20 Απρ 2024
READING

Τα σχέδια της Disney για ένα νέο θεματικό metaverse park

2 MIN READ

Τα σχέδια της Disney για ένα νέο θεματικό metaverse park

Τα σχέδια της Disney για ένα νέο θεματικό metaverse park

Φανταστείτε την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε την Disneyland να δείτε έναν virtual Mickey Mouse και έναν virtual Pluto να παίζουν “πιάσε την μπάλα” στο Toontown. Ίσως ακόμη να δείτε live το μαγεμένο τριαντάφυλλο από την “Πεντάμορφη και το Τέρας”.

Η Disney είναι ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ενός χώρου εικονικής πραγματικότητας, όπου οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν σε ένα ψηφιακά προσομοιωμένο περιβάλλον. Με άλλα λόγια, σε λίγο καιρό η δημοφιλής εταιρεία ψυχαγωγίας θα διαθέτει το δικό της θεματικό metaverse park.

Το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών στις 28 Δεκεμβρίου χορήγησε στην The Walt Disney Co. δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη δημιουργία αυτού που η Disney περιγράφει ως virtual κόσμο σε προσομοιωτή, περιλαμβάνοντας τεχνολογικές δυνατότητες όπως ένα σύστημα tracking και έναν προβολέα 3D.

Οι επισκέπτες του πάρκου της Disney θα μπορούν σύντομα να περιηγηθούν στο virtual περιβάλλον του metaverse, καθώς ο γίγαντας της ψυχαγωγίας εξερευνά τις δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας, χωρίς headsets. Παράλληλα θα προβάλλονται τρισδιάστατες εικόνες και virtual εφέ σε φυσικούς χώρους. Αντί να δημιουργήσει ένα μαζικό σύστημα ψυχαγωγίας, το σύστημα tracking παρακολουθεί μεμονωμένα τους επισκέπτες του πάρκου, προσφέροντάς τους εξατομικευμένες τρισδιάστατες εμπειρίες.

Διαβάστε επίσης: Η Disney αλλάζει πορεία εστιάζοντας στις συνεργασίες με retailers

Η Disney δε σκοπεύει άμεσα να χρησιμοποιήσει τον προσομοιωτή της, πάντως, ωστόσο, οι καινοτόμες τεχνολογικές δυνατότητές της ευθυγραμμίζονται με τον στόχο της να αφηγηθεί ιστορίες με τη συμβολή ενός τρισδιάστατου καμβά. Απώτερος σκοπός της ευρέως διαδεδομένης εταιρείας ψυχαγωγίας είναι να συνδέσει τον φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο, δημιουργώντας το δικό της metaverse.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.