25 Απρ 2024
READING

Το ξενοδοχειακό στοίχημα της Κορρές

5 MIN READ

Το ξενοδοχειακό στοίχημα της Κορρές

Το ξενοδοχειακό στοίχημα της Κορρές

Πεδίο ευρείας ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της στον ξενοδοχειακό κλάδο με προϊόντα που κατατάσσονται στην κατηγορία των amenities (μικρές συσκευασίες για χρήση σε ξενοδοχεία) βλέπει η Koρρές.

Σε αυτό το πλαίσιο προέβη στην κυκλοφορία και νέων προϊόντων με βασικό συστατικό το γιαούρτι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, συμπληρώνοντας και ολοκληρώνοντας τις σειρές προϊόντων που ήδη διατηρούσε στον συγκεκριμένο τομέα και κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

To «The Naxos Apothecary» project

Ένα ακόμα στοίχημα για την Κορρές αποτελούν και τα καταστήματα The Naxos Apothecary, ένα εκ των οποίων ήδη βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη στο Σύνταγμα. Το συγκεκριμένο concept καταστημάτων βασίζεται στη διάθεση φυτοθεραπευτικών προϊόντων και καλλυντικών με βάση τα βότανα. Μάλιστα στο πλάνο της εταιρείας είναι η ανάπτυξη της συγκεκριμένης σειράς προϊόντων με φυσικά καταστήματα στην Αμερική, όπου στον προγραμματισμό της είχε τη λειτουργία δύο σημείων πώλησης στα τέλη του 2021 και εντός του 2022. Τα προϊόντα που παράγονται για τη συγκεκριμένη σειρά περιέχουν συστατικά από ενδημικά φυτά της Νάξου, από την οποία κατάγονται τα αδέρφια Απόστολος και Γιώργος Κορρές, ιδρυτές της επιχείρησης.

Το πλάνο παγκόσμιας επέκτασης

Από φέτος στόχος είναι η παγκόσμια επέκταση της Κορρές, με την προσέλκυση μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων πολυτελείας, σε περιοχές όπου ήδη διατηρεί παρουσία με τα προϊόντα της, όπως είναι οι αγορές της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Αμερικής και της Ευρώπης.

Η Κορρές μάλιστα από το 2021 ξεκίνησε να χτίζει αυτόνομα την παρουσία της στον ξενοδοχειακό τομέα, ποντάροντας σε έννοιες όπως η πρωτογενής έρευνα σε συστατικά της ελληνικής γης, η αισθητική, η βιωσιμότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση δημιούργησε μία νέα επιχειρηματική μονάδα, προκειμένου να εξυπηρετήσει εντατικότερα τον κλάδο της φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένου του travel retail.

Σημειώνεται ότι το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Κορρές απέκτησε το 2017 η Morgan Stanley, ενώ μετοχές απέκτησε ταυτόχρονα και η κινεζική Profex, η οποία αποτελεί τον κύριο συνεργάτη της Κορρές στον τομέα της διανομής των προϊόντων της στην κινεζική αγορά, στο Χονγκ Κονγκ ή σε άλλες ασιατικές χώρες.

Ανασύνταξη δυνάμεων το 2021

Από πλευράς οικονομικών επιδόσεων η Κορρές προερχομένη από ένα ιδιόμορφο 2020 λόγω των συνθηκών που επέβαλε η πανδημία με κυριότερο παράγοντα επιρροής των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων τον περιορισμό των μετακινήσεων, είδε τις πωλήσεις της να συρρικνώνονται από τα 60 εκατ. ευρώ του 2019 στα 50,98 εκατ. ευρώ, κινούμενες πτωτικά με ποσοστό 17%. Ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρέασε την επιχείρηση, ήταν αφενός η παύση της τουριστικής κίνησης αλλά και η παύση στις πωλήσεις που προέρχονται από τον τομέα του travel retail, λόγω της μειωμένης ταξιδιωτικής κίνησης στα σημεία εισόδου – εξόδου της Ελλάδας καθώς και άλλων χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται. Ωστόσο, σε αγορές που θεωρούνται εξέχουσας σημασίας, όπου είχαν γίνει επενδύσεις σε εταιρείες του ομίλου, όπως είναι η ΗΠΑ, η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία αλλά και η Νορβηγία, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν.

