Η Gap λανσάρει συλλογή NFTs

Πριν από μερικές μέρες η Gap ανακοίνωσε την είσοδό της στον κόσμο των μη ανταλλάξιμων διακριτών (non-fungible tokens), κυκλοφορώντας την πρώτη της συλλογή από NFTs. Η είσοδος της Gap στο κόσμο του blockchain είναι η τελευταία προσπάθεια της εταιρείας να αναδειχθεί, ενισχύοντας ταυτόχρονα την αξία της επωνυμία της.

Τα NFTs της Gap, τα οποία δημιουργήθηκαν στο blockchain της Tezos, θα διατεθούν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τη σπανιότητά τους και θα τιμολογηθούν με βάση την αξία του νομίσματος tez. Η πρώτη και η πιο προσιτή κατηγορία είναι η «Common», στην οποία η αξία των NFTs αντιστοιχεί περίπου σε 8$ το καθένα. Ακολουθεί η «Rare», στην οποία θα κυκλοφορήσουν 1.000 NFTs με αξία περίπου 25$ το τεμάχιο. Κατόπιν η κατηγορία «Epic» περιλαμβάνει 100 NFTs με αξία 400$ το καθένα. Τέλος στη κατηγορία «One of a Kind» ανήκει ένα μοναδικό NFT.

Το συγκεκριμένο λανσάρισμα ακολουθεί μία σειρά από προσπάθειες της Gap να ενισχύσει σημαντικά το αποτύπωμά της στην αγορά. Μία από αυτές είναι και η πολυσυζητημένη συνεργασία της εταιρείας με τον Kanye West. Μάλιστα σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση η Yeezy Gap θα παρουσιάσει αντικείμενα σχεδιασμένα σε συνεργασία με τον οίκο Balenciaga.

Η εταιρεία αναζητά τρόπους για να αναβιώσει τη μακροχρόνια αξία του brand, η οποία εξαιτίας της συνθήκης της πανδημίας κατέγραψε πωλήσεις 10% χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2019. Επίσης επιβεβαίωσε ότι θα κλείσει και τα 81 φυσικά καταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία μέχρι το τέλος του 2021.

Το ευρέως διαδομένο retail brand σκοπεύει σταδιακά να εξελίξει και να αναπτύξει την επιχείρησή του στον κόσμο του διαδικτύου. Το αυξανόμενο hype γύρω από τον κόσμο των NFTs, έχει οδηγήσει αρκετά fashion brands προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση καλύπτοντας τεράστιο εύρος, από τον οίκο Dolce & Gabbana μέχρι την American Eagle.

Αυτό που μένει τώρα είναι να ανακαλύψουμε πώς αυτά τα συγκεκριμένα ψηφιακά αντικείμενα θα διατηρήσουν την αξία τους μακροπρόθεσμα. Αναμφίβολα, τα NFTs αποτελούν έναν σχετικά γρήγορο μέσο χαμηλού κόστους για τα brands να τραβήξουν την προσοχή εν μέσω του συνεχιζόμενου ενθουσιασμού αναφορικά με τον πρωτόγνωρο κόσμο του metaverse.