27 Απρ 2024
READING

Εταιρείες επιτρέπουν στους πελάτες να αποφύγουν τις διαφημίσεις της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

3 MIN READ

Εταιρείες επιτρέπουν στους πελάτες να αποφύγουν τις διαφημίσεις της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

Εταιρείες επιτρέπουν στους πελάτες να αποφύγουν τις διαφημίσεις της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

Οι διαφημίσεις και οι προωθητικές ενέργειες γύρω από τις γιορτές, ιδιαίτερα γιορτές όπως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μπορεί να προκαλέσουν άγχος και κατάθλιψη. Εκείνες οι ημέρες χαρακτηρίζονται πάντα από βομβαρδισμό σχετικών μηνυμάτων και διαφημίσεων.

Παρόλο που οι γιορτές θεωρούνται χαρούμενη και ευχάριστη περίοδος, μπορεί να αποτελούν πηγή άγχους κατά καιρούς για πολλούς ανθρώπους. Τα γιορτινά πάρτι, οι οικογενειακές συγκεντρώσεις και άλλες δραστηριότητες που συνηθίζονται σε συγκεκριμένες γιορτές μπορεί να είναι διασκεδαστικές, αλλά οι πρόσθετες απαιτήσεις για το χρόνο και την προσοχή μας μπορούν να συμβάλουν στο άγχος των διακοπών. Και έπειτα, υπάρχουν και μέρες σαν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η οποία είναι ευχάριστη για όσους έχουν ταίρι, αλλά για τους singles μπορεί να προκαλέσουν αμηχανία.

Ένας αυξανόμενος αριθμός εμπόρων λιανικής πώλησης, ανθοπωλείων, εταιρειών μέσων ενημέρωσης και άλλων, υιοθετούν μια προσεκτική προσέγγιση στο marketing, προσπαθώντας να μην κατακλύζουν τους πελάτες τους με διαφημίσεις που θα τους βλάψουν. Έτσι, όλο και περισσότερες μάρκες δίνουν πλέον στους πελάτες τους την ευκαιρία να επιλέγουν να μη λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου marketing πριν από γιορτές όπως η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Διαβάστε ακόμα: Το μέλλον του email marketing

Για παράδειγμα, το Etsy, από το 2021 επιτρέπει στους καταναλωτές να επιλέξουν να μη λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προσφορές για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή την Ημέρα της Μητέρας και την Ημέρα του Πατέρα. Νωρίτερα, το 2019, το βρετανικό ανθοπωλείο Bloom & Wild έδωσε στους πελάτες του τη δυνατότητα να εξαιρεθούν από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη Γιορτή της Μητέρας, ενώ κάλεσε και άλλες επιχειρήσεις να το κάνουν. Έκτοτε, περισσότερες από 150 μάρκες έχουν ενταχθεί στο “Κίνημα Thoughtful marketing ” της Bloom & Wild. Με αυτήν την κίνηση, οι μάρκες προβάλλονται με ενσυναίσθηση και δημιουργούν στους καταναλωτές εμπιστοσύνη και την αίσθηση ότι έχουν περισσότερο έλεγχο.

Διαβάστε ακόμα: Η Bouqs Company με το storytelling που άλλαξε την 50 δις. δολαρίων βιομηχανία λουλουδιών

Καθώς οι θεσμοί και οι παραδόσεις μεταβάλλονται, η σημασία των διαφόρων γιορτών αλλάζει για τους καταναλωτές. Για παράδειγμα, ο εορτασμός της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου έχει μειωθεί σταθερά την τελευταία δεκαετία στις ΗΠΑ, με μόνο το 52% των ερωτηθέντων να σχεδιάζει να γιορτάσει τη συγκεκριμένη γιορτή το 2021, από 63% το 2009. Αντίθετα, η Ημέρα της Γυναίκας, αν και ανέκαθεν γιορταζόταν, δεν είχε τόσο σημασία στο παρελθόν. Πλέον, με τις δυσάρεστες εξελίξεις σε θέματα κακοποίησης γυναικών και γυναικοκτονίας αναμένεται να αποτελεί μια πολύ πιο σημαντική και συμβολική μέρα για όλους.

Αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν οι μάρκες είναι να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με το ποιες γιορτές γιορτάζουν οι πελάτες τους με τον ίδιο τρόπο που παρακολουθούν τα δημογραφικά και γεωγραφικά δεδομένα. Έπειτα, μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να στοχεύουν το marketing τους και να αποφεύγουν να δημιουργήσουν αρνητικά συναισθήματα στους καταναλωτές υπενθυμίζοντάς τους γιορτές που τους προκαλούν στρες ή και απλά βομβαρδίζοντάς τους με αδιάφορο για αυτούς περιεχόμενο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.