25 Απρ 2024
READING

Η Gap με τον Kanye West συνεργάζεται με τον οίκο Balenciaga

3 MIN READ

Η Gap με τον Kanye West συνεργάζεται με τον οίκο Balenciaga

Η Gap με τον Kanye West συνεργάζεται με τον οίκο Balenciaga

Ο συγκερασμός της μόδας και της μουσικής, του streetwear και της πολυτέλειας, της μάζας και της ελίτ, είναι γεγονός. Η Yeezy φέρνει την Balenciaga στο ευρύ κοινό μέσω μιας νέας συλλογής που σχεδιάστηκε για την αμερικανική εταιρεία Gap.

Μετά από μήνες hype και υπαινιγμών για την σχέση φιλίας μεταξύ του Kanye West και του σχεδιαστή της Balenciaga, Demna Gvasalia, οι δυο φίλοι και συνεργάτες ανακοίνωσαν μια καλλιτεχνική συνεργασία για ένα project στην Gap που βασίζεται στο αναδυόμενο επιχειρηματικό μοντέλο collaborate-and-drop που κάνει τελευταία αίσθηση για μια σειρά από fashion brands. Ο πιο επωφελούμενος από αυτή τη συνεργασία ενδεχομένως να είναι η αμερικανική μάρκα μόδας Gap.

Το Yeezy Gap Engineered by Balenciaga, όπως ονομάζεται η συλλογή, αναμένεται να διαθέσει τα πρώτα του κομμάτια τον Ιούνιο. Αν και τα δύο brands δεν έδωσαν καμία ένδειξη για τις δημιουργίες που θα παρουσιάσουν, αυτή η κοινή ιδέα για τους δύο σχεδιαστές είναι πιο συνεκτική από πολλές πρόσφατες συνεργασίες με λογότυπα μεταξύ διαφορετικών εμπορικών σημάτων και προσωπικοτήτων, όπως η Fendace του 2021 (Fendi & Versace), η Gucci & Balenciaga και άλλες.

Η συλλογή φέρνει σε επαφή τον παγκοσμίου φήμης ράπερ και δημιουργό με το πιο hot brand υψηλής μόδας στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, μέσω του πανταχού παρόντος αμερικανικού retailer. Η πρώτη couture συλλογή του Demna για τον Balenciaga τον περασμένο Ιούλιο αποτέλεσε παγκόσμια επιτυχία και, για τη συνέχεια της ready-to-wear, συνεργάστηκε σε ένα μίνι επεισόδιο των Simpsons, μαζί με μια πρεμιέρα στο κόκκινο χαλί του Παρισιού. Ο Ye – όπως αποκαλείται ο Kanye West – εν τω μεταξύ, υπέγραψε μια τεράστια 10ετή συμφωνία με την Gap το 2020, και παρόλο που μόνο μερικά κομμάτια έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, έχει προσελκύσει εξωπραγματικά επίπεδα προσοχής. Όταν βγήκε για πρώτη φορά προς πώληση το περασμένο καλοκαίρι, το Round Jacket των 200 δολαρίων στην ιστοσελίδα της Gap εξαντλήθηκε αμέσως. Ο στόχος των δύο προσώπων μέσα από την συνεργασία αφορά το κοινό όραμα να δημιουργήσουν χρηστική μόδα για όλους σε προσιτές τιμές.

Η Balenciaga βρέθηκε στην κορυφή του δείκτη Lyst ως η πιο δημοφιλής μάρκα το τρίτο τρίμηνο του 2021, με αύξηση 505% στις αναζητήσεις, ξεπερνώντας την Gucci που ανήκει στην Kering. Η Gap, με την σύνδεση με την Balenciaga αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση της απήχησής της μεταξύ των νεαρών καταναλωτών. Με τη συνεργασία Yeezy – Gap πέρυσι, οι μετοχές της Gap Inc. σημείωσαν άλμα κατά σχεδόν 25%, αν και η τελευταία ανακοίνωση είχε μικρή επίδραση στην τιμή της μετοχής της Gap, με την τιμή της μετοχής να παραμένει σταθερή στα 18,30 δολάρια. Παρόλα αυτά, η σύνδεση θα φέρει αναμφίβολα πρόσθετη αναγνώριση στη μαζική αγορά, καθώς και μια ανανέωση που θα προσελκύσει πολλούς καταναλωτές της Γενιάς Ζ και Μillennials.

Ο Demna και ο West ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους τον Αύγουστο του 2021. Η Balenciaga δημιούργησε μια σειρά merch για το τελευταίο άλμπουμ του ράπερ, με τον σχεδιαστή να επιβλέπει δημιουργικά τις εκδηλώσεις ακρόασης. Ύστερα από αυτό, κυκλοφορούσαν πολλές φήμες για περαιτέρω συνεργασίες μεταξύ των δύο creatives.

Ενώ οι αναπάντεχες συνεργασίες αποδεικνύονται εμπορικά επικερδείς και δημιουργούν ενθουσιασμό για τον καταναλωτή, οι ειδικοί λένε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να μην αποδυναμωθεί το δημιουργικό όραμα της κάθε μάρκας. Μέχρι στιγμής, ο Kanye West έχει καταφέρει να επιτύχει απροσδόκητες συνεργασίες που προσελκύουν τεράστια προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.