Το TikTok έρχεται στην τηλεόραση

Το TikTok, το εξαιρετικά δημοφιλές application αναπαραγωγής βίντεο για κινητά με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, κάνει τα πρώτα του βήματα ώστε να εισχωρήσει σε μία νέα μεγαλύτερη οθόνη και δεν είναι άλλη από εκείνη της τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, λανσάρεται μία νέα εφαρμογή που ονομάζεται TikTok TV, η οποία βρίσκεται διαθέσιμη αρχικά στο Amazon Fire TV και μετά στο Google TV. Στη συνέχεια θα βρίσκεται διαθέσιμη και για άλλες συσκευές Android TV OS, LG Smart TV και Samsung Smart TV.

Σήμερα έχουμε νέες εξελίξεις από το συγκεκριμένο μέτωπο στρατηγικής του δημοφιλέστατου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Το TikTok έχει συνάψει συνεργασία με την Atmosphere, μία startup εταιρεία, η οποία παρέχει αδειοδοτημένο αλλά και επιμελημένο streamed video content για εμπορικούς χώρους όπως είναι το Westin, το Taco Bell και το Texas Roadhouse. Συγχρόνως θα παρέχεται περιεχόμενο και σε άλλους χώρους όπου οι άνθρωποι συνηθίζουν να περνούν το χρόνο τους όπως είναι τα ιατρεία, τα γυμναστήρια κλπ.

Αρχικά στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας η Atmosphere αναπτύσσει ένα νέο κανάλι στην πλατφόρμα της, αφιερωμένο στα curated βίντεο του TikTok. Θα είναι η πρώτη φορά που το περιεχόμενο της δημοφιλούς πλατφόρμας θα χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή μίας υπηρεσίας εκτός σπιτιού. Με άλλα λόγια, από τη στιγμή που το TikTok έχει γίνει ένας προορισμός ψυχαγωγίας, έμπνευσης και επικοινωνίας για περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, η εταιρεία σκέφτηκε ότι θα ήταν ωραίο εάν όλο αυτό το ιδιαίτερα creative περιεχόμενο μπορούσαμε να το απολαμβάνουμε με διαφορετικούς ανθρώπους αλλά και σε διαφορετικούς χώρους.

Διαβάστε επίσης: Το διαφημιστικό κοινό στο TikTok σχεδόν διπλασιάζεται όπως και η εμπιστοσύνη στην πλατφόρμα  

Η Atmosphere μέσω του event τεχνολογίας CES ανακοίνωσε μία σειρά από σημαντικές αποφάσεις. Πριν από μερικές μέρες αποκάλυψε ότι είχε συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια χάρη στην πολύ μεγάλη ανάπτυξη που βίωσε τον περασμένο χρόνο, καθώς κατάφερε να αγγίξει περίπου 20 εκατομμύρια μηνιαίους μοναδικούς χρήστες. Παρόλο που η Atmosphere αναπαράγει περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube σε κανάλια που δημιουργεί, αυτό θα είναι το πρώτο κανάλι της εταιρείας αφιερωμένο σε ένα μόνο social media.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συνεργασία δεν αποτελεί απλώς μία προωθητική ενέργεια του TikTok TV, όπως ονομάζεται η τηλεοπτική εφαρμογή του TikTok που εστιάζει στον καταναλωτή· αντιθέτως, είναι ένα παράδειγμα μέσω του οποίου αποδεικνύεται ότι η δημοφιλής πλατφόρμα ωριμάζει και διαφοροποιείται ως προς τον τρόπο προσέγγισης νέου κοινού αλλά και δημιουργίας εσόδων στην κύρια εφαρμογή του.

Διαβάστε επίσης: Το TikTok πραγματοποιεί νέες συνεργασίες στον ήχο

Έτσι, η υπεύθυνη ομάδα της Atmosphere θα αποκτήσει πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη περιεχομένου του TikTok, από την οποία θα επιλέξει βίντεο που θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργήσουν καλά σε κάποιο από τα κανάλια της Atmosphere. Στην συνέχεια κάποιο από τα άτομα της συγκεκριμένης ομάδας έρχεται σε επικοινωνία με τον εκάστοτε creator, ώστε να λάβει την έγκριση να χρησιμοποιήσει το βίντεό του καθώς και να του δώσει την ανάλογη πίστωση. Στη συνέχεια, η Atmosphere αφαιρεί όλο τον ήχο, και προσθέτει είτε κάποιον δικό της (προαιρετικά) είτε αφήνει την επιλογή σίγαση. Κατόπιν προσθέτει τις δικές της λεζάντες και τα συγκεντρώνει όλα αυτά στο δικό της video stream.

Η συγκεκριμένη εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες περιλαμβάνει προβολή διαφημίσεων στο κανάλι. Δηλαδή οι πάροχοι περιεχομένου πληρώνονται και η Atmosphere βγάζει τα έσοδά της από τη διαφήμιση που προβάλλει παράλληλα σε συνδυασμό με το περιεχόμενο. Το TikTok αναζητούσε συνεχώς ευκαιρίες για να εξελιχθεί και να επεκταθεί ακόμη περισσότερο σε μεγαλύτερες οθόνες όπως αυτή της τηλεόρασης, κάτι που επαναπροσδιορίζει  τον ευρύτερο σκοπό του.

Διαβάστε επίσης: Μήπως το TikTok προσπαθεί να γίνει το νέο «Facebook»;

Παράλληλα η Atmosphere έχει επεκταθεί και στο κομμάτι της παροχής αθλητικού περιεχομένου, το οποίο προβάλλεται αρκετά συχνά σε διάφορους εξωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα στα μπαρ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιδιώκει να βρίσκεται σε κάθε οθόνη. Μέχρι στιγμής αποφεύγει να προσφέρει στους πελάτες (όπως για παράδειγμα σε ένα καφέ ή ένα μπαρ) τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν όλα τα Premium αθλητικά κανάλια. Κατά μέσο όρο η Atmosphere θα βρίσκεται στο (25%) των οθονών ενός χώρου. Μέρα με τη μέρα όμως αυτό αλλάζει καθώς έρχεται σε επικοινωνία με κορυφαία μέσα ενημέρωσης αθλητικού περιεχομένου.

Κάτι το οποίο πιθανότατα θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα είναι εάν μία μέρα οι δημιουργοί αρχίσουν να δημιουργούν περιεχόμενο με στόχο να προβάλλεται αποκλειστικά και μόνο στις μεγάλες οθόνες, όπως είναι η τηλεόραση, και όχι σε φορητές συσκευές. Όταν συμβεί, αυτό τότε οι creators θα λάβουν αυτό που πραγματικά αξίζουν.