27 Απρ 2024
READING

Η Pierre Cardin και η Ahlers ερευνώνται για πιθανή παραβίαση του ανταγωνισμού στην ΕΕ

2 MIN READ

Η Pierre Cardin και η Ahlers ερευνώνται για πιθανή παραβίαση του ανταγωνισμού στην ΕΕ

Η Pierre Cardin και η Ahlers ερευνώνται για πιθανή παραβίαση του ανταγωνισμού στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε επίσημη αντιμονοπωλιακή έρευνα για να εκτιμήσει κατά πόσον η Pierre Cardin και ο αδειούχος της, ο όμιλος Ahlers, ενδέχεται να έχουν παραβιάσει τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ.

Ο γερμανικός κατασκευαστής ενδυμάτων Ahlers Group είναι ο μεγαλύτερος αδειούχος των προϊόντων Pierre Cardin στην Ευρώπη, καθώς η μάρκα του έχει παραχωρήσει άδεια χρήσης του εμπορικού της σήματος για την κατασκευή και τη διανομή των προϊόντων της.

Διαβάστε επίσης: Η Ιταλία επιβάλλει πρόστιμο 230 εκατ. δολαρίων στην Amazon και την Apple

Η έρευνα θα αξιολογήσει κατά πόσο το δίδυμο παραβίασε τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ περιορίζοντας τις διασυνοριακές και διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων Pierre Cardin, καθώς και την πώληση προϊόντων σε συγκεκριμένες ομάδες πελατών, επιβάλλοντας ορισμένους περιορισμούς στις συμφωνίες αδειοδότησης. Ουσιαστικά, πρόκειται να διερευνηθεί κατά πόσον οι πρακτικές αδειοδότησης και διανομής της Pierre Cardin και της Ahlers ενδέχεται να περιορίζουν τις offline και online πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών όπως ενδύματα, παπούτσια και αξεσουάρ στην ΕΕ.

Αν αποδειχθεί, η συμπεριφορά των εταιρειών θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ περί ανταγωνισμού που απαγορεύει τις αντιανταγωνιστικές συμφωνίες μεταξύ εταιρειών. Η διάρκεια, βέβαια, μιας έρευνας μπορεί να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η πολυπλοκότητα, η συνεργασία των εταιρειών και τα δικαιώματα υπεράσπισης, ωστόσο δεν υπάρχει νομική προθεσμία.

Aν αποδειχθούν παραβιάσεις της νομοθεσίας, το πρόστιμο μπορει να φτάσει στο ύψος του 10% του τζιρου από τις διεθνείς πωλήσεις της εταιρείας – πέρα από την οδηγία για αλλαγή της πολιτικής των εταιρειών.

Ένα από τα βασικά οφέλη της ενιαίας αγοράς της ΕΕ είναι ότι οι καταναλωτές μπορούν να αναζητούν καλύτερες προσφορές. Τα εμπόδια που δημιουργούν ορισμένες εταιρείες για την αποτροπή παράλληλων εισαγωγών οδηγούν σε αθέμιτο κατακερματισμό της ενιαίας αγοράς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.