25 Απρ 2024
READING

Έρχεται το πρώτο SUV της Ferrari

3 MIN READ

Έρχεται το πρώτο SUV της Ferrari

Έρχεται το πρώτο SUV της Ferrari

Η Ferrari θα παρουσιάσει αργότερα φέτος το πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο SUV της, που ονομάζεται Purosangue. Το αυτοκίνητο δοκιμάστηκε από τον CEO της Ferrari και η οδηγική εμπειρία που προσφέρει χαρακτηρίστηκε εκπληκτική.

Το νέο αυτοκίνητο της Ferrari έχει παραμείνει απόρρητο μέχρι τώρα. Μόνο μερικές κατασκοπευτικές επεξεργασμένες φωτογραφίες έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο, αλλά οι λεπτομέρειες για το σύστημα κίνησης, την τιμή και τις επιδόσεις παραμένουν μυστικές. Πάντως, από τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες που έχουν κατά καιρούς διαρρεύσει, φαίνεται πως το SUV της Ferrari, εκτός της αυξημένης απόστασης από το έδαφος, θα διατηρήσει τα διαχρονικά γνωρίσματα της μάρκας. Κανονικά, το νέο μοντέλο ήταν να βγει στην παραγωγή το 2020, όπως τα παγκόσμια προβλήματα έλλειψης microchips, ανέβαλε λίγο το πρόγραμμα και πλέον η νέα ημερομηνία λανσαρίσματός του είναι το 2023.

Με σκοπό να διευρύνει την αγορά της και να ικανοποιήσει την τρέχουσα βάση των σπορ αυτοκινήτων της, η εταιρεία έπρεπε να λανσάρει ένα SUV που να μοιάζει και να αποπνέει τον αέρα της Ferrari, αλλά να έχει το πρόσθετο βάρος, τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος ενός οικογενειακού αυτοκινήτου cruiser. Βέβαια, οι πιο συντηρητικοί λάτρεις της Ferrari αντιτίθενται σε κάθε προσπάθεια να τοποθετηθεί το λογότυπό της σε SUV ή crossover, με το επιχείρημα ότι αυτό θα αποδυναμώσει τη μάρκα και την αγωνιστική παράδοση της.

Διαβάστε επίσης: Η Ferrari μετατρέπεται από επιχείρηση παραχώρησης δικαιωμάτων χρήσης σε μάρκα lifestyle

Η φημισμένη ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία άργησε σχετικά να εισαχθεί στην αγορά των SUV υψηλών επιδόσεων, μένοντας πολύ πίσω από το λανσάρισμα της Cayenne από την Porsche το 2002 και το επιτυχημένο λανσάρισμα της Urus από τη Lamborghini το 2017. Η Aston Martin λάνσαρε το DBX SUV το 2020 και αυτήν την εβδομάδα παρουσίασε το DBX707, ένα SUV που αναπτύχθηκε σε πίστες της Formula 1.

Όπως οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες υπερπολυτελείας, η Ferrari είχε ένα ισχυρό τέταρτο τρίμηνο και το 2021, ενισχυμένη από τη μαζική δημιουργία πλούτου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, την εκτίναξη των μετοχών, των κρυπτονομισμάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων. Η ιταλική εταιρεία πέτυχε πέρυσι το ρεκόρ των 11.155 αυτοκινήτων, 22% πάνω από το 2020. Επιπλέον, δήλωσε ότι το βιβλίο παραγγελιών της είναι αυτήν τη στιγμή το ισχυρότερο στην ιστορία της και φτάνει μέχρι το 2023. Σε όλα τα μέρη του κόσμου σημειώθηκε διψήφια αύξηση των πωλήσεων, με τις αποστολές στην περιοχή της Αμερικής να αυξάνονται κατά 22% και τις αποστολές στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν σχεδόν να διπλασιάζονται.

Παρά το υψηλότερο κόστος για το αλουμίνιο και για άλλα υλικά, οι υψηλότερες τιμές της εταιρείας και τα ακριβότερα μοντέλα βοήθησαν στην αύξηση των περιθωρίων κέρδους της Ferrari για το 2021 στο 35,9%. Το ποσοστό αυτό θυμίζει περισσότερο τα περιθώρια κέρδους πολυτελών εμπορικών σημάτων από ό,τι αποέλεσμα αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στο μεταξύ, μαζί με το SUV, η Ferrari προετοιμάζεται επίσης για τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα. Η αυτοκινητοβιομηχανία δεσμεύτηκε να είναι ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030 και αναπτύσσει μια σειρά υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων. Το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό όχημα αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025.

Σχετικά με τις ανερχόμενες τάσεις που αφορούν το metaverse και τα NTFs (nonfungible tokens), τα οποία θεωρούνται ευκαιρίες branding για τις εταιρείες πολυτελείας, η εταιρεία δεν έχει δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι οι νέες τεχνολογίες, όπως το Web 3.0 και η χρήση των blockchains και των NFTs είναι ένας τομέας που μπορεί να είναι επικερδής για την Ferrari.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.