16 Απρ 2024
READING

Πώς η Samsung σχεδιάζει τα προϊόντα της για να κρατά ευχαριστημένους τους πελάτες της

3 MIN READ

Πώς η Samsung σχεδιάζει τα προϊόντα της για να κρατά ευχαριστημένους τους πελάτες της

Πώς η Samsung σχεδιάζει τα προϊόντα της για να κρατά ευχαριστημένους τους πελάτες της

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung, Jong-Hee Han, βρέθηκε στη διεθνή έκθεση CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας, τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας, τον περασμένο μήνα, παρουσιάζοντας τα νέα προϊόντα της εταιρείας και μιλώντας για το γενικότερο όραμά της. Εστίασε στο πώς μία εταιρεία μέσω της τεχνολογίας μπορεί να κρατήσει τους πελάτες της ευχαριστημένους για τα επόμενα χρόνια. Tρεις είναι οι βασικοί τομείς, στους οποίους έδωσε έμφαση:

User friendly συσκευές

Μία από τις κατευθυντήριες αρχές της Samsung είναι ότι ακόμη και οι πιο υψηλής τεχνολογίας συσκευές πρέπει να είναι έξυπνες και εύκολες για τον χρήστη. Ο Han αποκάλυψε έναν νέο user friendly φορητό προβολέα, τον λεγόμενο «Freestyle», ο οποίος σε αντίθεση με άλλα αντίστοιχα προϊόντα από brands ανταγωνιστών, έχει τη δυνατότητα να αντικατοπτρίζει την οθόνη ενός τηλεφώνου με ένα μόνο πάτημα.

Μία από τις βασικότερες προτεραιότητες της εταιρείας είναι ότι προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση των καταναλωτών με τα τεχνολογικής φύσης προϊόντα που χρησιμοποιούν στη καθημερινότητά τους, όπως είναι για παράδειγμα τα smart watches και τα ψυγεία τελευταίας τεχνολογίας. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ομιλίας, η εταιρεία παρουσίασε μια νέα τηλεόραση με κυρτή επιφάνεια και ένα έξυπνο πλυντήριο ρούχων που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να ρυθμίζει τις πλύσεις, για να υπογραμμίσει ότι η εταιρεία θέλει να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες του πελάτη.

Διαβάστε επίσης: Η Samsung αναμένει αύξηση κερδών 52% εν μέσω της κρίσης των ημιαγωγών

Το κομμάτι της βιωσιμότητας

Όπως το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας παγκοσμίως, έτσι και η Samsung έχει συμπεριλάβει τα τελευταία χρόνια στις στρατηγικές της το κομμάτι της βιωσιμότητας, που αποτελεί όχι μόνο ανάγκη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αλλά και, όπως δείχνουν τα στοιχεία, απαίτηση των καταναλωτών από τα αγαπημένα τους brands. Το 2021 η εταιρεία πραγματοποίησε ορισμένες αλλαγές στις διαδικασίες παραγωγής, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το αποτύπωμα άνθρακα από αρκετά προϊόντα της όπως είναι οι οθόνες των συσκευών. Παράλληλα αντικατέστησε τις συσκευασίες αρκετών προϊόντων με πιο βιώσιμες επιλογές, ενσωματώνοντας περισσότερα ανακυκλωμένα υλικά. Συνολικά κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 700.000 τόνους. Όμως η εταιρεία δεν επαναπαύεται.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Han, φέτος οι τηλεοράσεις της Samsung θα χρησιμοποιούν 30 φορές περισσότερο ανακυκλωμένο πλαστικό συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2025, κάθε συσκευή φορητή και μη της εταιρείας θα έχει κατασκευαστεί από επαναχρησιμοποιημένα υλικά.

Ενεργειακά αποδοτικές συσκευές

Η εταιρεία επεκτείνει την υπηρεσία SmartThings Energy, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τη χρήση ενέργειας σε έξυπνες συσκευές, συμπεριλαμβάνοντας από συσκευές καθαρισμού μέχρι πλυντήρια πιάτων. Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας, από τη μία οι καταναλωτές μπορούν να βλέπουν τα επίπεδα ενέργειας και να κάνουν εξοικονόμηση, γλιτώνοντας αρκετά χρήματα, ενώ από την άλλη δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: Η Samsung μετατρέπει τα παλιά κινητά σε έξυπνες οικιακές συσκευές

Οι νέες τηλεοράσεις, οι οθόνες και  τα ψυγεία της Samsung θα περιλαμβάνουν την συγκεκριμένη υπηρεσία. Ακόμη ο Han αποκάλυψε ότι και τα τηλεχειριστήρια της Samsung θα τροφοδοτούνται πλέον από άλλες πηγές ενέργειας και συσκευές όπως είναι οι δρομολογητές Wi-Fi, εξαλείφοντας την ανάγκη για μπαταρίες. Τέλος μέχρι το 2025 οι τηλεοράσεις και οι φορτιστές τηλεφώνων της εταιρείας δε θα σπαταλούν ίχνος ενέργειας όταν θα βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας. Όλες αυτές οι αλλαγές αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικά βήματα τόσο για το καταναλωτικό κοινό όσο και για το περιβάλλον.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.