18 Απρ 2024
READING

Τα παγκάκια του Netflix σε διάφορες πόλεις έχουν ένα κρυμμένο μήνυμα

3 MIN READ

Τα παγκάκια του Netflix σε διάφορες πόλεις έχουν ένα κρυμμένο μήνυμα

Τα παγκάκια του Netflix σε διάφορες πόλεις έχουν ένα κρυμμένο μήνυμα

Mια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία πήρε το Netflix, στο πλαίσιο της προώθησης της σειράς του «After Life», με τον Ricky Gervais, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας, να κάνει μια μικρή υπενθύμιση αισιοδοξίας, σσν αυτήν της επιτυχημένης της παραγωγής.

Έτσι, η εταιρεία δώρισε σε τοπικά συμβούλια πόλεων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο παγκάκια, τα οποία τοποθετήθηκαν σε εξωτερικούς χώρους σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση για την πρόληψη των αυτοκτονιών Campaign Against Living Miserably (Calm). Κάθε παγκάκι έχει ένα QR code με τη φράση «Η ζωή μπορεί να είναι σκληρή, αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα. Η Campaign Against Living Miserably (CALM) είναι δίπλα σου», και οδηγεί σε ιστότοπους για online ψυχολογική υποστήριξη, ενώ έχει επάνω του χαραγμένο το μήνυμα «Η ελπίδα είναι τα πάντα» («Hope is everything»), φράση που περιλαμβάνεται στην τρίτη σεζόν της σειράς. Υπάρχει ακόμα μια πλακέτα που γράφει «Αυτό το παγκάκι είναι δωρεά του Netflix σε ανάμνηση του “After Life” του Ricky Gervais».

Διαβάστε ακόμα: Το Netflix αλλάζει τη βιομηχανία διασκέδασης

Το «After Life» παρακολουθεί τον ήρωα Tony, που υποδύεται ο Ricky Gervais, ο οποίος θρηνεί για τον θάνατο της γυναίκας του και σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Εν τω μεταξύ, τον βλέπουμε παράλληλα να εμβαθύνει τις σχέσεις του με τους φίλους και την οικογένειά του. Πολύ συχνά στη σειρά εμφανίζεται ένα παγκάκι, όταν ο πρωταγωνιστής επισκέπτεται τον τάφο της γυναίκας του. Εκεί γνωρίζει μια γυναίκα που επίσης πενθεί, και οι δυο τους αναπτύσσουν μια φιλία, μέσα από σημαντικές συζητήσεις που κάνουν καθισμένοι σε αυτό το παγκάκι.

Το Netflix λοιπόν εγκατέστησε 25 παγκάκια, που θα μείνουν στη θέση τους μόνιμα, όπως αυτό της σειράς, σε μέρη όπως το Μπαθ, το Μπέρμιγχαμ, η Γλασκώβη, το Λίβερπουλ, το Σάρεϊ Χιθ, το Τόντον.

Διαβάστε ακόμα: Η βιομηχανία κινηματογράφου, το Netflix και οι Χρυσές Σφαίρες

Σχετικά με την πρωτότυπη ενέργεια, από την πλευρά της οργάνωσης CALM δηλώνουν ότι «Τα δημόσια παγκάκια προσφέρουν μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση, για συζήτηση με κάποιον, για να κάτσει ο ένας δίπλα στον άλλον και να βγάλει από μέσα του πράγματα που τον βαραίνουν. Γι’ αυτό χαιρόμαστε πολύ που συνεργαζόμαστε με το Netflix για να εγκαταστήσουμε παγκάκια σε όλη τη χώρα – χαραγμένα με την κομβική φράση του σίριαλ “η ελπίδα είναι τα πάντα” – ώστε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν τέτοιους διαλόγους και να για να δείξουμε ότι δεν είναι κακό να έχει κανείς τέτοια συναισθήματα».

Ο Ricky Gervais συμπληρώνει: «Ελπίζουμε ότι τα παγκάκια θα δημιουργήσουν μια διαχρονική κληρονομιά για το After Life – όπως και ότι θα γίνουν ένα σημείο που ο κόσμος θα επισκέπτεται – και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνδεθήκαμε με την CALM και τη φανταστική δουλειά που κάνει».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.