25 Απρ 2024
READING

Η εφαρμογή Yubo φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους

3 MIN READ

Η εφαρμογή Yubo φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους

Η εφαρμογή Yubo φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους

Το social media app με επίκεντρο την Gen Z κυκλοφόρησε στην αγορά το 2015, επιτρέποντας στους χρήστες να προσφέρουν ανταμοιβές σε δημοφιλείς streamers. Πολύ σύντομα θα συμπεριλάβει τη δυνατότητα των πραγματικών νομισμάτων.

Η social media πλατφόρμα Yubo, που στηρίζεται στην αναπαραγωγή βίντεο και απευθύνεται στους Gen-zeners,  ξεκίνησε μία δυνατότητα μέσω της οποίας επιτρέπει στους δημοφιλείς streamers να κερδίζουν ανταμοιβές εντός της εφαρμογής. Με άλλα λόγια το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Pixel (Pixel Reward Program) κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο, επιτρέποντας στα άτομα που δημιουργούν ιδιαίτερα ελκυστικά engaging streams να λαμβάνουν Pixel, τα οποία είναι ουσιαστικά εικόνες σε στυλ ανταλλάξιμων καρτών και διατίθενται προς πώληση στην πλατφόρμα από τους fans τους. Όταν λαμβάνουν τα Pixel, λαμβάνουν επίσης το (30%) της τιμής αγοράς σε YuBucks (το νόμισμα της Yubo), τα οποία μπορούν να διατεθούν για διάφορες λειτουργικές δυνατότητες εντός της εφαρμογής.

Αναλυτικότερα τα livestreams στο Yubo είναι ουσιαστικά συνομιλίες στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν χρήστες. Φανταστείτε το σαν μία συνομιλία μέσω FaceTime ή Zoom. Σε καμία περίπτωση πάντως το περιεχόμενό της δεν μοιάζει με εκείνο των πλατφορμών του YouTube, του Twitch ή του TikTok. Στόχος της πλατφόρμας είναι να επιτρέψει στους νέους χρήστες της να συνδεθούν με νέα άτομα που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα. Έτσι με αυτό τον τρόπο έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν στους φίλους τους το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει.

Καθημερινά φιλοξενούνται στη πλατφόρμα περίπου 130.000 live-streamed sessions, τα οποία στο τέλος του streaming εξαφανίζονται χωρίς να παραμένουν διαθέσιμα προς παρακολούθηση. Απώτερος σκοπό δεν είναι η δημιουργία περιεχομένου αλλά η επικοινωνία με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

Διαβάστε επίσης: Το livestreaming είναι η τάση του 2030 στο λιανικό εμπόριο

Ενώ μερικοί μπορεί να νομίζουν ότι η αμοιβή μέσω Pixels μοιάζει με τα NFTs, δεν υφίσταται κανένα στοιχείο κρυπτογράφησης στο πρόγραμμα. Μάλιστα πολύ σύντομα η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει μια επέκταση στην οποία οι streamers θα λαμβάνουν πραγματικά δολάρια ως μέρος των ανταμοιβών τους. Ακόμη όπως και άλλα αντίστοιχα εργαλεία που συνδέουν αγνώστους σε online chats, έτσι και το Yubo θέτει ορισμένους κανόνες, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες δεν θα βομβαρδίζονται με ακατάλληλο περιεχόμενο.

Παράλληλα η πλατφόρμα Yubo έχει εντάξει στο δυναμικό της 50 εκατομμύρια χρήστες, εκ των οποίων τα 12 εκατομμύρια προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι επεκτείνεται στη δημιουργία ενός προγράμματος ambassador, στο οποίο φιλοξενούνται κυρίως αναγνωρίσιμα άτομα εκτός της πλατφόρμας όπως μουσικοί ή άτομα που διεξάγουν συζητήσεις πολιτικού χαρακτήρα, όλα με τη μορφή livestreaming.

Αναμφίβολα το Yubo κατάφερε να αποκτήσει το κοινό του κυρίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν το κομμάτι του social distance ανήλθε στην επιφάνεια. Ωστόσο η online συναναστροφή – επικοινωνία με τους ανθρώπους  είναι κάτι που υπήρχε στις ζωές μας, πολύ πριν την εμφάνιση του COVID-19. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί έναν τρόπο κοινωνικοποίησης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.