη καθημερινότητα, την οποία η Coffee Berry ακολουθεί: «Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να συμβάλλουμε σε αυτό και είναι ένας από τους βασικούς στόχους για τη νέα χρονιά».

Η προσέγγιση αυτή συνδυάζεται με έναν προσανατολισμό στην καινοτομία, αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας τής Coffee Berry, τοποθετώντας ωστόσο ταυτόχρονα τον καταναλωτή στην κορυφή των προτεραιοτήτων της. Η εταιρεία επενδύει στην έρευνα, αφουγκράζεται τις ανάγκες των καταναλωτών, προσπαθεί να εξελίσσεται συνεχώς και δεν επαναπαύεται ποτέ, παρ’ όλη τη μεγάλη και με ταχείς ρυθμούς εξέλιξη της αλυσίδας.

Έτσι, μέσα στο 2021 άνοιξε πολλά νέα καταστήματα στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, αλλά και σε Κύπρο και Αίγυπτο, με στόχο τα προϊόντα της να φτάνουν πιο κοντά σε όλο και περισσότερους καταναλωτές. Εμπλούτισε ακόμα τα καταστήματά της με οθόνες LCD, για να μπορούν οι καταναλωτές να ενημερώνονται καλύτερα και με τα πιο σύγχρονα μέσα για τα προϊόντα που υπάρχουν στο κατάστημα.

Όσον αφορά την προϊoντική γκάμα του, που σταθερά γοητεύει και επιδιώκει να συνεχίζει να τραβά το ενδιαφέρον των πελατών του, το brand λάνσαρε τη νέα σειρά με κάψουλες Coffee Berry, με 8 διαφορετικά είδη για κάθε γευστική προτίμηση αλλά και δύο μονοποικιλιακές για τους λάτρεις καφέ από συγκεκριμένες χώρες προέλευσης. Παράλληλα, η Coffee Berry εμπλούτισε τις γεύσεις της με νέα και ιδιαίτερα εδέσματα, όπως bao buns και tramezzini, smoothie bowl και γιαούρτια για γεύματα γεμάτα ενέργεια, και πρόσθεσε στην ήδη πλούσια γκάμα ροφημάτων της νέες και απολαυστικές επιλογές για όλες τις ηλικίες.

Τι σημαίνει franchising με το brand Coffee Berry

Κάθε νέο κατάστημα Coffee Berry, λοιπόν, ανοίγει με την προσδοκία να γίνει σημείο αναφοράς στους λάτρεις του καφέ της περιοχής του, εκτός από επιτυχημένο επαγγελματικό βήμα για έναν νέο επιχειρηματία που αγαπά τον καφέ. Προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο κατάστημα της αλυσίδας Coffee Berry, η εταιρεία μελετά πολύ τα δεδομένα τής υπό αξιολόγηση περιοχής.

Αρχικά θέλει να εξασφαλίσει ότι τα πλησιέστερα καταστήματα Coffee Berry δεν θα απολέσουν πωλήσεις από τη δημιουργία του νέου καταστήματος. Βασική της μέριμνα είναι η κερδοφορία του κάθε της συνεργάτη. Για να επιτύχει αυτόν το στόχο, αφενός δημιουργεί νέα καταστήματα σε περιοχές όπου σήμερα δεν έχει κάλυψη, αφετέρου το κάθε νέο κατάστημα το προτείνει στους υφιστάμενους συνεργάτες της, που δραστηριοποιούνται στις γειτονικές περιοχές.

Σε κάθε περίπτωση, μελετά τις συνήθειες των καταναλωτών, παρακολουθεί την πορεία των ανταγωνιστικών καταστημάτων και δημιουργεί υποθετικά σενάρια εσόδων και εξόδων πριν αποφασίσει να μισθώσει το κατάστημα. Γενικά αναζητά καταστήματα με εμβαδόν 40 έως 70 τετραγωνικά μέτρα και εξωτερικό χώρο για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Θέλει να βρίσκεται σε σημείο προβολής και ιδανικά να έχει δυνατότητα στάθμευσης.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Coffee Berry, με βάση τα δεδομένα των υφιστάμενων καταστημάτων, καταδεικνύει τις μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Η «αποκλειστικότητα περιοχής» είναι ένα από τα βασικά προνόμια της συνεργασίας της, που σημαίνει ότι ο νέος της συνεργάτης θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί αποκλειστικά το εύρος της περιοχής που θα ορίσει. Η απόσβεση και η κερδοφορία επιτυγχάνεται με τις εξής προϋποθέσεις: το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του συνεργάτη της, την απόλυτη τήρηση των προδιαγραφών τής Coffee Berry, την εύρυθμη λειτουργία και φυσικά την άψογη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Το μέλλον

Συνεπώς, δεν είναι τυχαίο που η Coffee Berry είναι η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία στον χώρο του καφέ. Αυτό αποδεικνύει και το ότι μέσα στα χρόνια της καραντίνας υπερδιπλασίασε τον αριθμό των καταστημάτων της. Ήδη λειτουργεί περίπου 180 καταστήματα στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Αίγυπτο. Για το 2022, έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία 45 νέων καταστημάτων. Θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε πόλεις της περιφέρειας, όπως της Κρήτης, των νησιών του Αιγαίου, της Δυτικής Ελλάδας και της Θράκης. Ήδη στο εξωτερικό, βρίσκεται σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενους σε πολιτείες της Αμερικής αλλά και σε πόλεις της Ευρώπης.

Εν ολίγοις, το μέλλον του brand αναμένεται διεθνές και συναρπαστικό.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.