25 Απρ 2024
READING

Η PepsiCo αλλάζει το concept των energy drinks ενισχύοντάς τα με κάνναβη

2 MIN READ

Η PepsiCo αλλάζει το concept των energy drinks ενισχύοντάς τα με κάνναβη

Η PepsiCo αλλάζει το concept των energy drinks ενισχύοντάς τα με κάνναβη

Η PepsiCo οδηγεί τα energy drinks προς μία διαφορετική φιλοσοφία: λιγότερη ενέργεια, περισσότερη χαλάρωση. Συγκεκριμένα το εμπορικό της σήμα Rockstar Energy Drink λανσάρει μία νέα σειρά ροφημάτων με εκχύλισμα κάνναβης. Αντί να εστιάζουν στην ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας, τα νέα sugar free ροφήματα στοχεύουν στο να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χαλαρώσουν, χωρίς όμως να γίνονται νωχελικοί.

Κάθε Rockstar Unplugged είναι εμπλουτισμένο με συστατικά όπως λάδι από σπόρους κάνναβης και βιταμίνες Β, καθώς και 80 mg καφεΐνης, τα οποία αντιστοιχούν περίπου στη μισή δόση καφεΐνης που περιέχουν τα συμβατικά ενεργειακά ποτά Rockstar. Τα ποτά διατίθενται σε τρεις διαφορετικές γεύσεις – Blueberry, Passionfruit και Raspberry Cucumber.

Μέσω της συγκεκριμένης κίνηση η PepsiCo θα μπορούσε να αποσπάσει ένα κομμάτι από την αναπτυσσόμενη αγορά προϊόντων με βάση την κάνναβη. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, οι πωλήσεις τέτοιων προϊόντων στις ΗΠΑ αναμένεται να αγγίξουν τα 2,61 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στοn χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, η κάνναβη νομιμοποιήθηκε στις ΗΠΑ το 2018, βάσει ορισμένων κανονισμών, όπως το γεγονός ότι τα φυτά πρέπει να διατηρούν το επίπεδο της ουσίας THC κάτω από το 0,3%.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα | venture capitals ενδιαφέρονται περισσότερο για τον τομέα της κάνναβης

Πλέον υποστηρίζεται μία ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά με τσάι, μπύρες και ποτά που έχουν ως βάση την κάνναβη. Μάλιστα η PepsiCo ευελπιστεί μέσω των συγκεκριμένων προϊόντων, να καταφέρει να προσελκύσει μία διαφορετική μερίδα καταναλωτών όπως οι νεαρές γυναίκες. Σύμφωνα με το National Center for Complementary and Integrative Health, οι άνδρες μεταξύ 18 και 34 ετών είναι πιο πιθανό να επιλέξουν ενεργειακά ποτά, ενώ το ένα τρίτο των νέων μεταξύ 12 και 17 ετών αγοράζουν ενεργειακά ποτά αρκετά συχνά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.