24 Απρ 2024
READING

Το νέο Lexus NX προσεγγίζει μία εντελώς διαφορετική κατηγορία οδηγών

3 MIN READ

Το νέο Lexus NX προσεγγίζει μία εντελώς διαφορετική κατηγορία οδηγών

Το νέο Lexus NX προσεγγίζει μία εντελώς διαφορετική κατηγορία οδηγών

Η Lexus δημιούργησε μία νέα σειρά οχημάτων. Το ολοκαίνουργιο NX 2022 oυσιαστικά είναι ένα crossover επόμενης γενιάς, το οποίο δίνει προτεραιότητα σε αυτό που έχει πραγματικά σημασία προσεγγίζοντας ένα εντελώς διαφορετικό κοινό οδηγών. Όλο αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο μέσω της νέας εκστρατείας marketing της εταιρείας, η οποία στηρίζεται σε τέσσερις κεντρικούς πυλώνες.

Το νέο μοντέλο NX λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο ως ένα μέσo αντιπροσώπευσης της μάρκας για το μέλλον, κάτι που υπογραμμίζεται μέσω της συγκεκριμένης εκστρατείας. Πιο συγκεκριμένα η media καμπάνια ενημερωτικού χαρακτήρα με τίτλο «Hustle for What Matters», έχει σχεδιαστεί αξιοποιώντας διάφορες τεχνολογικές δυνατότητες μέσω μίας σειράς συνεργασιών με δημοφιλείς πλατφόρμες.

Η εταιρεία συνεργάζεται για δεύτερη φορά με την υπηρεσία livestreaming Twitch, μέσω της οποίας η Lexus προσφέρει τη δυνατότητα στους επίδοξους creators της πλατφόρμας να κάνουν μία βόλτα με το νέο μοντέλο NX. Στη συνέχεια, ο κάθε creator χωριστά θα παρουσιάσει τις ιδέες του σχετικά με την προώθηση του νέου μοντέλου της Lexus, αφήνοντας όμως τους fans να αποφασίσουν ποιος θα είναι εκείνος που τελικά θα δημιουργήσει το σχετικό προωθητικό περιεχόμενο στη δημοφιλή livestreaming πλατφόρμα.

Κατόπιν, στο πλαίσιο του εορτασμού των esports, η Lexus συνεργάζεται με το brand 100 Thieves δημιουργώντας ένα customized γραφικό αξιοποιώντας δεδομένα του δημοφιλούς παιχνιδιού League of Legends. Παράλληλα θα κυκλοφορήσει ένα exclusive customized μοντέλο 100T x Lexus NX, το οποίο θα είναι ντυμένο εξωτερικά με χαρακτηριστικά στοιχεία του παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης: Lexus | η νέα καμπάνια εμπνευσμένη από το “Eternals” της Marvel

Επιπλέον, η εταιρεία θα προσφέρει μία custom εμπειρία AR μέσω του Google Cloud, φέροντας το ολοκαίνουργιο NX στους δρόμους των θεατών της πλατφόρμας YouTube σε virtual μορφή. Μάλιστα, θα βρίσκεται διαθέσιμο και στο Lexus.com. Τέλος η Lexus συνεργάζεται με τη Roku διεξάγοντας τη μεγαλύτερη καμπάνια ευαισθητοποίησης που έγινε ποτέ μέσω της πλατφόρμας OneView, αξιοποιώντας first-party δεδομένα. Με αυτόν τον τρόπο προσεγγίζονται όλα τα κανάλια της παραδοσιακής συνδρομητικής τηλεόρασης.

Αναλυτικότερα, θα προβάλλονται προωθητικές διαφημίσεις του νέου οχήματος της Lexus σε επτά νέα σημεία μετάδοσης, όπως είναι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, το τουρνουά March Madness και οι αγώνες NBA. Ταυτόχρονα θα προβάλλονται συνεχώς βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και σε διάφορους εξωτερικούς χώρους όπως είναι τα  αεροδρόμια, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα χιονοδρομικά κέντρα. Μέσα στο 2022 η Lexus θα κυκλοφορήσει και το νέο plug-in ηλεκτρικό NX 450h+.

Η Lexus δημιουργεί συνεχώς μάρκετινγκ καμπάνιες για τη σειρά οχημάτων crossover NX, κάτι που αποδεικνύει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε μία διαδικασία μέσω της οποίας επιδιώκει να προσεγγίσει ένα εντελώς διαφορετικό κοινό όπως είναι εκείνο των esports και του streaming. Εννοιολογικά, η καμπάνια είναι άμεσα επηρεασμένη από την ευρύτερη κουλτούρα του hustle, η οποία ενσαρκώνεται από ανθρώπους που δε σταματούν να κυνηγούν τους στόχους τους.

Διαβάστε επίσης: Η Lexus παρουσιάζει μια επιδραστική και συναισθηματικά έξυπνη διαφήμιση

Ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες πειραματίζονται με διάφορους τρόπους, ώστε να καταφέρουν να προσεγγίσουν διαφορετικές ομάδες καταναλωτών. Μέσω διαφημιστικών εκστρατειών για τη προώθηση των προϊόντων ωθούν τους αγοραστές προς πιο βιώσιμες επιλογές, όπως είναι τα ηλεκτρικά οχήματα (EV). Για παράδειγμα η Hyundai δημιούργησε πέρυσι έναν διαδραστικό virtual χώρο στην πλατφόρμα Roblox με στόχο να προωθήσει τη βιομηχανία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου SUV Ioniq 5.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.