23 Απρ 2024
READING

Ένας χρόνος Kineo

2 MIN READ

Ένας χρόνος Kineo

Ένας χρόνος Kineo

Η Kineo σήμερα γίνεται ενός έτους. Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια με όραμα να μπορέσουμε να δώσουμε τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στις πόλεις και τους συμπολίτες μας, ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε «Πόλεις για Ανθρώπους». Πόλεις που μπορούν να αντεπεξέλθουν στις πολλαπλές προκλήσεις του 21ου αιώνα, επιτρέποντας ταυτόχρονα έναν νέο τρόπο ζωής, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και επιθυμίες των ανθρώπων που ζουν σε αυτές.

Στη μόλις πρώτη χρονιά λειτουργίας μας, τα ποδήλατα και τα πατίνια μας ταξίδεψαν σε παραπάνω από 15 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και πέρασαν πάνω από 65.000 μέρες στον δρόμο. Στο 70% αυτών των ημερών, χρησιμοποιήθηκαν για βασικές ανάγκες μετακίνησης: για να πάμε στη δουλειά μας, στο πανεπιστήμιο, ή στο φαρμακείο. Αυτές οι μετακινήσεις – στην πλειοψηφία τους – αντικατέστησαν μετακινήσεις που θα γίνονταν με αυτοκίνητο.

Αν αυτό είχε προτιμηθεί, θα είχε ως αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να χάσει €335 χιλ. από τη φθορά και τη συντήρηση υποδομών, την αυξημένη κίνηση και χρήση δημοσίου χώρου, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος στην υγεία μας. Αντ’ αυτού, χάρη στη χρήση ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων, η οικονομία μας κέρδισε €100 χιλ. Επιλέγοντας αυτόν τον τύπο οχημάτων, συρρικνώνεται το φυσικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μεταφορών ατόμων και αγαθών, και απολαμβάνουμε πολλαπλά οφέλη.

Ενδεικτικά, αφήνοντας πίσω το αυτοκίνητο και το μηχανάκι, οι χρήστες μας κατάφεραν να εξοικονομήσουν 103,5 τόνους CO2, μέγεθος που αντιστοιχεί σε ένα χρόνο ζωής 5.175 δέντρων.

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην πορεία μας μέχρι σήμερα έπαιξαν και οι συνεργασίες που πραγματοποιήσαμε με άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες δείχνουν τη διάθεση και το αίσθημα ευθύνης που έχουν για να συνδράμουν στην προσπάθειά μας. Επιχειρήσεις όπως ο Κωτσόβολος, που έχει πραγματοποιήσει αυθημερόν παραδόσεις με ηλεκτρικά ποδήλατα σε 7 πόλεις και 2 χώρες (Ελλάδα και Κύπρο), η Anytime, που άκουσε τις ανάγκες των χρηστών μας και παρέα σχεδιάσαμε το πρώτο ασφαλιστικό προϊόν για τη μικροκινητικότητα στην Ελλάδα, η Cityzen που βοηθάει να δώσουμε λύση ίσως στον μεγαλύτερο προβληματισμό των οδηγών, δηλαδή την ασφαλή στάθμευση, και η Reborrn, η οποία από την πρώτη μας μέρα προσφέρει ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια στους εργαζομένους της ως benefit.

Ευχαριστούμε πραγματικά όλους όσους προσπάθησαν να αλλάξουν τις συνήθειές τους τον περασμένο χρόνο. Η πρόκληση του να καταφέρουμε να έχουμε πραγματικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των πόλεών μας είναι τεράστια, όμως τα χαμόγελα και οι καθημερινές ιστορίες όσων τα καταφέρνουν αξίζουν κάθε προσπάθεια.

Αδάμ Μαρκάκης, CEO Kineo

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.