25 Απρ 2024
READING

Ένα νέο κινηματογραφικό στούντιο με έδρα το διάστημα, δίπλα στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό

2 MIN READ

Ένα νέο κινηματογραφικό στούντιο με έδρα το διάστημα, δίπλα στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό

Ένα νέο κινηματογραφικό στούντιο με έδρα το διάστημα, δίπλα στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό

Η κινηματογραφική βιομηχανία φτάνει κυριολεκτικά σε άλλο level, καθώς θα δημιουργηθεί το πρώτο στούντιο ψυχαγωγίας στον κόσμο με έδρα το διάστημα. Συγκεκριμένα η Elena και ο Dmitry Lesnevsky, οι παραγωγοί της επερχόμενης ταινίας του Tom Cruise, η οποία διαδραματίζεται στο διάστημα, ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή ενός πλήρως λειτουργικού κινηματογραφικού στούντιο συνδεδεμένου με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station).

Η κατασκευή του εμβληματικού στούντιο 6.096 μέτρων, που ονομάζεται Space Entertainment Enterprise-1 (SEE-1) πρόκειται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2024, αποτελώντας τον πρώτο χώρο παραγωγής ψυχαγωγικού περιεχομένου στον κόσμο με σύνδεση απευθείας στο διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Μετά την παραίτησή του από το Amazon ο Jeff Bezos ανοίγει νέους ορίζοντες 

Αναλυτικότερα το SEE-1 θα γίνει πραγματικότητα σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης διαστημικών υποδομών Axiom Space που εδρεύει στο Χιούστον. Μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία του στούντιο, στη συνέχεια θα συνδεθεί απευθείας με τον εμπορικό διαστημικό σταθμό Axiom Station, ο οποίος είναι επί του παρόντος συνδεδεμένος με τον ISS (International Space Station). Σύμφωνα με την Axiom, στο συγκεκριμένο στούντιο θα μπορούν να πραγματοποιούνται κινηματογραφικά και τηλεοπτικά γυρίσματα, αλλά και να μεταδίδονται από εκεί live μέχρι και αθλητικά events.

Διαβάστε επίσης: Streaming ή κινηματογράφος; | Ο James Bond έχει την απάντηση

Πριν από καιρό η NASA υπέγραψε με την Axiom συμβόλαιο 140 εκατομμυρίων δολαρίων για την προσάρτηση μιας κατοικήσιμης μονάδας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Εκτός από αυτό, οι Lesnevsky σκοπεύουν να παράγουν το δικό τους περιεχόμενο μέσα από το νέο στούντιο SEE-1, ενώ παράλληλα τις εγκαταστάσεις του θα μπορούν να χρησιμοποιούν και άλλες εταιρείες ψυχαγωγίας.

Ενώ η ταινία επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνιστή τον Cruise παραμένει επί του παρόντος χωρίς τίτλο, το έργο δεν συνδέεται με το διάσημο franchise του  “Mission Impossible”. Ο προϋπολογισμός για την παραγωγή της ταινίας υπολογίζεται γύρω στα 200 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα το 2020 ανακοινώθηκε ότι στο project, που θα αποτελέσει την πρώτη ταινία μυθοπλασίας που θα κάνει γυρίσματα στο διάστημα, συμμετέχει και η SpaceX του Elon Musk.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.