25 Απρ 2024
READING

Το Selfridges ο πρώτος retailer στον κόσμο που πουλάει NFTs σε σταθερή τιμή ταμείου

3 MIN READ

Το Selfridges ο πρώτος retailer στον κόσμο που πουλάει NFTs σε σταθερή τιμή ταμείου

Το Selfridges ο πρώτος retailer στον κόσμο που πουλάει NFTs σε σταθερή τιμή ταμείου

Μία πολυδιάστατη συνεργασία πολιτιστικού χαρακτήρα μεταξύ του Vasarely Foundation, του οίκου Paco Rabanne και τou Selfridges, μεταβάλλει τα δεδομένα του κόσμου των NFTs. Το Selfridges στο κατάστημα του Λονδίνου παρουσιάζει μία έκθεση του πρωτοπόρου του κινήματος της op-art Victor Vasarely, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Universe. Το Selfridges γίνεται ο πρώτος retailer στον κόσμο που πουλάει NFTs σε τιμή ταμείου.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία αποτελούμενη από οπτικά tricks και ψευδαισθήσεις, άμεσα συνδεδεμένα με τη δουλειά του Vasarely στο κατάστημα της Oxford Street. Καθεμία από τις 24 βιτρίνες του δημοφιλούς καταστήματος θα περιβάλλεται από τα εμβληματικά designs του πρωτοποριακού καλλιτέχνη.

Ο Vasarely υπήρξε καινοτόμος της αφηρημένης τέχνης του 20ού αιώνα, γνωστός για την ιδιαίτερη αισθητική του με τα γεωμετρικά του σχέδια. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Universe, εγκαινιάζεται μια έκθεση αποτελούμενη από 55 έργα του καλλιτέχνη, κανένα από τα οποία δεν έχει κυκλοφορήσει ξανά στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερο από 50 χρόνια. Το έργο 37 θα διατεθεί προς πώληση μαζί με μια σειρά από παραγγελθέντα NFTs, τα οποία δημιουργήθηκαν μέσω της πλατφόρμας Substance, με έδρα το Λονδίνο.

Πιο συγκεκριμένα τα NFTs περιλαμβάνουν είτε σπάνια έργα τέχνης του Victor Vasarely είτε ένα από τα «Unwearables», τα πρώτα 12 εμβληματικά φορέματα που δημιουργήθηκαν ποτέ από τον Paco Rabanne. Την ίδια στιγμή ο δημοφιλής οίκος γιορτάζει το λανσάρισμα της φετινής συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, για την οποία ο creative director Julien Dossena έθεσε ως αφετηρία το έργο του Vasarely. Ο Dossena συνεργάστηκε στενά με το Vasarely Foundation, προσαρμόζοντας μερικά από τα εμβληματικά γεωμετρικά μοτίβα του Vasarely σε εμπριμέ, ζακάρ, chainmail και υφάσματα με παγιέτες.

Ready-to-wear ρούχα και αξεσουάρ από τη νέα συλλογή Paco Rabanne θα κυκλοφορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν στο Selfridges, διαθέσιμα είτε προς αγορά είτε προς ενοικίαση. Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από την πώληση των NFTs θα διατεθούν στο μουσείο Vasarely Foundation, στο Aix-en-Provence της Γαλλίας, που είναι αφιερωμένο στα έργα του καλλιτέχνη.

Διαβάστε επίσης: Virtual μόδα στα φυσικά καταστήματα | το παράδειγμα του Selfridges

Επίσης η πλατφόρμα Substance έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας ή αλλιώς metaverse, στο οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να αλληλοεπιδρούν με τα μοτίβα του Vasarely. Τα NFTs θα είναι διαθέσιμα προς αγορά είτε στο κατάστημα της Oxford Street είτε online διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας της Substance από την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022.

Διαβάστε επίσης: Η τεχνολογία που θα γίνει μέρος της ζωής μας το 2022

Παρόλο που αρκετές εταιρείες εστιάζουν στο μέλλον, ανακαλύπτουν την έμπνευση από πηγές του παρελθόντος. Απόδειξη αποτελεί η περίπτωση της συνεργασίας μεταξύ του καλλιτέχνη Victor Vasarely, του δημοφιλούς οίκου Paco Rabanne και του Selfridges.  

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.