20 Απρ 2024
READING

Οι New York Times αγοράζουν το The Athletic και αυξάνουν τη δύναμή τους

3 MIN READ

Οι New York Times αγοράζουν το The Athletic και αυξάνουν τη δύναμή τους

Οι New York Times αγοράζουν το The Athletic και αυξάνουν τη δύναμή τους

Το αθλητικό συνδρομητικό website The Athletic αγόρασαν οι New York Times, σε μια συμφωνία που θεωρείται σημαντική και για τις δυο πλευρές και αλλάζει περαιτέρω ένα μεταβαλλόμενο το τελευταίο διάστημα μιντιακό τοπίο.

Η συμφωνία θεωρείται επιτυχία για το The Athletic, το οποίο ιδρύθηκε πριν από έξι χρόνια αλλά τα τελευταία δύο αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, αλλά και για τους New York Times, που έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τη δύναμή τους στον χώρο αυξάνοντας τους συνδρομητές τους. Για την ακρίβεια, το αμερικανικό μέσο έχει συνολικά 8,4 εκατομμύρια συνδρομητές, από τους οποίους οι 7,6 εκατομμύρια αφορούν αποκλειστικά την ψηφιακή του έκδοση, και τους οποίους θέλει να αυξήσει στα 10 εκατομμύρια μέχρι το 2025. Με την αγορά του The Athletic, αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί πολύ νωρίτερα, σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους σχετικά με τη συμφωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, και καθώς τα μέσα μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία για τη στήριξη των συνδρομητών, οι διαφημίσεις παίζουν σταδιακά ολοένα και μικρότερο ρόλο στο σύνολο των εσόδων τους.

Η εξαγορά της μιντιακής start-up έγινε για 550 εκατομμύρια δολάρια και από την πλευρά τους οι Times λένε ότι αναμένουν πως το The Athletic θα αρχίσει άμεσα να ενισχύει την ανάπτυξη των εσόδων τους τους, όσο αυξάνονται ο συνδρομές, και ότι το κόστος της εξαγοράς θα απορροφάται από το κέρδος εκμετάλλευσης της εταιρείας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι συνιδρυτές του αθλητικού portal παραμένουν σε εξέχουσες θέσεις στην εταιρεία, καθώς το The Athletic θα είναι μεν θυγατρική των Times, αλλά θα λειτουργεί χωριστά. Η start-up δίνει έμφαση στην ποιοτική αθλητική δημοσιογραφία, με μακροσκελή, πλούσια άρθρα, και έχει συνεργαστεί με εκατοντάδες δημοσιογράφους από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο για να ενισχύσει το περιεχόμενο του site. Aν και μέσα στην πανδημία προχώρησε σε μαζικές απολύσεις, αυτήν τη στιγμή απασχολεί πλήρως περίπου 600 άτομα.

Από την άλλη, με αυτήν την κίνησή τους, οι New York Times φιλοδοξούν να διευρύνουν το κοινό τους, καθώς δυναμώνουν σημαντικά τη θέση τους και στον χώρο της πληροφόρησης περί των αθλητικών. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή τους, «η εξαγορά του The Athletic μάς βάζει σε θέση να γίνουμε διεθνείς ηγέτες στην αθλητική ειδησεογραφία και να προσφέρουμε στο αγγλόφωνο κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο άλλον ένα λόγο για να στραφούν στην Times Company, για να καλύψει τις ανάγκες του σε καθημερινή ενημέρωση».

Διαβάστε ακόμα: Το Spotify στοχεύει να επικρατήσει στα podcasts

Το The Athletic ιδρύθηκε το 2016 από τους Alex Mather και Adam Hansmann, με στόχο να προσφέρει καλύτερη κάλυψη των αθλητικών στους φιλάθλους, ακολουθώντας ένα συνδρομητικό μοντέλο. Τον Δεκέμβριο του 2021, το μέσο είχε 1,2 εκατομμύρια συνδρομητές.

Διαβάστε ακόμα: Έρευνα: οι μισοί Αμερικανοί εξακολουθούν να ενημερώνονται από τα social media

Το τελευταίο διάστημα, η εταιρεία είχε μπει δυναμικά στον χώρο των podcasts αθλητικού περιεχομένου. Έτσι, συτή η έμφαση στον συνδυασμό ποιοτικής έντυπης και audio δημοσιογραφίας μοιάζει το ιδανικό συμπλήρωμα για τους New York Times, που επίσης έχουν αρχίσει να επενδύουν στα podcasts. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2020 εξαγόρασαν την εταιρεία παραγωγής podcasts Serial Productions για 25 εκατομμύρια, ενώ λανσάρουν συνεχώς νέες παραγωγές, αποδεικνύοντας πόσο ισχυρά αναπτύσσεται το μέσο του podcast διεθνώς.

Βέβαια, τους τελευταίους μήνες υπάρχει κάποια κινητικότητα στον χώρο των media, με εξαγορές και μετακινήσεις, των οποίων ο αντίκτυπος δεν έχει ακόμα φανεί. Για παράδειγμα, η Vox Media εξαγόρασε την Group Nine Media, το BuzzFeed εξαγόρασε την Complex,  ενώ μολις πριν από λιγους μήνες είχε αποκτήσει την HuffPost.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.