25 Απρ 2024
READING

Το Associated Press πουλάει τις φωτογραφίες του ως NFTs για επιπλέον πόρους

2 MIN READ

Το Associated Press πουλάει τις φωτογραφίες του ως NFTs για επιπλέον πόρους

Το Associated Press πουλάει τις φωτογραφίες του ως NFTs για επιπλέον πόρους

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει στα τέλη του Ιανουαρίου μια αγορά μη ανταλλάξιμων νομισμάτων (non-fungible tokens), εστιάζοντας κατά βάση στη φωτογραφία. Συγκεκριμένα η Xooa, μια εταιρεία τεχνολογίας blockchain, θα συνεργαστεί με το ειδησεογραφικό πρακτορείο κυκλοφορώντας στην αγορά NFTs φωτογραφίες σχετικές με το AP. Τα έσοδα από την συγκεκριμένη αγορά θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση της δημοσιογραφίας του οργανισμού.

Οι συλλέκτες θα έχουν τη δυνατότητα τόσο να ανακαλύπτουν όσο και να αγοράζουν διάφορα κομμάτια του φωτορεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου. Εδώ και 175 χρόνια οι φωτογράφοι του AP έχουν απαθανατίσει μερικές από τις σημαντικότερες ιστορίες του κόσμου μέσα από εντυπωσιακές και συγκλονιστικές εικόνες, οι οποίες εξακολουθούν να αντηχούν μέχρι και σήμερα.

Ακόμη στα NFTs θα επισημαίνεται η ώρα, η ημερομηνία, η τοποθεσία αλλά και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για τη λήψη της αρχικής φωτογραφίας. Το AP σημείωσε ότι ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, τα έσοδα από τις πωλήσεις των NFTs θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση της δημοσιογραφίας του. Πολλές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από φωτορεπόρτερ του Associated Press έχουν κατακτήσει διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Pulitzer.

Τόσο η ανάπτυξη όσο και η εξέλιξη του συγκεκριμένου marketplace θα καταφέρει να ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις των ψηφιακών συλλεκτικών ειδών AP. Προς το παρόν, τα NFTs θεωρούνται μία επενδυτική ευκαιρία, και ευρέως διαδεδομένοι οργανισμοί έχουν ήδη αρχίσει να εντάσσονται στο κόσμο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.