Η Eλληνίδα fashion blogger Ευαγγελία Σμυρνιωτάκη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Sergio Rossi

To ιταλικό luxury brand παπουτσιών και αξεσουάρ Sergio Rossi στρατολόγησε την Ελληνίδα fashion blogger, influencer και style icon, Ευαγγελία Σμυρνιωτάκη, γνωστή ως Style Heroine, ως τη νέα του καλλιτεχνική διευθύντρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, η Σμυρνιωτάκη θα επιβλέπει το branding και την ταυτότητα Sergio Rossi, τη δημουργία περιεχομένου, τις διαφημιστικές καμπάνιες και τη δημουργικότητα, και θα αναφέρεται απευθείας στον CEO Riccardo Sciutto. Στα καθήκοντά της δεν περιλαμβάνεται η καθημερινή συμμετοχή της στις εργασίες της δημιουργικής ομάδας του οίκου, ωστόσο θα προχωρά σε δημιουργικές συνεργασίες και θα υπάρχουν ειδικά λανσαρίσματα capsule συλλογών με την υπογραφή της, αρχής γενομένης με τη συλλογή Evangelie Smyrniotaki x Sergio Rossi, που θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

Από την πλευρά της, η Ελληνίδα creative δηλώνει: «Είναι προνόμιο που γίνομαι μέλος του Sergio Rossi αυτήν τη συναρπαστική εποχή και ανυπομονώ να διαμορφώσω ένα νέο κεφάλαιο μαζί με το brand. Είμαι εδώ και πολύ καιρό θαυμάστριά του και πιστεύω ακράδαντα ότι το brand, που σήμερα υποστηρίζεται από το Lanvin Group, έχει μόλις αρχίσει να εκφράζει την προοπτική του» – αναφερόμενη και στην πλήρη εξαγορά του Sergio Rossi από τον κινεζικό όμιλο Fosun Group, που τώρα είναι γνωστός ως Lanvin Group, τον περασμένο Ιούνιο.

Διαβάστε ακόμα: Οι νέοι influencers φορούν ψηφιακά και όχι φυσικά ρούχα

Ο CEO του brand, Riccardo Sciutto, στη σχετική του ανακοίνωση, σημειώνει πόσο έχει αλλάξει η επικοινωνία τα τελευταία χρόνια και ότι «η Ευαγγελία συνοψίζει τα νέα γνωρίσματα που χρειάζεται η βιομηχανία· σήμερα, τα brands πρέπει να έχουν απήχηση στους πελάτες και στα νέα εργαλεία επικοινωνίας – και πιστεύω σε ένα δημιουργικό management, το οποίο έχει την ικανότητα να είναι σε συνάφεια με τις ανάγκες των κοινοτήτων». Η προσδοκία είναι ότι η γνώση του κλάδου και των νέων μέσων από τη Σμυρνιωτάκη θα προσθέσει αξία στο brand.

H Σμυρνιωτάκη ξεκίνησε το fashion blog της το 2011, τη χρυσή εποχή των fashion bloggers, ως Style Heroine, και αμέσως ξεχώρισε στον διεθνή fashion χώρο, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι ποικίλες συνεργασίες της με πολυτελή brands, όπως η Chanel, η Versace, το Bergdorf Goodman, η Prada και άλλα. Τα fashion blogs ήταν το πεδίο από το οποίο αναδείχθηκαν οι πρώτες influencers της μόδας, με την έννοια μάλιστα των creators, που εξελίχθηκαν σε σταρ στα σημερινά social media, με εκατοντάδες χιλιάδες followers. H ίδια είναι μία από τις κορυφαίες στον χώρο, με 403.000 ακολούθους αυτήν τη στιγμή.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η πανδημία άλλαξε την εμπειρία του shopping που προσφέρουν τα luxury brands

Η επιλογή του ιταλικού οίκου, που ιδρύθηκε από τον Sergio Rossi το 1951, για να αποκτήσει μεγάλη δημοφιλία με τα σχέδιά του τις δεκαετίες των ‘60s και ‘70s και να φτάσει σήμερα να αποτελεί σταθερή αξία των luxury αξεσουάρ, με συστηματική παρουσία στην ιταλική Εβδομάδα Μόδας, αντικατοπτρίζει την προσπάθεια των μεγάλων ονομάτων της μόδας να αποκτήσουν βαθύτερη σύνδεση με το σύγχρονο κοινό.

Οι μάρκες πολυτελείας στρέφονται όλο και συχνότερα σε συνεργασίες με τους λεγόμενους creators του χώρου, ανθρώπους που, όπως η Σμυρνιωτάκη, έχουν αναδειχθεί μέσα από την αγάπη τους για τη μόδα και την αυθεντικότητά τους, χτίζοντας μια ισχυρή κοινότητα που τους εμπιστεύεται. Αναγνωρίζοντας την αμεσότητα που έχουν στη σχέση τους με το κοινό, τα brands απευθύνονται σε αυτούς για να αποκτήσουν καλύτερη αίσθησή του, μια γνήσια, βαθύτερη επαφή με τους πελάτες τους, και να αντιληφθούν καλύτερα τις ανάγκες τους, να αφουγκραστούν τις τάσεις της αγοράς, όπως διαμορφώνονται από το ίδιο το κοινό, και βέβαια να χτίσουν μια αμεσότερη επικοινωνία μαζί του.