25 Απρ 2024
READING

H πρόταση της Walmart για τα καταστήματα του μέλλοντος

3 MIN READ

H πρόταση της Walmart για τα καταστήματα του μέλλοντος

H πρόταση της Walmart για τα καταστήματα του μέλλοντος

Στην αγορά του σήμερα, αν και καλύπτονται πολλά και διαφορετικά κανάλια, οι καταναλωτές εξακολουθούν να επιδιώκουν μοναδικές αγοραστικές εμπειρίες στα φυσικά καταστήματα, αγγίζοντας και δοκιμάζοντας τα αντικείμενα που επιθυμούν να αποκτήσουν. Έτσι, ο γίγαντας του retail Walmart δοκιμάζει μία νέα εμπειρία σε ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματά του, το Store 4108 στο Σπρινγκντεϊλ του Αρκάνσας.

Πλέον η Walmart στοχεύει να εντυπωσιάσει τους πελάτες της, ανυψώνοντας την αγοραστική εμπειρία με στόχο τη μακροπρόθεσμη διατήρηση του καταναλωτικού κοινού. Ο επανασχεδιασμός των καταστημάτων βασίζεται στην προσδοκία να ενσωματωθούν αποτελεσματικά η φυσική, η online και η mοbile εμπειρία του shopping. Γι’ αυτό, στο επίκεντρο του νέου concept βρίσκεται το ομώνυμο app της Walmart, που οι επισκέπτες των καταστημάτων θα μπορούν να χρησιμοποιούν ενώ βρίσκονται σε αυτά, ώστε να περιηγούνται με άνεση στους διαδρόμους τους και να εντοπίζουν εύκολα τα προϊόντα που θέλουν.

Στόχος των αλλαγών που υιοθετούνται είναι να λαμβάνεται υπόψη η σκοπιά του καταναλωτή, συνεπώς οι άνετες αγορές αποτελούν προτεραιότητα για αυτό το redesign, που μάλιστα είναι εμπνευσμένο από τον τρόπο που αναπτύσσονται τα τερματικά των αεροδρομίων. Υπάρχει δηλαδή ένα ευρετήριο που καθοδηγεί στα θεματικά παραρτήματα του καταστήματος και ευανάγνωστες σημάνσεις που υποδέχονται τους πελάτες. Όλα αυτά έρχονται να ενισχύσουν την ψηφιακή πλοήγηση που προσφέρει μέσα στο φυσικό κατάστημα η εφαρμογή της Walmart.

Στο πλαίσιο του redesign του καταστήματος περιλαμβάνονται ανανεωμένοι φωτισμοί, βελτιώσεις στον χώρο, δυναμικές οθόνες και πολλά ακόμη. Η visual merchandising ομάδα της Walmart έχει εργαστεί για να αναδείξει τα brands που φιλοξενούνται, δημιουργώντας ένα ανανεωμένο περιβάλλον, το οποίο ωστόσο υιοθετεί και τη λογική του shop-in-shop του παραδοσιακού πολυκαταστήματος. Επίσης έχουν τοποθετηθεί κωδικοί QR και ψηφιακές οθόνες, ώστε ο πελάτης να μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες μέσω του κινητού του.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί επακόλουθο των προσπαθειών redesign της εταιρείας από το 2020. Αυτή τη στιγμή ο διάσημος retailer έχει ανακαινίσει σχεδόν 1.000 καταστήματα, βασισμένα στο συγκεκριμένο σχεδιασμό. Αναλυτικότερα, η αλυσίδα ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020 ότι επανασχεδιάζει τα καταστήματά της με την ελπίδα να προσφέρει στους καταναλωτές καλύτερες εμπειρίες στα φυσικά καταστήματα, στο διαδίκτυο αλλά και στις κινητές συσκευές.

Στο επίκεντρο των προσπαθειών της βρίσκεται η παροχή μοναδικών εμπειριών στους πελάτες, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο το αγοραστικό ταξίδι. Τα καταστήματα διαθέτουν self-checkout ταμεία, καθώς και λύσεις ανέπαφων πληρωμών, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας Walmart Pay, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο την επαφή μεταξύ εργαζομένων και πελατών εν μέσω της πανδημίας. Επιλεγμένα καταστήματα θα παρέχουν και την υπηρεσία «Scan & Go» της εταιρείας.

Βάσει της νέας κομψής σχεδιαστικής αισθητικής, η διάταξη των προϊόντων είναι πολύ πιο ευδιάκριτη, προσφέροντας τόσο στους καταναλωτές όσο και στους πωλητές μία διευρυμένη εμπειρία.

Διαβάστε επίσης: Η Walmart διαθέτει την τεχνογνωσία ηλεκτρονικού εμπορίου της σε άλλους retailers με στόχο την κλιμάκωση της πλατφόρμα της

Ξεκινώντας από το 2020, η Walmart αναπτύσσει τον επανασχεδιασμό σε 200 Supercenters, καθώς και σε συνοικιακές αγορές. Συνολικά αναμένει ότι μέχρι το τέλος του παρόντος οικονομικού έτους θα έχουν ανακαινιστεί 1.000 επιπλέον καταστήματα από τις 4.500 τοποθεσίες της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας παραμένουν οι καταναλωτές, προσφέροντας καινοτόμες αγοραστικές εμπειρίες στα φυσικά καταστήματα, στο διαδίκτυο και στα κινητά, προσπαθώντας να ξεπεράσει τις προσδοκίες τους. Προσφέροντας ψηφιακές δυνατότητες μέσα στα ίδια τα φυσικά καταστήματα, δίνοντας τη δυνατότητα μιας omnichannel αγοραστικής εμπειρίας, που μπορεί να βιωθεί στο φυσικό κατάστημα, η εταιρεία προσεγγίζει το κοινό της εκ νέου, δυναμικά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.