16 Απρ 2024
READING

Η ΙΚΕΑ ψάχνει ταλαντούχους συνεργάτες και τους καλεί για κεφτεδάκια από 3D printer

2 MIN READ

Η ΙΚΕΑ ψάχνει ταλαντούχους συνεργάτες και τους καλεί για κεφτεδάκια από 3D printer

Η ΙΚΕΑ ψάχνει ταλαντούχους συνεργάτες και τους καλεί για κεφτεδάκια από 3D printer

Μια καμπάνια που εκμεταλλεύεται τη δύναμη του σουηδικού κεφτέ Ikea αποφάσισε να κάνει η δημιουργός του διάσημου πιάτου, προκειμένου να προσελκύσει τους καλύτερους και πιο ταλαντούχους συνεργάτες του τεχνολογικού κλάδου, για τις νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε.

Η Ikea αναζητά περισσότερα από 150 άτομα να στελεχώσουν το καινοτόμο τεχνολογικό της τμήμα, και για να δελεάσει τους πιο δημιουργικούς, δημιούργησε μια ειδική καμπάνια που διαφημίζει αυτές τις νέες θέσεις, στην οποία παρουσιάζει τα διάσημα σουηδικά της κεφτεδάκια να φτιάχνονται, σε plant based εκδοχή, από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Η καμπάνια ονομάζεται «Taste the Future» και δεν περιοριορίζεται στο εντυπωσιακό βίντεο· η Ikea όντως θα κεράσει τα «τυπωμένα» vegan κεφτεδάκια της στους υποψηφίους κατά τη διαδικασία αξιολόγησης. Αυτό που θέλει να πετύχει είναι να δημιουργήσει μια ξεχωριστή εμπειρία για τις συνεντεύξεις, ώστε να προσελκύσει υποψήφιους με φαντασία και δημιουργικό πνεύμα.

Διαβάστε ακόμα: Ikea | Οι 8 αρχές για βιώσιμο σχεδιασμό

Παρόλο που δεν πρόκειται τα κεφτεδάκια από τρισδιάστατο εκτυπωτή να σερβίρονται στα εστιατόριά της, αν και σερβίρει μια κανονικά μαγειρεμένη, vegan εκδοχή του πιάτου από το 2020, η εταιρεία έχει ήδη δεσμευτεί ότι μέχρι το 2025 το 50% των κυρίων πιάτων στο μενού της θα είναι plant based, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ακολουθεί όσο γίνεται περισσότερο τις αρχές της βιωσιμότητας.

Στη μικρή ταινία που δημιουργήθηκε για την καμπάνια, οι θεατές – και οι υποψήφιοι υπάλληλοι Ikea – μποροούν να παρακολουθήσουν το «τύπωμα» του φαγητού, με τον εκτυπωτή να είναι προγραμματισμένος να αναπαραγάγει τη γεύση, την εμφάνιση και την υφή ενός πραγματικού σουηδικού κεφτέ Ikea, αλλά χωρίς κρέας. Ο στόχος της καμπάνιας είναι να επικοινωνήσει η εταιρεία την έμφαση που δίνει στις καινοτόμες και βιώσιμες τεχνολογίες, ώστε να εξηγήσει γιατί χρειάζεται αυτούς τους νέους συνεργάτες. Σύμφωνα με την εταιρεία, η Ikea αναζητά «προσγειωμένους επιστήμονες δεδομένων, αρχιτέκτονες του μέλλοντος, κυβερνοφύλακες, ανοιχτόμυαλους μηχανικούς και δημιουργούς κοινής λογικής. Ανθρώπους που θέλουν να συνδημιουργήσουν μια καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι, για τους πολλούς με τα λεπτά πορτοφόλια».

Η προτεραιότητα στη βιωσιμότητα υπογραμμίζεται με νέα προγράμματα και δεσμεύσεις από την Ikea, που έχει δηλώσει ότι μέχρι το 2030 θέλει να έχει γίνει μια εταιρεία κυκλικής οικονομίας, ενώ η μητρική της εταιρεία, Ingka Group, ανακοίνωσε πέρυσι ότι σκοπεύει να επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θεωρώντας ότι ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα περνάει μέσα από την καινοτομία, θέλει με αυτούς τους νέους συνεργάτες που αναζητά να καταφέρει να γίνει «πιο προσιτή, προσβάσιμη και βιώσιμη, σε ένα omnichannel περιβάλλον».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.