24 Απρ 2024
READING

H P&G μπαίνει στο metaverse με τον digital κόσμο BeautySphere

3 MIN READ

H P&G μπαίνει στο metaverse με τον digital κόσμο BeautySphere

H P&G μπαίνει στο metaverse με τον digital κόσμο BeautySphere

To ενδιαφέρον των μεγάλων brands για το metaverse συνεχίζει να αυξάνεται, και το πρόσφατο λανσάρισμα του virtual κόσμου BeautySphere από τον κολοσσό P&G αποτελεί ένα καλό παράδειγμα, αλλά και προοιωνίζεται ένα μέλλον μεγάλου ανταγωνισμού και εφευρετικότητας στο πεδίο αυτό.

Στο πλαίσιο της ετήσιας επιδραστικής τεχνολογικής έκθεσης Consumer Electronic Show (CES), που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας, η P&G παρουσίασε τον εικονικό κόσμο ομορφιάς και καλλυντικών BeautySphere.

Οι καταναλωτές μπορούν να μπουν στον κόσμο του BeautySphere από οποιονδήποτε υπολογιστή, και να περιηγηθούν αλληλεπιδρώντας με τα γνωστά brands ομορφιάς της εταιρείας, όπως η Olay και η Old Spice. H εμπειρία τους μπορεί να περιλαμβάνει live περιεχόμενο, προσομοιώσεις, συζητήσεις σε livestreaming, challenges με παιγνιώδη χαρακτήρα, στη φιλοσοφία του gamification.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η Adidas θέλει να κατακτήσει το metaverse

Η P&G θέλει με το BeautySphere της να δώσει έμφαση στο concept του Responsible Beauty, εκπαιδεύοντας τους πελάτες της και χρήστες της πλατφόρμας στις έννοιες της βιωσιμότητας, της διαφάνειας, της ποιότητας, της ασφάλειας, της ευεξίας, της ισότητας και της συμπερίληψης, όπως εκφράζονται και εφαρμόζονται στον τομέα των προϊόντων και των υπηρεσιών ομορφιάς. Πρόκειται δηλαδή για μια virtual πλατφόρμα, εμπλουτισμένη με την αξία ενός σκοπού, που αφενός αποτελεί το εργαλείο για να κάνει η εταιρεία τα πρώτα της βήματα στον κόσμο του metaverse, αφετέρου αποδεικνύεται ωφέλιμη και συγχρόνως διασκεδαστική για το κοινό.

Για παράδειγμα, οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια εικονική επίσκεψη στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους, να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα του Herbal Essences και να βοηθήσουν να φυτευτεί ένα δέντρο σε μια αναδάσωση που γίνεται Μεξικό, σε ένα concept που φιλοδοξεί να ενώσει τον πραγματικό με τον virtual κόσμο.

Διαβάστε ακόμα: Η Nike επενδύει στο metaverse με την εξαγορά της Rtfkt

Από την πλευρά της εταιρείας, δηλώνουν ότι η έμπνευση για το BeautySphere προέκυψε από την αφοσίωσή της στο να βρει νέους τρόπους να συνδεθούν οι άνθρωποι με τα brands και τις αξίες τους και εκφράζουν την ελπίδα ότι «μέσα από αυτές τις πλήρως εμβυθισμένες ψηφιακές εμπειρίες, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να αλληλεπιδράσουν με τα brands μας με εκπληκτικούς και καθηλωτικούς νέους τρόπους».

Η κίνηση αυτή της P&G για δραστηριοποίηση στον κόσμο του metaverse ακολουθεί ανάλογες προσπάθειες και λανσαρίσματα και άλλων μεγάλων brands από τον χώρο της μόδας και της ομορφιάς, που προσπαθούν με πρωτότυπους τρόπους να κάνουν την παρουσία τους αισθητή και να προλάβουν τις εξελίξεις στο virtual πεδίο, που αναδεικνύεται σε ένα νέο σύμπαν για τις στρατηγικές τους του marketing, με πολλές προοπτικές.

Πέρα από το ότι, απλούστατα, θεωρείται ένα γοητευτικό μέλλον και μια ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους με το λανσάρισμα ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, που πολύ σύντομα θα χρησιμοποιούν τα άβαταρ των καταναλωτών, οι δράσεις στο αναδυόμενο metaverse είναι και ένας τρόπος να προσεγγίσουν τα brands το νεανικό κοινό που είναι ήδη πολύ εξοικειωμένο με τον ψηφιακό κόσμο, που αγοράζει και πουλάει NFTs, που κοινωνικοποιείται μέσα στους virtual κόσμους των παιχνιδιών.

Βέβαια, αν και το ενδιαφέρον των brands και των marketers είναι τεράστιο, γεγονός που αποδεικνύει ότι γρήγορα θα εξελιχθεί ο χώρος αυτός σε κάτι ουσιαστικά mainstream, προς το παρόν το metaverse δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί πλήρως και, σύμφωνα με έρευνες, μόνο ένα 38% των καταναλωτών διεθνώς γνωρίζουν το concept του.

Πάντως, το BeautySphere της P&G θα είναι διαθέσιμο στο κοινό και μετά το τέλος της έκθεσης οπου λανσαρίστηκε.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.