H M&M’s αλλάζει τις μασκότ της σύμφωνα με τις αρχές του inclusivity

Σε μια προσπάθεια να προσαρμοστεί στη σημερινή έμφαση στην ενσωμάτωση και την ένταξη, η 80χρονη πλέον μάρκα M&M’s έδωσε στο καστ των χαρακτήρων της μια σύγχρονη ανανέωση, ενώ αλλάζει και το λογότυπο. Η εταιρεία εξέλιξε την εμφάνιση, τις προσωπικότητες και τις ιστορίες τους ώστε να είναι πιο αντιπροσωπευτικοί του δυναμικού και προοδευτικού κόσμου στον οποίο ζούμε.

Ο Κόκκινος, για παράδειγμα, θα είναι λιγότερο αυταρχικός, ενώ ο Πορτοκαλί θα αποδεχτεί και θα αγκαλιάζει το άγχος του. Η Πράσινη, η οποία θα εμφανίζεται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έχει αντικαταστήσει τις μπότες μέχρι το γόνατο με casual αθλητικά παπούτσια, ενώ η Καφέ έχει περάσει από τα ψηλά στιλέτο σε χαμηλότερα τακούνια και ένα καινούργιο ζευγάρι γυαλιά. Επιπλέον, η Πράσινη και η Καφέ θα συνεργαστούν περισσότερο ως μια δύναμη που υποστηρίζει τις γυναίκες.

Οι επανασχεδιασμένες μασκότ έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν από τηλεοπτικές διαφημίσεις και μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι σε συσκευασίες και βιτρίνες καταστημάτων.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία θα προτρέψει τον κόσμο να εστιάσει περισσότερο στις μοναδικές τους προσωπικότητες παρά στο φύλο τους. Παράλληλα, παρόλο που τα σοκολατάκια τείνουν να έχουν παρόμοιες διαστάσεις ανά συσκευασία, οι προσπάθειες marketing στο μέλλον θα τις παρουσιάζουν σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη για να προωθήσουν την ποικιλομορφία. Η M&M’s τονίζει ότι βρίσκεται σε μια αποστολή αυτή τη στιγμή να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου όλοι αισθάνονται ότι ανήκουν και ότι εκπροσωπούνται.

Η M&M’s χρησιμοποιεί αυτές τις αλλαγές για να προσπαθήσει να σηματοδοτήσει την ταυτότητα της μάρκας της στους πελάτες, οι οποίοι έλκονται όλο και περισσότερο από brands που αισθάνονται ότι ευθυγραμμίζονται με τις δικές τους αξίες. Η εταιρεία δίνει επίσης μεγαλύτερη έμφαση στους χαρακτήρες σε σχέση με το συνολικό εμπορικό σήμα και στη συνέχεια δημιουργεί μια πλατφόρμα για να μπορεί να υποστηρίξει και να μιλήσει για αυτή την ιδέα.

Διαβάστε επίσης: Πώς η Mars μετρά τον συναισθηματικό αντίκτυπο των διαφημίσεων

Άλλες μάρκες έχουν κάνει προσαρμογές στα λογότυπα ή τις μασκότ τους για να τα διατηρήσουν ενημερωμένα. Ένα παράδειγμα είναι η Quaker, που ανήκει στην Pepsico, η οποία το 2012 άλλαξε το πρόσωπο της μασκότ της. Επιπλέον, ορισμένες μάρκες, όπως η Uncle Ben’s και η Aunt Jemima, αναθεώρησαν πρόσφατα τα λογότυπα, τις μασκότ ή τις επωνυμίες τους λόγω προβληματικής και ρατσιστικής προέλευσης.

Οι χαρακτήρες των M&M’s έκαναν αρχικά το ντεμπούτο τους το 1954 και έχουν περάσει από διάφορες αλλαγές. Στις παλιές διαφημίσεις των M&M’s πρωταγωνιστούσαν ο Κόκκινος και ο Κίτρινος, που αντιπροσώπευαν τα κανονικά και τα φιστίκια M&M’s. Το 1998, ο Μπλε, η Πράσινη και ο Πορτοκαλί προστέθηκαν στον Κόκκινο και τον Κίτρινο, ανεβάζοντας την ομάδα στους πέντε χαρακτήρες. Η Καφέ προστέθηκε το 2012. Το 2017, οι μασκότ δέχτηκαν μια ανανέωση, για πιο ρεαλιστικές απεικονίσεις και αξεσουάρ.

Επί του παρόντος, υπάρχουν δύο γυναικείοι χαρακτήρες και τέσσερις ανδρικοί. Η προσθήκη άλλων δύο γυναικείων χαρακτήρων για την εξισορρόπηση της αναλογίας είναι δυνατή, όπως δήλωσε η εταιρεία, ενώ εξετάζεται να προστεθούν και νέα χρώματα στο μείγμα. Οι τωρινές αλλαγές μπορεί να είναι ανεπαίσθητες, αλλά ακόμη και μικρές αλλαγές μπορούν να βοηθήσουν τα εμπορικά σήματα να παραμείνουν επίκαιρα και σχετικά.