Γιατί λείπει το προϊόν από αυτές τις διαφημίσεις της Burger King;

Αν έχετε συνηθίσει να βλέπετε λαχταριστά burgers με ζουμερά μπιφτέκια και τυριά να λιώνουν στις διαφημίσεις των αλυσίδων fast food, ή αν θεωρείτε εν γένει δεδομένο ότι μια διαφημιστική καμπάνια που αφορά φαγητό πρέπει οπωσδήποτε να το περιλαμβάνει, ώστε να κινητοποιεί τις αισθήσεις και τις λιγούρες, σκεφτείτε ξανά: η Burger King δημιούργησε διαφημίσεις για τα burgers της χωρίς να δείξει ψίχουλο.

Πρόκειται για ένα concept που ακολούθησαν τα Burger King στη Γερμανία, για να διαφημίσουν τρία διάσημα σάντουιτς του brand, το Whopper, το King’s Beef και το plant based Long Chicken. Οι διαφημίσεις είναι ουσιαστικά ένα κενός, χρωματιστός χώρος, όπου αναγράφεται το όνομα του προϊόντος και η τιμή του.

Στόχος ήταν να δοθεί έμφαση στη φρεσκάδα του φαγητού, όπως φαίνεται και από τη σημείωση «ετοιμάζεται κατόπιν παραγγελίας». Εφόσον λοιπόν τα πάντα φτιάχνονται μόνο όταν τα παραγείλει ο πελάτης και τίποτα δεν είναι έτοιμο, δεν υπήρχε κάτι να φωτογραφηθεί για να μπει στη διαφήμιση.

Διαβάστε ακόμα: Το Burger King εστιάζει την προσοχή του στην ψηφιακή τεχνολογία για βιώσιμη ανάπτυξη

Η καμπάνια «Not Made Yet» συμβαδίζει με τον προσανατολισμό που έχει υιοθετήσει τελευταία το brand, θέλοντας να δώσει έμφαση στη γνησιότητα και την ποιότητα του φαγητού που προσφέρει στα καταστήματά του. Από το 2015 έχει αρχίσει να αφαιρεί τα συντηρητικά και τα τεχνητά συστατικά από τα πιάτα του, κάτι στο οποίο προσπαθεί να δώσει έμφαση με πρωτότυπες καμπάνιες, όπως εκείνη του 2020 με τη φωτογραφία του μουχλιασμένου burger, που αλλοιώθηκε ακριβώς επειδή δεν είχε συντηρητικά. Ή με την καμπάνια «Keep it real», στο πλαίσιο της οποίας λάνσαρε μενού χωρίς συντηρητικά, τα οποία βάφτισε με τα ονόματα γνωστών celebrities και influencers – αλλά με τα αληθινά ονόματά τους, όχι με τα καλλιτεχνικά ψευδώνυμα με τα οποία έχουν γίνει γνωστοί.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνει το brand και στις plant based επιλογές που προσφέρει, αφουγκραζόμενο τη στροφή του κοινού προς υγιεινότερες, sustainable επιλογές, που αναδείχθηκε ιδιαίτερα και μέσα στην πανδημία. Μάλιστα, και πάλι στη Γερμανία, η Burger King άνοιξε το πρώτο αποκλειστικά plant based pop-up εστιατόριό της, αποδεικνύοντας ότι θέλει να ξεχωρίσει ως ένα fast food brand με βιώσιμες επιλογές, θέλοντας ίσως να αλλάξει τους συνειρμούς που προκαλεί σε σχέση με την ποιότητα του φαγητού η φράση «fast food».