20 Απρ 2024
READING

Καθώς Adidas και Reebok χωρίζουν, η Adidas ανακοινώνει πάνω από 2800 προσλήψεις σε 47 χώρες

2 MIN READ

Καθώς Adidas και Reebok χωρίζουν, η Adidas ανακοινώνει πάνω από 2800 προσλήψεις σε 47 χώρες

Καθώς Adidas και Reebok χωρίζουν, η Adidas ανακοινώνει πάνω από 2800 προσλήψεις σε 47 χώρες

Καθώς η Reebok μειώνει το προσωπικό της πριν ακόμη και από την εξαγορά της από τον όμιλο Authentic Brands Group, η σχεδόν πρώην μητρική της εταιρεία Adidas, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το 2022 θα προσλάβει περισσότερους από 2.800 υπαλλήλους. Οι επερχόμενες προσλήψεις είναι αυξημένες περίπου κατά 4,5% σε σχέση με το σημερινό εργατικό δυναμικό του δημοφιλέστατου retailer, το οποίο ανέρχεται στους 62.000 υπαλλήλους.

Οι πολυαναμενόμενες θέσεις εργασίας, θα βρίσκονται διαθέσιμες σε 307 τοποθεσίες σε 47 χώρες, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας. Η Adidas όχι μόνο καλύπτει τις κενές θέσεις του εργατικού δυναμικού της, αλλά δημιουργεί και καινούριες θέσεις εργασίας για διάφορα τμήματα.

Περίπου το ένα τρίτο των προσλήψεων (900 άτομα) προορίζονται για τα καταστήματα λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών. Παράλληλα η εταιρεία αναζητά σχεδόν 500 άτομα, ώστε να οχυρώσει καλύτερα το εργατικό δυναμικό της σε τομείς όπως είναι η ψηφιακή κοινότητα, το IT, η διαχείριση δεδομένων και η ανάλυση. Την ίδια στιγμή και το κομμάτι της αειφορίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, μιας και ο γνωστός retailer διπλασίασε τις θέσεις του στο συγκεκριμένο τμήμα τον προηγούμενο χρόνο.

Αφού λοιπόν η Adidas και η Reebok να ετοιμάζονται να ακολουθήσουν διαφορετικους δρόμους, διαφορετικές είναι και οι αλλαγές που ανακοίνωσαν στο κομμάτι των προσλήψεων. Συγκεκριμένα η Reebok, η οποία πρόκειται να εξαγοραστεί από την Authentic Brands Group το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περίπου 150 υπαλλήλους όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία. Οι συγκεκριμένες περικοπές του εργατικού δυναμικού αποτελούν μέρος του νέου στρατηγικού μοντέλου της νέας της μητρικής εταιρείας.

Από την άλλη η Adidas αυξάνει τις προσλήψεις της καθώς επιδιώκει περαιτέρω ανάπτυξη. Ο CEO Kasper Rorsted κατέστησε σαφές ότι ο διαχωρισμός των συγκεκριμένων εταιρειών θα λειτουργήσει μόνο αποδοτικά, προσφέροντας μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης.

Στο μέλλον, η εταιρεία σκοπεύει να εστιάσει στην ενίσχυση της ηγετικής θέσης του brand Adidas στην παγκόσμια αγορά αθλητικών ειδών. Προς το παρόν, αυτό σημαίνει πρόσληψη σχεδόν 3.000 υπαλλήλων μέσα στο επόμενο έτος. Ένας από τους στόχους του ευρέως γνωστού λιανοπωλητή είναι να οικοδομήσει το προφίλ ενός ιδανικού εργοδότη. Μάλιστα στοχεύει να συμπεριλάβει γυναίκες σε περισσότερες από το 40% των ηγετικών θέσεων έως το 2025.

Το τελευταίο τρίμηνο, οι πωλήσεις της Adidas αυξήθηκαν κατά 3% και η εταιρεία σημείωσε άνοδο 5% στις DTC πωλήσεις. Ωστόσο δεν έμεινε αλώβητη από τις επιπτώσεις της πανδημίας και της κρίσης της αλυσίδας εφοδιασμού, που έπληξαν το μεγαλύτερο μέρος της retail βιομηχανίας. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, τα συνεχόμενα lockdowns που σχετίζονται με τον COVID σε συνδυασμό με τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, περιόρισαν την αύξηση των εσόδων κατά 695,6 εκατομμύρια δολάρια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.