20 Απρ 2024
READING

Oι στόχοι βιωσιμότητας του Hermès έχουν την υποστήριξη της επιστήμης και του ΟΗΕ

3 MIN READ

Oι στόχοι βιωσιμότητας του Hermès έχουν την υποστήριξη της επιστήμης και του ΟΗΕ

Oι στόχοι βιωσιμότητας του Hermès έχουν την υποστήριξη της επιστήμης και του ΟΗΕ

Ο οίκος Hermès είναι η πιο πρόσφατη μάρκα που δεσμεύεται δημόσια, ότι θα συμβάλει στη μείωση του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σε αναγνώριση και των στοχων που τέθηκαν από τη Συμφωνία του Παρισιού. Η απόφαση της εταιρείας συγκαταλέγεται ανάμεσα σε προσπάθειες  οίκων και ομίλων πολυτελείας όπως είναι εκείνοι των Kering, Burberry, Richemont, Prada και LVMH.

Το δημοφιλές luxury brand ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ότι η πρωτοβουλία Science Based Targets ενέκρινε το σχέδιο δράσης του αναφορικά με τη μείωση των εκπομπών αερίων του, κάτι το οποίο σηματοδοτεί ένα αρκετά σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των κλιματικών στόχων που έχει θέσει ο γαλλικός οίκος πολυτέλειας.

Η πρωτοβουλία Science Based Targets, μια συνεργασία μεταξύ του ΟΗΕ, του CDP (Carbon Disclosure Project), του World Resources Institute και του World Wide Fund for Nature, θεωρείται το χρυσό πρότυπο για τις εταιρείες, οι οποίες υποβάλλουν τις προτάσεις τους αναφορικά με τη κλιματική αλλαγή.

Ο οίκος Hermès διατηρούσε χαμηλό προφίλ σχετικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα, θέτοντας ως δείκτες βιωσιμότητας της εταιρείας την ποιότητα και την ανθεκτικότητα των προϊόντων της. Πρόσφατα, όμως, παρόλο που δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη χρήση ζωιικού δέρματος στις δημιουργίες της, επένδυσε στην Mycoworcs, μια αμερικανική startup που παράγει εναλλακτικά υλικά που αντικαθιστούν το δέρμα, με το υλικό μυκήλιο, που είναι δημιουργημένο από μανιτάρια. Μάλιστα, τη συνεργασία της αυτή σηματοδότησε το λανσάρισμα μιας κλασικής Hermès τσάντας, της “Victoria”, σε εκδοχή από μυκήλιο. Η κίνηση αυτή της εταιρείας αποτελεί ένα μέσο για να υπογραμμίσει τον προσανατολισμό της προς τη βιωσιμότητα και να αναπτυχθεί περισσότερο ως εταιρεία.

Η επικύρωση από το SBTi, μέσα από τη διεξαγωγή της τυπικής διαδικασίας αξιολόγησης των προτεινόμενων στόχων που θέτει η εκάστοτε εταιρεία, έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι τα σχέδια των brands είναι όσο αποφασιστικά χρειάζεται, ώστε οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου να διατηρούνται εντός των ορίων που έχει επιβάλει η επιστημονική κοινότητα. Όταν οι εταιρείες προωθούν το σχέδιο δράσης τους σχετικά με ζητήματα που αφορούν το κλίμα, χωρίς να έχουν λάβει αναγνώριση από το SBTi, τότε δεν έχει την ίδια απήχηση στο κοινό (επενδυτές και καταναλωτές).

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Hermès επενδύει στο δέρμα την εποχή του sustainability και του vegan leather

Οι στόχοι  αναφορικά με την κλιματική αλλαγή που τίθενται τόσο από την Hermès όσο και από τα υπόλοιπα fashion brands, οδηγούν τις εταιρείες στη σωστή κατεύθυνση, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των καταναλωτών. Αυτό που πρέπει να κάνει η luxury βιομηχανία είναι από τη μία να επενδύσει σε καινοτόμες τεχνολογίες και από την άλλη να συνεργαστεί με την επιστημονική και την τεχνολογική κοινότητα, τις περιβαλλοντικές ομάδες και τις κυβερνήσεις, ώστε να μπορέσει ουσιωδώς να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.