29 Απρ 2024
READING

Η διαφορετική συνεργασία Google και Ford για την κινητικότητα στις πόλεις

3 MIN READ

Η διαφορετική συνεργασία Google και Ford για την κινητικότητα στις πόλεις

Η διαφορετική συνεργασία Google και Ford για την κινητικότητα στις πόλεις

H Google και η Ford ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα καινοτόμο φιλόδοξο πρόγραμμα με σκοπό να δημιουργήσουν μαζί ένα κέντρο συγκοινωνιακών ερευνών στο Ντιτρόιτ και παράλληλα να εκπαιδεύσουν το ειδικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό που θα υλοποιήσει τα σχέδια του προγράμματος αυτού.

Η δημιουργία των υποδομών τεχνολογικής και ειδικευμένης εκπαίδευσης είναι σημαντική, ειδικά σε μια εποχή που οι εταιρείες δυσκολεύονται να βρούν τους κατάλληλους υποψήφιους για να επανδρώσουν τις θέσεις εργασίας που απαιτούν τεχνολογική γνώση και εξειδίκευση. Η γνώση των νέων τεχνολογιών αποτελούν τη «νέα γλώσσα που χρειάζεται για επαγγελματική επιτυχία», όπως δήλωσε και ο CFO της Google στο πλαίσιο αυτής της ιδιαίτερης συνεργασίας.

Δεν είναι λίγες οι εταιρείες, λοιπόν, που αποφασίζουν ότι είναι καλύτερα να προσλάβουν ανειδίκευτους και κατόπιν να τους εκπαιδεύσουν για τον digital χώρο. Με αυτόν τον τρόπο τμήματα του πληθυσμού που συνήθως δεν έχουν τέτοιες επαγγελματικές ευκαιρίες τώρα εκπροσωπούνται, σε αντίθεση με το παρελθόν, ενώ και οι εταιρείες εμβαθύνουν τη σχέση τους με την κοινότητα που τις φιλοξενεί, σε μια δημιουργική αλληλεπίδραση. Αν εξελιχθεί σωστά, αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για έναν διαφορετικό, πιο πρακτικό τρόπο προσέγγισης των ζητημάτων που προκύπτουν από τον τρόπο ζωής στις πόλεις, βάζοντας στο επίκεντρο τους ανθρώπους της.

Διαβάστε ακόμα: Ιδανική Πόλη, ουτοπία ή ευτοπία;

Στην προκειμένη περίπτωση, η Google μαζί με τη Ford γίνονται ιδρυτικά μέλη του Michigan Central, ενός κέντρου που ο σκοπός του είναι η καινοτομία στη συγκοινωνία και στις λύσεις κινητικότητας μέσα στις πόλεις. Το ίδιο το κέντρο έχει έκταση 30 στρέμματα και η έδρα του είναι ένας εγκαταλειμμένος σταθμός τραίνου και η γύρω περιοχή του. Οι δύο εταιρείες θα δώσουν την ευκαιρία σε startups και άλλες επιχειρήσεις να συνεισφέρουν στο εγχείρημά τους: Nα λύσουν το ψυχοφθόρο πρόβλημα συγκοινωνίας που έχουν πόλεις όπως το Ντιτρόιτ.

Το Michigan Central θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο ανάπτυξης ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων, ενώ θα διερευνηθούν και άλλες καινοτόμες λύσεις του micro mobility. Το κέντρο θα καινοτομήσει με τη δημιουργία του πρώτου δρόμου στην Αμερική που θα προσφέρει τη δυνατότητα να φορτίζονται ανέπαφα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν σε αυτόν.

Κατά τη συνεργασία αυτή των δύο κολοσσών, η Google θα εστιάσει στην εκπαίδευση των κατοίκων του Ντιτρόιτ, προκείμενου να αναλάβουν τα νέα επαγγέλματα που θα υπάρξουν στην πόλη τους στον τομέα της συγκοινωνίας. Η δημιουργία των επαγγελμάτων αυτών θα είναι αποτέλεσμα του μελλοντικού συγκοινωνιακού οικοσυστήματος που θα αρχίσει να αναπτύσσεται τώρα.

Η Google θα δημιουργήσει μέσα στο Μichigan Central ένα εργαστήριο Code Next Lab για να εκπαιδεύσει μαθητές σε computer science και σε συνεργασία με τοπικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις θα προσφέρει βασικά τεχνολογικά προσόντα, μέσω τρίμηνων και εξαμηνιαίων προγραμμάτων, πιστοποιημένων με Google Career Certificates.

Με τη σειρά της η Ford αναγνωρίζει ως προσόν το Google Certificate για σχετικές θέσεις εργασίας και υπογραμμίζει ότι η εκπαίδευση για την απόκτηση αυτού του πιστοποιητικού αποτελεί σημαντική βοήθεια και για τους ήδη υφιστάμενους εργαζομένους της, να αποκτήσουν καινούριες τεχνολογικές δεξιότητες. Να σημειωθεί ότι η Ford με αυτόν τον τρόπο γίνεται μέρος μιας ομάδας 150 περίπου εταιρειών που δέχονται τα Google Certficates ως αντικειμενικό προσόν για σχετικές θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος της Ford δήλωσε ότι η άφιξη της Google ως ιδρυτικό μέλος της συνεργασίας που χτίζεται στο Ντιτρόιτ είναι ακριβώς το είδος επένδυσης και προόδου που ήξερε ότι απαιτούνταν για την αναζωογόνηση της πόλης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.