25 Απρ 2024
READING

Οι retail startups αλλάζουν τον τρόπο που κάνουμε αγορές το 2022

4 MIN READ

Οι retail startups αλλάζουν τον τρόπο που κάνουμε αγορές το 2022

Οι retail startups αλλάζουν τον τρόπο που κάνουμε αγορές το 2022

Η συνθήκη της πανδημίας παρόλες τις δυσκολίες που προκάλεσε και εξακολουθεί να προκαλεί εγκαινίασε μια εποχή καινοτομίας για τον κόσμο του retailing, αλλάζοντας εξ ολοκλήρου τον τρόπο που πραγματοποιούνται οι αγορές. Η δραματική αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες που συνέβη σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη στην αρχή της πανδημίας, προκάλεσε τους ειδήμονες να σκεφτούν και να ανακαλύψουν τρόπους ώστε το λιανεμπόριο να εξελιχθεί και να προσαρμοστεί με τα νέα δεδομένα της κατάστασης.

Δύο σημαντικά ζητήματα που οι εταιρείες έπρεπε να αντιμετωπίσουν ήταν η σύνδεση των εμπορικών σημάτων με το καταναλωτικό κοινό, καθώς και ο τρόπος κατασκευής και παράδοσης των αγαθών. Στη συνέχεια παρατίθενται μερικές από τις εταιρείες της αγοράς που έφεραν εις πέρας την αποστολή τους το 2021, ενώ το επερχόμενο 2022 πρόκειται να απογειωθούν.

TalkShopLive και Popshop Live: Video selling

Όπως ακριβώς οι influencers των social media κατανόησαν ότι τα βίντεο είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να προσελκύσουν περισσότερο κοινό, με αντίστοιχο τρόπο και οι retailers αγκαλιάζουν τα livestreaming βίντεο με στόχο την αύξηση των πωλήσεων. Έτσι η TalkShopLive, η τριών ετών startup επιχείρηση με έδρα το Λος Άντζελες, η οποία βοήθησε celebrities όπως η Oprah Winfrey, ο Paul McCartney και η Drew Barrymore να ξεκινήσουν video-selling κανάλια, ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με το Walmart. Η συγκεκριμένη συνεργασία επιτρέπει στο Walmart να ενσωματώνει σε βίντεο περιεχόμενο που μπορεί να αγοραστεί τόσο στο Walmart.com όσο και στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης: Το Walmart θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την πλατφόρμα livestream αγορών του Twitter

Η Popshop Live, μια ακόμη video-selling startup εταιρεία, έχει ενταχθεί δυναμικά στο χώρο του livestreaming όσον αφορά τα ανεξάρτητα καταστήματα. Έτσι η Popshop Live ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης κατηγορίας Α, ενώ παράλληλα ότι προσέλαβε τους βετεράνους της τεχνολογίας Bangaly Kaba και Jason Droege, για να επιταχύνει την επέκταση της εταιρείας.

Brik + Clik: Τα φυσικά καταστήματα ως υπηρεσία

Η εταιρεία Brik + Clik, η οποία μάλιστα αυτοχαρακτηρίζεται ως μία τεχνολογική λύση του retailing, ξεκίνησε για πρώτη φορά να ανοίγει καταστήματα στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια το 2020. Ιδρύθηκε από επιχειρηματίες του real estate με στόχο να παρέχει στα διάφορα online brands δυνατότητες στην αγορά των φυσικών καταστημάτων, χωρίς να είναι απαραίτητο να ανοίξουν τα δικό τους κατάστημα.

Τη φετινή περίοδο των εορτών η Brik + Clik δημιούργησε φυσικά καταστήματα για online brands, προσφέροντας μια αγοραστική εμπειρία στους καταναλωτές με θέμα τις χριστουγεννιάτικες αγορές στους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους του εμπορικού κέντρου Westfield Century City στο Λος Άντζελες.

Διαβάστε επίσης: Οι ομορφότερες χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του κόσμου

Πράγματι τα καταστήματα που άνοιξαν τις πόρτες τους τη Black Friday, προσέλκυσαν 160.269 επισκέπτες τις δύο πρώτες ημέρες της λειτουργίας τους. Μακροπρόθεσμο όραμα της εταιρείας είναι να ανακαλύψει και να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα των retailers, αναπτύσσοντας τεχνολογικές δυνατότητες, οι οποίες θα ενσωματώνονται στο κλάδο του λιανεμπορίου. Παράλληλα η Brik + Clik υιοθετεί μία διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά τη συγκέντρωση επενδυτικών κεφαλαίων. Τον Νοέμβριο ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει μια ανοιχτή επενδυτική εκστρατεία μέσω της πλατφόρμας Republic, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στους ιδιώτες να επενδύσουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Fabric: Γρήγορη εκπλήρωση κοντά στο σπίτι

Τα κέντρα μικρο-εκπλήρωσης ή αλλιώς μικρότερες αποθήκες που λειτουργούν με τη συμβολή ρομπότ και βρίσκονται σε αστικές περιοχές κοντά σε μεγάλο αριθμό καταναλωτών αναμένεται να πολλαπλασιαστούν γρήγορα το 2022.

Η Fabric μια εταιρεία ρομποτικής με έδρα το Ισραήλ βελτιώνει αρκετά το κομμάτι των παραδόσεων, παραδίδοντας παραγγελίες μέσα σε μόλις μία ώρα. Ξεκίνησε τη λειτουργία των αυτοματοποιημένων κέντρων μικρο-εκπλήρωσης στο Τελ Αβίβ το 2018 και άνοιξε το πρώτο της αυτοματοποιημένο μίνι κέντρο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στα τέλη του 2020. Πρόσφατα ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης που θα χρησιμοποιήσει για να επεκτείνει το δίκτυο των κέντρων εκπλήρωσης σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Φέτος η Fabric ανακοίνωσε συνεργασίες με τις Walmart, Instacart και FreshDirect.

Resonance Companies: Μία on-demand fashion πλατφόρμα

Μια εταιρεία τεχνολογίας με έδρα τη Νέα Υόρκη, η Resonance Companies, ιδρύθηκε το 2015 και έχει αναπτύξει μια τεχνολογική πλατφόρμα μέσω της οποίας προσφέρει σε σχεδιαστές και brands ρούχων τη δυνατότητα να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν και να πουλούν ενδύματα ένα-ένα.

Πιο συγκεκριμένα η πλατφόρμα παρέχει στα brands την ικανότητα να δημιουργούν και να κατασκευάζουν ρούχα μόνο κατόπιν παραγγελίας μέσω διαδικτύου, αντί να χρειάζεται να μαντέψουν πόσα κομμάτια από το συγκεκριμένο ρούχο θα μπορέσουν να πουλήσουν, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο σημαντικά το κομμάτι του waste. Φέτος η Resonance πραγματοποιεί on-demand παραγγελίες για εμπορικά σήματα, συμπεριλαμβανομένων των Tucker by Gaby Basora,The Kit byThe Kit, Daniel Vosovic και Rebecca Minkoff.

Το 2022 σχεδιάζει να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο εντάσσοντας στη πλατφόρμα της περισσότερα brands και σχεδιαστές. Ταυτόχρονα έχει σκοπό να συνεργαστεί με εκατοντάδες εγκαταστάσεις ραπτικής σε όλη τη χώρα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.