25 Απρ 2024
READING

Καθώς τα μπαρ ανοίγουν ξανά, η Diageo αυξάνει σημαντικά τις πωλήσεις της

2 MIN READ

Καθώς τα μπαρ ανοίγουν ξανά, η Diageo αυξάνει σημαντικά τις πωλήσεις της

Καθώς τα μπαρ ανοίγουν ξανά, η Diageo αυξάνει σημαντικά τις πωλήσεις της

Ενώ τα μπαρ ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους για το κοινό και τα πράγματα επιστρέφουν στη κανονικότητα μετά από τα συνεχόμενα lockdowns, ο όμιλος αλκοολούχων ποτών Diageo, καταγράφει αύξηση των πωλήσεων των high-end αλκοολούχων ποτών κατά 16% για οικιακή χρήση.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, ο όμιλος Diageo, ο οποίος στο δυναμικό του κατέχει δημοφιλή brands αλκοολούχων ποτών όπως το ουίσκι Johnnie Walker, το τζιν Tanqueray και την μπύρα Guinness, σκοπεύει να ενισχύσει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών του. Ο βασικότερος στόχος του ομίλου είναι να επιτύχει το οικονομικό σχέδιο αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων λιρών (6 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά το οικονομικό έτος 2023 και όχι μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2024.

Οι μετοχές της Diageo έχουν αγγίξει επανειλημμένα υψηλά ρεκόρ από τότε που η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει πως η οργανική αύξηση των καθαρών πωλήσεων θα κυμαίνεται μεταξύ 5% -7% για τα οικονομικά έτη 2023-2025.

Διαβάστε επίσης: Η Diageo θέλει να κυριαρχήσει

Πιο συγκεκριμένα τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 22,5%, αγγίζοντας τις 2,7 δισεκατομμύρια λίρες το τελευταίο εξάμηνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Παράλληλα οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 15,8%, αγγίζοντας τα 8 δισεκατομμύρια λίρες.

Επιπλέον ο μεγαλύτερος όμιλος αλκοολούχων ποτών στον κόσμο έχει επωφεληθεί από τους αγοραστές που προμηθεύονται αλκοόλ για οικιακή κατανάλωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μάλιστα, το πιο αξιοσημείωτο απ’ όλα είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μερίδιο καταναλωτών επέλεγε τα ακριβότερα είδη αλκοόλ. Οι πωλήσεις των premium προϊόντων αντιστοιχούσαν σε περισσότερο από το ήμισυ των καθαρών πωλήσεων, αντικατοπτρίζοντας σαφώς την ενδιαφέρουσα τάση του premumization στη βιομηχανία των ποτών.

Στη συνέχεια, καθώς τα lockdowns και τα περιοριστικά μέτρα χαλάρωσαν, ειδικά στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική, τα μπαρ και γενικότερα οι χώροι εστίασης έπρεπε να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους, με αποτέλεσμα να πρέπει να γεμίσουν τις κάβες τους. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13% στη Βόρεια Αμερική και κατά 27% στην Ευρώπη.

Ο αντίπαλος όμιλος Remy Cointreau ανέφερε πως είναι πεπεισμένος ότι η ζήτηση για το premium κονιάκ της στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη θα ενισχύσει σημαντικά την αύξηση των κερδών φέτος, καθώς ξεπέρασε τις τριμηνιαίες προβλέψεις πωλήσεων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.