H Corona λανσάρει μπύρα χωρίς αλκοόλ με βιταμίνη D για να κλείσει «τον ήλιο στο μπουκάλι»

Μια διαφορετική ιδέα είχαν στην Corona, η οποία τους οδήγησε στη δημιουργία ενός προϊόντος που καταφέρνει να κλείσει στο μπουκάλι τους τις τάσεις της αγοράς των ποτών. Οι ίδιοι λένε ότι στόχος τους ήταν να «κλείσουν στο μπουκάλι τον ήλιο».

Η βελγική ζυθοποιία Anheuser-Busch InBev, ίσως η μεγαλύτερη του κόσμου, με 17 brands στο πορτφόλιό της, μεταξύ των οποίων και η Corona, λανσάρει λοιπόν μια μη αλκοολούχα μπύρα εμπλουτισμένη με βιταμίνη D, τη «βιταμίνη του ήλιου» – ένα προϊόν χωρίς άλλο αντίστοιχο στην αγορά.

Πρόκειται για την Corona Sunbrew 0.0%, η οποία βασίστηκε σε μια ιδέα του δημιουργικού γραφείου που έφτιαξε και τη διαφημιστική καμπάνια του λανσαρίσματος. Η νέα μπύρα θα κυκλοφορήσει πρώτα στην αγορά του Καναδά, θέλοντας να αξιοποιήσει την ανάγκη για μια δόση εμφιαλωμένου ήλιου στον σκληρό χειμώνα της χώρας. Αργότερα μέσα στη χρονιά, θα λανσαριστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, έπειτα στην υπόλοιπη Ευρώπη, τη Νότια Αμερική και την Ασία.

Διαβάστε ακόμα: Corona Island | ένας μοναδικός προορισμός της Corona για την προώθηση της βιωσιμότητας

Αν και τα μη αλκοολούχα ποτά είναι πολύ ισχυρή τάση το τελευταίο διάστημα, από την πλευρά του κολοσσού AB InBev δηλώνουν, με την αφορμή της Corona Sunbrew, ότι δεν ήθελαν να φτιάξουν άλλη μία μπύρα χωρις αλκοόλ, αλλά να έχουν ένα σημείο διαφοροποίησης στην κατηγορία αυτή, την οποία ήθελαν να αντιμετωπίσουν ως μια μεγάλη εμπορική ευκαιρία, ταιριαστή με τις αξίες της Corona, που δινουν έμφαση στο να βοηθήσουν, αυτήν την περιοδο, να επανασυνδεθούν οι άνθρωποι με τη φύση, τον ήλιο, την ύπαιθρο.

Αναγνωρίζουν επίσης ότι τα μη αλκοολούχα ποτά αποτελούν μια ισχυρή τάση αυτήν την εποχή, η οποία ενισχύεται από το κίνημα για κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο και τη στροφή στην υγιεινή διατροφή. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας, όμως, σημειώνουν ακόμα ότι δεν πιστεύουν πως η προτίμηση του κοινού για αυτά τα προϊόντα είναι κάτι παροδικό. Για την ακρίβεια, οι εκτιμήσεις λένε ότι, μέχρι το 2024, η κατηγορία αυτή θα γνωρίσει ανάπτυξη της τάξης του 31% διεθνώς – και ότι, επιπλέον, η τάση συνυπάρχει με εκείνην που θέλει τους καταναλωτές να προτιμούν όλο και περισσότερο προϊόντα που είναι εμπλουτισμένα με συστατικά που πιστεύουν ότι μπορούν να ενισχύσον την υγεια τους.

Διαβάστε ακόμα: Και η Stella Artois παρουσίασε την πρώτη της μπύρα χωρίς αλκοόλ

Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να δημιουργηθεί αυτή η μπύρα, καθώς τo project είχε να αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες: η βιταμίνη D είναι ευαίσθητη στο φως και το οξυγόνο, συστατικά απαραίτητα στη διαδικασία της ζυθοποίησης και, επιπλέον, δεν μπορεί να διαλυθεί καλά στο νερό, το οποίο όμως είναι βασικό συστατικό στην μπύρα. Παρόλ’ αυτά, κατάφεραν να δημιουργήσουν αυτήν την μπύρα χωρίς αλκοόλ, και με το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε βιταμίνη D.

Για την προώθηση του νέου προϊόντος, δημιουργήθηκε μια νέα καμπάνια, με τίτλο «Sunshine, Anytime», που δίνει έμφαση στο feel good concept του ήλιου και του καλοκαιριού, με την ανάλογη βέβαια εικονογραφία: surfers, θαλάσιες χελώνες, και φυσικά παραλία και θάλασσα. Το διαφημιστικό σποτ, που φιλοδοξεί να περάσει το πνεύμα της Corona Sunbrew 0.0%, γυρίστηκε στην Κόστα Ρίκα.