25 Απρ 2024
READING

Η Hugo Boss δε σταματά να αναπτύσσεται

3 MIN READ

Η Hugo Boss δε σταματά να αναπτύσσεται

Η Hugo Boss δε σταματά να αναπτύσσεται

Το 2021 αποτέλεσε μια εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά για την Hugo Boss. Κατάφερε να επιτύχει σημαντική ανάπτυξη τόσο των πωλήσεων όσο και των κερδών της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Βασικός γνώμονας αποτέλεσε επίσης και η στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας «Claim 5». Δύο σημαντικά ορόσημα για την εξέλιξη της εταιρείας είναι το νέο branding, καθώς και η έναρξη σημαντικών καμπανιών.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας η ανάπτυξη αποτέλεσε απόρροια της επαναλειτουργίας του 98% του δικτύου των καταστημάτων της κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου. Επιπλέον η Hugo Boss επωφελήθηκε εξαιτίας του έντονου ενδιαφέροντος των καταναλωτών για βασικές αγορές καθώς και εξαιτίας της επιτυχημένης εκτέλεσης των πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της στρατηγικής «Claim 5».

Για παράδειγμα, οι πωλήσεις σε συναλλαγματικές ισοτιμίες αυξήθηκαν κατά 51% το τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, ενώ οι πωλήσεις σύμφωνα με το νόμισμα αναφοράς αυξήθηκαν κατά 55% αγγίζοντας τα 906 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Η Hugo Boss φιλοδοξεί να γίνει μια από τις κορυφαίες μάρκες παγκοσμίως

Η αύξηση των πωλήσεων το τέταρτο τρίμηνο τόσο για την Hugo όσο και για τη Boss

Από την άποψη της επωνυμίας, τόσο η Boss όσο και η Hugo σημείωσαν σημαντική άνοδο το τέταρτο τρίμηνο, καθώς τροφοδοτήθηκαν από την ισχυρή αύξηση των πωλήσεων των φορεμάτων. Σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019, οι πωλήσεις σετις συναλλαγματικές ισοτιμίες της Boss αυξήθηκαν κατά 10%, ενώ η Hugo σημείωσε άνοδο 23%.

Σε γενικότερο πλαίσιο όλες οι χώρες συνέβαλαν στην αύξηση των πωλήσεων, με τις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής να βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο. Τα τελευταία δύο χρόνια τα έσοδα στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 11%, συμπεριλαμβανομένου των αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Γαλλίας, ενώ στην Αμερική κατά 22%.

Η ισχυρή ανάπτυξη των διαδικτυακών πωλήσεων

Οι συνολικές online πωλήσεις του ομίλου, συμπεριλαμβανομένου του site Hugoboss.com, των καθαρών παικτών της αγοράς, των κορυφαίων marketplaces καθώς και των retailers που εφαρμόζουν την υπηρεσία «bricks and clicks» αυξήθηκαν κατά 50% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Έτσι, οι συνολικές ψηφιακές πωλήσεις ανήλθαν στο 20% των πωλήσεων του ομίλου το τέταρτο τρίμηνο. Μάλιστα η εταιρεία έχει θέσει ως βασικό στόχο την αύξηση των πωλήσεων σε επίπεδο μεταξύ (25%-30%) έως το 2025. Αξίζει να σημειωθεί ότι διαδικτυακές πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 110 εκατομμύρια ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Οι δραστηριότητες του ομίλου σε επίπεδο λιανικής στο διαδίκτυο σημείωσαν αύξηση των πωλήσεων κατά 51%. Ταυτόχρονα, οι πωλήσεις χονδρικής αυξήθηκαν κατά 60% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Διαβάστε επίσης: Η Hugo Boss θα καταργήσει το mulesing

Η Hugo Boss κατέγραψε πωλήσεις αξίας 2.786 εκατομμυρίων ευρώ για ολόκληρο το 2021, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 43% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μόλις μία μονάδα χαμηλότερα σε σχέση με τα προ πανδημικά επίπεδα, κάτι που υπογραμμίζει την εξαιρετικά ανοδική πορεία του ομίλου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.