25 Απρ 2024
READING

Το Asos προσπαθεί να ανακάμψει από την κρίση στην αλυσίδα εφοδιασμού

1 MIN READ

Το Asos προσπαθεί να ανακάμψει από την κρίση στην αλυσίδα εφοδιασμού

Το Asos προσπαθεί να ανακάμψει από την κρίση στην αλυσίδα εφοδιασμού

Ο βρετανικός fashion retailer Asos επηρεάστηκε αρκετά από τα ζητήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η εφοδιαστική αλυσίδα. Σε συνδυασμό με τα ασταθή επίπεδα ζήτησης, η αύξηση των πωλήσεων περιορίστηκε ειδικά τους τελευταίους τέσσερις μήνες έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Συνολικά κατέγραψε αύξηση των πωλήσεων κατά (5%), σε αντίθεση με τον Αύγουστο που σημείωσε άνοδο (22%). Επιπλέον το μικτό περιθώριο μειώθηκε κατά (43%) εξαιτίας της ανάγκης για έκπτωση των αγαθών και των υψηλότερων επιπέδων του κόστους μεταφοράς. Για ολόκληρο το έτος σημειώθηκε συνολική αύξηση των εσόδων από (10% έως 15%), ενώ τα καθαρά έσοδα κυμαίνονταν από 110 εκατομμύρια δολάρια έως 140 εκατομμύρια δολάρια.

Κάτι τέτοιο επηρέασε και τις μετοχές της εταιρείας, καθώς μειώθηκαν κατά (56%) φέτος. Όλο αυτό επηρεάστηκε σημαντικά και από την αποχώρηση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας. Σε παρόμοια κατάσταση ήρθε και η ανταγωνίστριά της Boohoo. Τόσο οι πιέσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας όσο και η επιστροφή των αγοραστών σε προ-πανδημικά επίπεδα ενέτειναν την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Θα φέρουν οι καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα προσφορές και εκπτώσεις τον Ιανουάριο;

Παρόλα αυτά η Asos ξεκίνησε δυναμικά τη νέα χρονιά ανεξάρτητα από τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς καθώς σκοπεύει να μεταβεί στην κύρια χρηματιστηριακή αγορά του LSE, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.