25 Απρ 2024
READING

H Rolls Royce σπάει ρεκόρ πωλήσεων – και οι αγοραστές της είναι κυρίως νέοι

3 MIN READ

H Rolls Royce σπάει ρεκόρ πωλήσεων – και οι αγοραστές της είναι κυρίως νέοι

H Rolls Royce σπάει ρεκόρ πωλήσεων – και οι αγοραστές της είναι κυρίως νέοι

Η άνοδος στις πωλήσεις των οχημάτων πολυτελείας είναι γεγονός, για την τελευταία χρονιά, με brands όπως η Bentley και η Rolls-Royce  να εντυπωσιάζουν με τα πρωτοφανή τους νούμερα· η τελευταία μάλιστα έσπασε ρεκόρ το 2021, πουλώντας περίπoυ 5600 οχήματα σε όλο τον κόσμο.

Αν αυτή η τάση συμβαδίζει με μια συνολική ανάπτυξη των ειδών πολυτελείας, η Rolls-Royce έρχεται να εντυπωσιάσει με ένα ακόμα νούμερο, που αλλάζει την κοινή αντίληψη για το είδος των ανθρώπων που επενδύει σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο: σύμφωνα με τα στοιχεία των πωλήσεων των ΗΠΑ, ο μέσος όρος ηλικίας των ιδιοκτητών μιας Rolls-Royce είναι τα 43 χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πολλοί εκείνοι που βρίσκονται μόλις στη δεκαετία των 20 και των 30 τους.

Άτοπο λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το κλισέ που θέλει τους ιδιοκτήτες μιας Rolls-Royce μεσήλικες εκατομμυριούχους. Σύμφωνα με τα στοιχεία των εκπροσώπων του brand, οι αγοραστές είναι πολύ συχνά νέοι και επιτυχημένοι που αναγνωρίζουν σε μια Rolls-Royce μια εξαιρετική επένδυση πλήρης στάτους, καθώς πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που θεωρείται, πολύ απλά, η επιτομή της επιτυχίας.

Μάλιστα, ο μέσος όρος ηλικίας των αγοραστών του brand, που ανήκει στην BMW, είναι χαμηλότερος από εκείνον των αγοραστών της ίδιας της BMW ή του Mini, που επίσης βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι αγοραστές που επιλέγουν ένα Mini βρίσκονται κατά μέσο όρο στα 52 τους και για την BMW η αντίστοιχη ηλικία είναι τα 55 – τουλάχιστον για τις ΗΠΑ. Ακόμα και οι αγοραστές της Lamborghini τείνουν να είναι μεγαλύτεροι ηλικιακά από εκείνους της Rolls-Royce.

Διαβάστε ακόμα: Το νέο luxury φουτουριστικό μοντέλο της Mercedes

Οι εκπρόσωποι του brand εξηγούν ότι αυτό οφείλεται κατά βάση στη διαφορά του πλούτου: οι εξαιρετικά πλούσιοι, που αξίζουν πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια, είναι κατά μέσο όρο 48 ετών, ενώ εκείνοι που η περιουσία τους φτάνει μέχρι τα 25 εκατομμύρια είναι περίπου 62 ετών. Οι νέοι εκατομμυριούχοι, που θέλουν να επισφραγίσουν την επιτυχία τους με μια Rolls-Royce, είναι συνήθως πρωτοπόροι επιχειρηματίες που πέτυχαν γρήγορα, νέοι αθλητές, καλλιτέχνες, μουσικοί· μάλιστα, η Rolls-Royce είναι εξαιρετικά δημοφιλής στον κόσμο της ραπ. Αυτοί λοιπόν έχουν ένα διαφορετικό mindset από τους μεγαλύτερους, θέλουν να απολαύσουν την επιτυχία τους και ένα αυτοκίνητο που τόσο πολύ είναι συνυφασμένο με την επιτυχία φαντάζει μια αυτονόητη επιλογή.

Σημαντικό ρόλο παίζει ακόμα το γεγονός ότι το brand δεν έχει μείνει στα κλασικά μοντέλα με τον παραδοσιακό βρετανικό σχεδιασμό, αλλά, εκτός από το εμβληματικό, τεράστιο Phantom, έχει λανσάρει και μικρότερα, για τα δικά της δεδομένα τουλάχιστον, αυτοκίνητα, όπως το Ghost, με πιο διακριτικό σχεδιασμό, αλλά και ένα SUV, που αγαπούν οι νεότεροι πελάτες. Ακόμα, εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ της νέας γενιάς πελατών είναι η δυνατότητα Black Badge που προσφέρει, δηλαδή η σκούρα εκδοχή των παραδοσιακά λαμπερών χρωμιωμένων μερών της, ακόμα και του περίφημου Spirit of Ecstasy, της μικρής φιγούρας που είναι το σήμα κατατεθέν της. Έτσι, οι νέοι ιδιοκτήτες μπορούν να αποκτήσουν αυτό το σύμβολο στάτους, με κάπως πιο διακρτικό στυλ.

Βέβαια, όλα αυτά δε σημαίνουν ότι, ουσιαστικά, οι ιδιοκτήτες μιας Rolls-Royce, δεν αποτελούν – ή δε θέλουν να αποτελούν – μια διακριτή φυλή, από μόνοι τους, στον δρόμο. Η επιτυχία της social media πλατφόρμας Whispers, που διατίθεται αποκλειστικά για ιδιοκτήτες Rolls-Royce, το αποδεικνύει. Πρόκειται για μια εφαρμογή που φαίνεται ότι έχει καταφέρει να συνδυάσει το hype των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με το exclusivity που συνεπάγεται ένα τέτοιο όχημα, και οι χρήστες το απολαμβάνουν, καθώς μέσα σε αυτό μποροούν να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που, αν μη τι άλλο, μοιράζονται το ίδιο γούστο στα αυτοκίνητα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.