20 Απρ 2024
READING

H Chobani προχωρά πέρα από το ελληνικό γιαούρτι με plant based κρέμες καφέ και απογειώνεται

3 MIN READ

H Chobani προχωρά πέρα από το ελληνικό γιαούρτι με plant based κρέμες καφέ και απογειώνεται

H Chobani προχωρά πέρα από το ελληνικό γιαούρτι με plant based κρέμες καφέ και απογειώνεται

H εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών Chobani, που, με έδρα της τη Νέα Υόρκη, έκανε διάσημο και ιδιαίτερα δημοφιλές το γιαούρτι «ελληνικού τύπου», συνεχίζει τη ραγδαία αναάπτυξή της διαυρύνοντας της με ένα νεό plant based προϊόν, κάνοντας ένα ακόμα επιτυχημένο βήμα στην εναλλακτική αγορά γαλακτοκομικών.

Πρόκειται για τις plant based κρέμες καφέ, που επιδιώκουν να κερδίσουν το κοινό που αναζητά ποιοτικότερη και φυσικότερη γεύση στην κατηγορία των plant based εναλλακτικών γάλακτος, αλλά και να αξιοποιήσει ένα νέο μερίδιο αγοράς, αυτό της «καφεποσίας στο σπίτι», που ενισχύθηκε από την πανδημία. Από την πλευρά της εταιρείας, μάλιστα, σημειώνουν ότι φιλοδοξούν χάρη στον προϊόν τους να διευρύνουν το ίδιο το κοινό της κατηγορίας αυτής, καθώς θα τους προσφέρουν ό,τι πιο κοντά υπάρχει σε γνήσια κρέμα γαλακτοκομικών, από άποψη γεύσης.

Για την ανάπτυξη του νέου προϊόντος χρειάστηκαν περίπου 18 μήνες. Στα συστατικά του περιλαμβάνονται η καρύδα, ο ηλίανθος και η πρωτεΐνη φασολιού, ενώ η νέα plant based κρέμα κυκλοφορεί σε τέσσερις γεύσεις.

Η ανάπτυξη της εταιρείας στις κρέμες καφέ επιβεβαιώνει την πρόθεση της 15χρονης Chobani να εξελίξει τις δραστηριότητές της πέρα από το σήμα κατατεθέν προϊόν της, το ελληνικού τύπου γιαούρτι, που την ανέδειξε. Από το γιαούρτι, η Chobani είχε πωλήσεις 1,2 δισεκατομμυρίων το 2020, ενώ τα άλλα προϊόντα της, όπως οι κρέμες καφέ, το γάλα βρόμης, ο έτοιμος καφές και τα ροφήματα προβιοτικών, της απέφεραν 157,7 εκατομμύρια δολάρια την ίδια χρονιά.

Τα πρώτα της βήματα στον χώρο των κρεμών καφέ τα έκανε πριν από δύο χρόνια, δίνοντας έμφαση στα φυσικά συστατικά που χρησιμοποιεί και στο γεγονός ότι αποφεύγει τα τεχνητά αρώματα και τα συντηρητικά, στα οποία βασιζόταν μέχρι τότε η πλειονότητα των κρεμών που κυκλοφορούσαν στη συγκεκριμένη αγορά. Το γεγονός ότι το λανσάρισμα έγινε ακριβώς πριν από την πανδημία, φαίνεται ότι ευνόησε το brand: οι εργαζόμενοι από το σπίτι που σταμάτησαν να παίρνουν καφέ απ’ έξω, άρχισαν να προσπαθούν να φτιάχνουν τον περίτεχνο καφέ που αγόραζαν από τα καφέ, αναζητώντας και τα αντίστοιχα προϊόντα.

Το λανσάρισμα του γάλακτος βρόμης Chobani έτυχε τόσο καλής υποδοχής, που έδωσε στην εταιρεία την αυτοπεποίθηση για το επόμενο βήμα στα plant based εναλλακτικά προϊόντα γάλακτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μάλιστα, οι πωλήσεις των plant based κρεμών Chobani απογειώθηκαν κατά 120% μέσα στο 2021, βάζοντας το brand στην ίδια γραμμή με τους κολοσσούς της γαλακτοβιομηχανίας όπως η Danone και η Nestlé.

Μέα στο 2022, μάλιστα, μετά την αρχική δημόσια προσφορά στην οποία προχώρησε την περασμένη χρονιά, αναμένεται να κάνει και επίσημα το ντεμπούτο της στη Γουόλ Στρητ.

Πάντως, ο ανταγωνισμός στο πεδίο των plant based κρεμών αναμένεται να σκληρύνει επιπλέον, καθώς πρόκειται για ένα πεδίο της αγοράς γοργά αναπτυσσόμενο, στο οποίο δραστηριοποιούνται ήδη με επιτυχία τα μεγαλύτερα ονόματα της αγοράς, αλλά και όπου σημαντικό ρόλο παίζουν και μικρότερα brands, που απευθύνονται στο niche των καταναλωτών που ακολουθούν plant based διατροφή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.