27 Απρ 2024
READING

Η νέα συνεργασία του Snapchat για επαυξημένη πραγματικότητα στο social commerce 

4 MIN READ

Η νέα συνεργασία του Snapchat για επαυξημένη πραγματικότητα στο social commerce 

Η νέα συνεργασία του Snapchat για επαυξημένη πραγματικότητα στο social commerce 

Η WPP και η Snap ανακοίνωσαν μια παγκόσμια συνεργασία με επίκεντρο την ανάπτυξη προϊόντων επαυξημένης πραγματικότητας (AR), συγκεκριμένα εκείνων που μπορούν να συνδέσουν της δυνατότητες AR με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ειδικότερα, μέσω του AR Lab, οι πελάτες της WPP μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα νέα Snapchat προϊόντα, που προσφέρουν νέες δυνατότητες, όπως είναι το εργαλείο Snapchat Trends, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται πρόσβαση σε έναν προσαρμοσμένο οδηγό στρατηγικής, ο οποίος παρέχει βέλτιστες πρακτικές τεχνολογικού χαρακτήρα. 

Ταυτόχρονα, τόσο η WPP όσο και το Snap, θέτουν σε εφαρμογή ένα scorecard με σκοπό να βοηθήσουν τους εμπόρους να παρακολουθούν την αποτελεσματικότητα των AR προσπαθειών τους, προσαρμόζοντας τις τακτικές τους σε πραγματικό χρόνο. Το συγκεκριμένο AR Lab ήταν η τελευταία ανάμεσα σε μια σειρά πρόσφατων προσθηκών στον τομέα αυτό, ο οποίος εστιάζει κατά κύριο λόγο στον κλάδο του social commerce, και παρέχει επιπλέον ένα πρόγραμμα πιστοποίησης AR με στόχο να καταφέρει να προσεγγίσει τουλάχιστον 1.000 συνεργάτες της WPP.  

Επίσης, το Snap θα είναι χορηγός ενός τριμηνιαίου διαγωνισμού παραγωγής AR δυνατοτήτων, με στοχο να κερδίσει η WPP πελάτες από διαφορετικές αγορές, όπως είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς. Εν τω μεταξύ, το AR Lab διαθέτει ένα ειδικό πρόγραμμα σπουδών, που στοχεύει να διασφαλίσει ότι οι συνεργάτες της WPP είναι έτοιμοι να εξοικειωθούν με τα νέα δεδομένα της τεχνολογίας. 

Επιπροσθέτως, η νέα αυτή συνεργασία μπορεί να προσφέρει εκτεταμένες δυνατότητες εξυπηρέτησης, καθώς αναγνωρίζεται ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος του στο social commerce, αφού το περιεχόμενο που προωθείται μέσω των social media πλατφορμών όπως το Snapchat αρκετά συχνά μεταφράζεται σε αγορά. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι μια πολύτιμη τακτική για τις μάρκες τις περιόδους με αυξημένη αγοραστική κίνηση, καθώς μάλιστα οι αγορές διαδικτύου βρίσκονται υψηλότερα από ποτέ. Για παράδειγμα, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της Deloitte, το 94% των ερωτώμενων σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν κάποιου είδους AR εργαλείο κατά τη διάρκεια των αγορών τους, σε ίδιο ή μεγαλύτερο βαθμό το 2022 σε σύγκριση με το 2021. Ήδη, περισσότεροι από 200 εκατομμύρια χρήστες του Snapchat έχουν ασχοληθεί με κάπου είδους AR δυνατότητα σε καθημερινή βάση.

Μέσω του πρόσφατου προγράμματος AR, το Snap προσφέρει πρόσβαση στους πελάτες της WPP σε νέα διαφημιστικά προϊόντα, όπως είναι το εργαλείο Snapchat Trends που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο και βασίζεται σε δημοφιλείς λέξεις -κλειδιά στις λεζάντες των φωτογραφιών, τα οποία γίνονται share μέσω εργαλείων όπως είναι οι δημόσιες Ιστορίες του My Stories, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τις τάσεις της αγοράς που προκύπτουν. «Πρόκειται για ένα εργαλείο έρευνας αγοράς ανεπτυγμένο ειδικά για την πλατφόρμα, το οποίο οι μάρκες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ενημερώσουν τη στρατηγική marketing τους. Παρέχει στους marketers σύνολα νέων δεδομένων σχετικά με τους χρήστες του Snapchat και αναδεικνύει ευρύτερες τάσεις στην κοινότητά του, τις οποίες οι μάρκες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να σχεδιάσουν τις καμπάνιες και τη συνολική στρατηγική τους τόσο εντός όσο και εκτός της πλατφόρμας.»

Οι αντίπαλοι του Snap όπως είναι το TikTok και το Instagram κινούνται σε παρόμοια κατεύθυνση δίνοντας έμφαση στην αγορά. Το TikTok τον Αύγουστο υπέγραψε μια συμφωνία με τη Publicis Groupe σχετικά με το κοινωνικό εμπόριο. Έτσι σε μία προσπάθεια να διαφοροποιηθεί, το Snap πραγματοποίησε μία σειρά από συνεργασίες με τις WaveOptics και FitAnalytics, οι οποίες εφαρμόζοντας AR δυνατότητες βοηθούν τους καταναλωτές να ανακαλύψουν το ιδανικό μέγεθος στις online αγορές ενδυμάτων, και με το Screenshop, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να σαρώσουν και να αγοράσουν ρούχα που κάνουν share οι φίλοι τους και με τη Vertebrae, μια εμπορική εταιρεία που εφαρμόζει προηγμένες λειτουργίες 3D και AR.

Τέλος, διάφοροι marketers εντάσσονται δυναμικά στον χώρο του social commerce. Για παράδειγμα, ο γίγαντας συσκευασμένων ειδών Unilever παρουσίασε ένα νέο πρόγραμμα, μέσω του οποίου πρόκειται να συνεργαστεί με νεοσύστατες εταιρείες που σχετίζονται με διάφορες μάρκες ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας. Σε γενικότερο πλαίσιο η αγορά του κοινωνικού εμπορίου προβλέπεται ότι θα αποφέρει έσοδα σχεδόν 3,4 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.