Διαβάστε ακόμα: Apivita: Το πέταγμα της μέλισσας και τα φτερά της Puig την ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο

Το μεικτό κέρδος για την Κορρές στην τελευταία δημοσιευμένη οικονομική έκθεση για το 2020 διαμορφώθηκε σε 23,97 εκατ. ευρώ από 31,41 εκατ. ευρώ το 2019, σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 24%. Αντίστοιχα το περιθώριο μεικτού κέρδους διαμορφώθηκε στα 47% από 52,35% κατά την αντίστοιχη χρήση του 2019. Η μείωση που καταγράφεται αποδίδεται τόσο στην πτώση των πωλήσεων στην Ελλάδα όσο και στη μεταβολή του μείγματος πωλήσεων σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Ωστόσο, το 2021 ήταν μία χρονιά που κατά πληροφορίες κινήθηκε σημαντικά βελτιωμένα, δεδομένης της επανέναρξης της τουριστικής δραστηριότητας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο σύνολο των χωρών που κινείται εκτός συνόρων η εταιρεία καλλυντικών.

Οι βασικές αγορές ενδιαφέροντος

Αγορές ενδιαφέροντος για την Κορρές είναι εκτός των άλλων αυτές της Βόρειας Αμερικής, όπου συν τοις άλλοις η εταιρεία έχει στόχο να ενισχύσει την παρουσία της με προωθητικές ενέργειες μέσα από την ιστοσελίδα korresusa.com αλλά και να τοποθετηθεί σε νέα σημεία λιανικής. Επιπλέον κινείται στην αγορά μέσω της θυγατρικής εταιρείας D-A-CH Gmbh και σε χώρες όπως είναι η Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, με παρουσία σε περισσότερα από 700 σημεία πώλησης. Η σημαντικότερη αγορά με βάση τις πωλήσεις που πραγματοποιεί εκεί η Κορρές, είναι η γερμανική.

Διαβάστε ακόμα: Η σφήνα της Παπουτσάνης στα απολυμαντικά επιφανειών ανάμεσα στους πολυεθνικούς κολοσσούς

Η Ασία δεν παύει να αποτελεί έναν σταθερό προορισμό μέσω της συνεργασίας με την Profex. Κι εκεί δεδομένης της ήδη υπάρχουσας δραστηριότητας στο Χονγκ Κονγκ, την Κίνα ή και άλλες περιοχές της Ασίας, είναι ορατό το ενδεχόμενο να ενισχύσει και άλλο τη θέση της σε άλλες χώρες της συγκεκριμένης ηπείρου.

Ταυτόχρονα, η Νορβηγία είναι μία αγορά, στην οποία ο όμιλος επικεντρώνει στην ισχυροποίησή του στην επώνυμη αλυσίδα καλλυντικών Vita. Για να το πετύχει αυτό ενισχύει τις κατηγορίες προσώπου και μακιγιάζ, τις οποίες υποστηρίζει με συμπληρωματικές προωθητικές ενέργειες και καταχωρήσεις στην τηλεόραση και στον Τύπο της συγκεκριμένης χώρας.

Η Γαλλία αποτελεί μία ακόμα χώρα στην οποία η Κορρές έχει διευρυμένη παρουσία. Ενδεικτικά είναι τοποθετημένη σε καταστήματα της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της χώρας, της Carrefour. Επιδίωξή της για τη συγκεκριμένη χώρα είναι να ενισχύει διαρκώς την παρουσία της, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε προϊόντα που σχετίζονται με το πρόσωπο και το μακιγιάζ. Βασικό στόχο αποτελεί και η μεγαλύτερη εξάπλωση στη Γαλλία μέσα από την αλυσίδα Marionnaud.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.