19 Απρ 2024
READING

Tα Oreo κλείνουν τα 110 και το γιορτάζουν με μια νέα γεύση

3 MIN READ

Tα Oreo κλείνουν τα 110 και το γιορτάζουν με μια νέα γεύση

Tα Oreo κλείνουν τα 110 και το γιορτάζουν με μια νέα γεύση

Kι όμως, τα δημοφιλή μπισκότα Oreo κλείνουν στις 6 Μαρτίου τα 110 τους χρόνια και γιορτάζουν τα γενέθλιά τους με το εορταστικό λανσάρισμα μια νέας γεύσης, που θα κυκλοφορήσει για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για τα Oreo Chocolate Confetti Cake, που είναι γεμάτα για πρώτη φορά με σοκολατένια sprinkles και δύο στρώσεις γέμισης, μία με την παραδοσιακή τους κρέμα και μία με κρέμα με γεύση κέικ σοκολάτας. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις 31 Ιανουαρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το πιο δημοφιλές brand μπισκότων στις ΗΠΑ κυκλοφορεί σε διαφορετικές εκδοχές γεύσης. Για την ακρίβεια, πρόκειται για επιτυχημένη τακτική της μητρικής της εταιρείας Mondelez, ώστε να διατηρεί το προϊόν της επίκαιρο και διαρκώς ανανεωμένο. Για παράδειγμα, πρόσφατα κυκλοφόρησε το Oreo Lady Gaga, καθώς και η γεύση Toffee Crunch, ενώ το Pokémon Oreo ήταν το προϊόν με τις γρηγορότερες πωλήσεις για την εταιρεία στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, αυτήν την περίοδο η Mondelez, σε συνεργασία με την εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Warner Bros, συνεργάζονται για μια ενέργεια και ένα λανσάρισμα με αφορμή την πολυαναμενόμενη ταινία Batman, που θα βγει φέτος στους κινηματογράφους, μετά από πολλές αναβολές εξαιτίας της πανδημίας.

Η καμπάνια θέλει να υπογραμμίσει τον «παιχνιδιάρικο» χαρακτήρα που βρίσκεται στην καρδιά του brand identity της Oreo, δημιουργώντας ένα παιχνίδι με γρίφους, με έμπνευση από τον διάσημο εχθρό του Μπάτμαν, τον Γρίφο (The Riddler). Η Oreo δημιούργησε λοιπόν μια ψηφιακή εμπειρία εμβύθισης, μέσω της οποίας οι πελάτες της που θα λύσουν τους γρίφους της θα μπορέσουν να επισκεφτούν τη virtual σπηλιά του Μπάτμαν και να μάθουν τα μυστικά της. Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει και ένα limited edition μπισκότο με τη σιλουέτα του Μπάτμαν. Μάλιστα, αυτή εναι η πρώτη φορά που στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει ένα Oreo με ανάγλυφη φιγούρα επάνω του. Η καμπάνια ολοκληρώνεται με την αντίστοιχη διαφημστική ταινία, με πρωταγωνιστή τον Μπάτμαν φτιαγμένο από μσπισκότα Oreo.

Ανάλογες ενεργοποιήσεις σε συνεργασία με τη Warner Bros έχει πραγματοποιήσει η Mondelez και στο παρελθόν, το 2016 με τις νέες γεύσεις για τη σοκολάτα Cadbury Dairy Milk, με αφορμή το «Batman vs. Superman», αλλά και το 2008, όταν με έμπνευση από τον «Σκοτεινό Ιππότη» λάνσαρε μια καμπάνια για τη μαύρη σοκολάτα Cadbury.

Πάντως, η Oreo εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα δυνατότερα brands της Mondelez, που δίνει τα τελευταία χρόνια έμφαση στη γεωγραφική ανάπτυξη της δημοφιλούς μάρκας μπισκότων, μέσα από μια «παιχνιδιάρικη» προσέγγιση στο μάρκετινγκ, ενός concept με το οποίο πιστεύουν στην εταιρεία ότι το κοινό μπορεί να συνδεθεί. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, προχωρά  την ανάπτυξη του brand Oreo με έναν συνδυασμό διάθεσης δικαιωμάτων και πωλήσεων συστατικών, που του επιτρέπει να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, όπως το παγωτό, το γιαούρτι, τα δημητριακά. Έτσι, ήδη το 2019 το brand είχε ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα.

Στις ΗΠΑ, που είναι η νούμερο ένα αγορά για την Oreo, το brand παραμένει σύγχρονο και διατηρεί το καταναλωτικό ενδιαφέρον πάντα ζωντανό, χάρη σε ενεργοποιήσεις με αφορμή γεγονότα και πολιτιστικά events που έχουν μεγάλη απήχηση, όπως συμβαίνει τώρα με τον Μπάτμαν ή όπως έγινε στο παρελθόν, για παράδειγμα, με το Game of Thrones. Στην Κίνα, που είναι η δεύτερη σημαντικότερη αγορά για το brand, ο συσχετισμός με το κοινό βρίσκει τις ρίζες του σε ενεργοποιήσεις που αφορούν την τοπική κολυτούρα, όπως έγινε με τα Oreos της Απαγορευμένης Πόλης, εξηγούσε το 2020 ο επικεφαλής της Mondelez.

Στόχος για την Oreo μέχρι την επόμενη χρονιά είναι να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά ένα δισεκατομμύριιο δολάρια. Πρόσφατα, η Mondelez ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις τιμές της στα μπισκότα Oreo, καθώς και σε άλλα brands της, κατά 6-7 τοις εκατό.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.