29 Απρ 2024
READING

Μεγάλη ανάπτυξη της Mango στο φυσικό εμπόριο με 221 νέα καταστήματα

2 MIN READ

Μεγάλη ανάπτυξη της Mango στο φυσικό εμπόριο με 221 νέα καταστήματα

Μεγάλη ανάπτυξη της Mango στο φυσικό εμπόριο με 221 νέα καταστήματα

Ακόμα και μια πανδημία δεν κατάφερε να επιβραδύνει τον ρυθμό επέκτασης της γρήγορης μόδας. Ενώ πολλές επιχειρήσεις, από την Asos έως τη Shein, είδαν ρεκόρ ανάπτυξης στο διαδίκτυο, ορισμένες εταιρείες, όπως η Mango, επεκτείνονται στο φυσικό μέτωπο.

Διαβάστε επίσης: Σε ρυθμούς κανονικότητας επιστρέφει η Mango

Ο ισπανικός γίγαντας λιανικής άνοιξε 221 νέα καταστήματα το προηγούμενο έτος, φτάνοντας σε ένα σύνολο καταστημάτων 2.447. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση σχεδόν 10% σε σχέση με το 2020. Το πιο πρόσφατο άνοιγμά του είναι ένας τεράστιος χώρος στο Μανχάταν, τον οποίο προηγουμένως κατείχε ο Ralph Lauren.

Άλλες εταιρείες ακολουθούν την ακριβώς αντίστροφη στρατηγική. Για παράδειγμα, η μητρική του Zara, η Inditex, έκλεισε πέρυσι πάνω από 1.000 καταστήματα σε μια προσπάθεια να επικεντρωθεί περισσότερο στις διαδικτυακές πωλήσεις.

Παρά την εστίαση της Mango στην ανάπτυξη στον φυσικό κόσμο, είχε μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια των lockdowns όπου και λειτουργούσε μόνο online. Η εταιρεία κατάφερε να προσελκύσει σχεδόν 900.000 νέους διαδικτυακούς πελάτες κατά το χρονικό διάστημα της καραντίνας, γεγονός που της επέτρεψε να διαθέτει περίπου 6 εκατομμύρια ενεργούς πελάτες ηλεκτρονικού εμπορίου. Ως αποτέλεσμα, ο online κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά σχεδόν 50% μεταξύ 15 Μαρτίου και 1ης Ιουνίου 2020 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

Ένα από τα μυστικά επιτυχίας της εταιρείας στο ψηφιακό κανάλι είναι το αυτοματοποιημένο κέντρο της που ενοποιεί την εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας, δίνοντάς της μεγαλύτερη δυνατότητα ελέγχου της εμπειρίας των πελατών και της κατανομής των προϊόντων. Η στρατηγική ήταν να επιταχυνθεί ο χρόνος αποστολής και παράδοσης, για να ανταποκριθεί καλύτερα στις τάσεις καθώς η “γρήγορη μόδα” γίνεται πιο ανταγωνιστική. Έτσι, η Mango τριπλασίασε τον αριθμό των ρούχων που ετοιμάζονται για αποστολή ανά ώρα και κατάφερε να αποστέλλει παραγγελίες μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Διαβάστε επίσης: Τα Mango “ανεβάζουν ταχύτητα”

Στο πλαίσιο του εκθετικού ρυθμού ανάπτυξής της, Mango λάνσαρε επίσης μια νέα σειρά αθλητικών ρούχων. Ακόμα, εισήλθε στην κατηγορία των οικιακών ειδών και πραγματοποίησε το ντεμπούτο της μάρκας Alter Made, η οποία εστιάζει στη βιωσιμότητα και σε ένα premium-made προϊόν.

Παρά τα lockdowns και τους περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 που επηρέασαν σημαντικά τη λειτουργία των καταστημάτων, η Mango είναι σταθερή στη σημασία της φυσικής λιανικής πώλησης. Μάλιστα, σχεδιάζει να ξεπεράσει τα έσοδα του 2019 μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους. Αυτό δείχνει η πρόβλεψή της για ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε online έσοδα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.