20 Απρ 2024
READING

Αδειάζουν τα καταστήματα ειδών χειμερινών σπορ στην Κίνα με αφορμή τους Ολυμπιακούς

3 MIN READ

Αδειάζουν τα καταστήματα ειδών χειμερινών σπορ στην Κίνα με αφορμή τους Ολυμπιακούς

Αδειάζουν τα καταστήματα ειδών χειμερινών σπορ στην Κίνα με αφορμή τους Ολυμπιακούς

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου έχουν προκαλέσει μια τεράστια ώθηση στη ζήτηση για είδη χειμερινών σπορ στην Κίνα. Οι ηλεκτρονικές αγορές εξοπλισμού και ρούχων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και τα φυσικά καταστήματα έχουν πουλήσει όλα τα αποθέματα.

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com δήλωσε ότι οι πωλήσεις προϊόντων σκι στην πλατφόρμα της για την περίοδο από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου τριπλασιάστηκαν σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι πωλήσεις γυαλιών σκι αυξήθηκαν κατά 15 φορές και οι πωλήσεις παγοπέδιλων και μπαστουνιών χόκεϊ επί πάγου επίσης αυξήθηκαν.

Κατά την ίδια περίοδο, οι πωλήσεις εξοπλισμού σκι και προϊόντων πατινάζ στην αγορά Tmall του ομίλου Alibaba αυξήθηκαν κατά 180% και 300% αντίστοιχα, σύμφωνα με την εταιρεία. Επιπλέον, οι πωλήσεις μπουφάν που κατασκευάζονται από την κινεζική εταιρεία Anta, η οποία είναι επίσημος συνεργάτης αθλητικών ειδών των Αγώνων του Πεκίνου, και την ιαπωνική Descente την ίδια περίοδο, διπλασιάστηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Xiaohongshu, μια πλατφόρμα lifestyle που μοιάζει με το Instagram, ανέφερε μια αύξηση στις αναζητήσεις για την ερυθρόλευκη στολή της ομάδας του Καναδά και τον κατασκευαστή της Lululemon μετά την τελετή έναρξης.

Διαβάστε επίσης: Η νέα μανία για σκι των Κινέζων κινητοποιεί τα brands πολυτελείας

Η Κίνα αισιοδοξεί ότι οι Αγώνες θα τη μετατρέψουν σε δύναμη των χειμερινών σπορ, με τον πρόεδρο Xi Jinping να έχει θέσει ως προτεραιότητα την εμπλοκή 300 εκατομμυρίων Κινέζων στα αθλήματα πάγου και χιονιού, με στόχο την οικοδόμηση μιας βιομηχανίας 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έτσι, οι κατασκευαστές ενδυμάτων και εξοπλισμού χειμερινών σπορ σπεύδουν να επεκτείνουν την παρουσία τους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, την Κίνα, στοιχηματίζοντας ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα συνεχίσουν να προκαλούν ενθουσιασμό σε μια εκκολαπτόμενη αγορά.

Από σχετικά νωρίς φαινόταν ότι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο θα έφερναν θετική αλλαγή στην κατηγορία των χειμερινών αθλημάτων στην Κίνα. Οι μαζικές επενδύσεις σε υποδομές, σε συνδυασμό με το αυξημένο ενδιαφέρον για τα υπαίθρια αθλήματα θα μπορούσαν να μετατρέψουν τους πολίτες της Κίνας σε φανατικούς λάτρεις των χειμερινών σπορ. Παράλληλα, είχε αναφερθεί ότι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Heilongjiang, στο Xinjiang και σε άλλους χιονισμένους προορισμούς είναι πλήρως κλεισμένα, γεγονός που είχε φανερώσει την διάθεση των Κινέζων να εμπλακούν με χειμερινά σπορ. Ακόμα, το Wintastar Shanghai, το οποίο σύντομα θα είναι το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο, έχει προγραμματιστεί να ανοίξει μέχρι το τέλος του 2022.

Διαβάστε επίσης: 3 νέες κατηγορίες πολυτελούς ανάπτυξης στην Κίνα

Υπάρχουν προφανείς ευκαιρίες για τις εταιρείες όλου του κόσμου, από πολυτελή ξενοδοχεία και εταιρείες πολυτελών επώνυμων ειδών ένδυσης μέχρι κατασκευαστές εξοπλισμού υψηλής ποιότητας, να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, η έκρηξη των χειμερινών σπορ στην Κίνα ήρθε επίσης σε μια εποχή που το κύρος και το στυλ ενσωματώνουν πλέον σημαντικές δηλώσεις τρόπου ζωής. Τα brands πρέπει να συνειδητοποιήσουν άμεσα ότι τα χειμερινά είδη που θα προσφέρουν στους καταναλωτές δεν καλύπτουν απλώς μια εφήμερη ανάγκη ή τάση, αλλά ότι μπορούν να ωφελήσουν τους καταναλωτές πέρα από τις πίστες του σκι, να ενισχύσουν τη αξία του status που αναζητούν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.